-
Re: Czemu??!!
Jacku zaproponował forum osobne towarzyskie... a ja uważam że na to jest grupa "Na każdy temat"
Pozatym chętnie nie mieszałbym się do list dyskusyjnych gdyby znaleźli się porządni moderatorzy... czy ktoś na tej liście będzie zainteresowany ? Potrzebny człowiek poważny, rozsądny, powyżej 18 roku zycia) no i musi znać się na legwanach
-
Coprawda legwany to nie moja działka ale Nook:"Owszem kasuję część postów, i nie wydaje mi się tą złą praktyką, niektórzy zadają ciągle te same pytania (co się na pewno nie podoba stałym bywalcom)". Wydaje mi sie że w tym momencie postępujesz troche nie fair. Myślisz że usuwanie postów w których powtarzają się pytanie jest dobrą taktyką? Jeżeli tak to powiem Ci żę grubo się mylisz. wyobraź sobie że jesteś początkującym hodowcom legwana (lub jakiegokolwiek innego zwierzaka), zadajesz nurtuuące cie pytanie na forum o określonej tematyce i nagle jakiś koleś bierze i kasuje twojego posta i na maila pisze: "sorki, ale Twój post został usunięty pownieaż takie pytanie padało już wielokrotnie na naszym forum." Powiedz szczeże - nie zraziłoby Cie to? Co to za serwis gdzie nowicjuszy, laików traktóje sie jak piąte koło u wozu? Niewiem jak inni ale ja napewno nie pojawiłbym sie na takim forum nigdy więcej! Zresztą sam widzisz jakie panuje powszechne obóżenie... Niewiem czy Twoim idolem jest Miller czy Belka czy kjakiś inny matoł ale stosując taką politykę daleko nie zajedziesz. I jeszcze jedno "miejsce na serverze za darmo nie jest" - skoro was niestać to poco braliście sie za tworzenie takiego serwisu? jeżeli masz dość liudzi którzy zamieszczają różne pierdołki na Twoim forum to poprostu napisz inf: "fotomaniakom dziękujemy" albo coś w tym stylu. I nie próbuj mi wypisywać że jestem na tym forum od niedawna... Owszem jestem od niedawna dlatego inaczej patrze na to co sie dzieje. I popieram pomysł Lenny i Nika - przeniesiemy sie na www.terrarystyka.com.pl .
Pragnę Ci gorąco pogratulować udolnego pogrążania serwisu www.terrarium.com.pl , trzymaj tak dalej, może do wakacji zupełnie pozbędziesz się uciążliwych forumowiczów!
_-_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
Eublepharis Macularius 1.0.0
-
Coprawda legwany to nie moja działka ale Nook:"Owszem kasuję część postów, i nie wydaje mi się tą złą praktyką, niektórzy zadają ciągle te same pytania (co się na pewno nie podoba stałym bywalcom)". Wydaje mi sie że w tym momencie postępujesz troche nie fair. Myślisz że usuwanie postów w których powtarzają się pytanie jest dobrą taktyką? Jeżeli tak to powiem Ci żę grubo się mylisz. wyobraź sobie że jesteś początkującym hodowcom legwana (lub jakiegokolwiek innego zwierzaka), zadajesz nurtuuące cie pytanie na forum o określonej tematyce i nagle jakiś koleś bierze i kasuje twojego posta i na maila pisze: "sorki, ale Twój post został usunięty pownieaż takie pytanie padało już wielokrotnie na naszym forum."
-- dlatego kasuje (my) i pisze na maila żeby człowiek przeszukał archiwum nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem żeby ktoś się zdenerwował raczej ludzie piszą "OK, dzięki" - szukają sami i znajdują, a inni się nie denerwują że pytanie pada po raz 100-tny.
Na stronie głównej pisze żeby przeszukiwac archiwum nie moja wina że nikomu nie chce się tego robić. Pozatym wszystkich powtarzających sie pytan nie kasuje (my), mądre posty zostawia sie, najczęsciej usuwane są te najbardziej oczywiste (czyt. znajdujące się w archiwum, bo zaraz pewnie napiszesz ze początkujacy nawet nie znaja najabrdziej podstawowych rzeczy), i te na ktorych odpowiedz mozna znalesc w opisach gatunków.
Powiedz szczeże - nie zraziłoby Cie to? Co to za serwis gdzie nowicjuszy, laików traktóje sie jak piąte koło u wozu? Niewiem jak inni ale ja napewno nie pojawiłbym sie na takim forum nigdy więcej! Zresztą sam widzisz jakie panuje powszechne obóżenie... Niewiem czy Twoim idolem jest Miller czy Belka czy kjakiś inny matoł ale stosując taką politykę daleko nie zajedziesz. I jeszcze jedno "miejsce na serverze za darmo nie jest" - skoro was niestać to poco braliście sie za tworzenie takiego serwisu? jeżeli masz dość liudzi którzy zamieszczają różne pierdołki na Twoim forum to poprostu napisz inf: "fotomaniakom dziękujemy" albo coś w tym stylu. I nie próbuj mi wypisywać że jestem na tym forum od niedawna... Owszem jestem od niedawna dlatego inaczej patrze na to co sie dzieje. I popieram pomysł Lenny i Nika - przeniesiemy sie na www.terrarystyka.com.pl .
Pragnę Ci gorąco pogratulować udolnego pogrążania serwisu www.terrarium.com.pl , trzymaj tak dalej, może do wakacji zupełnie pozbędziesz się uciążliwych forumowiczów!
-- chłopcze ile masz lat? co ma piernik do wiatraka? Faktycznie cały serwis musi Tobie tak przeszkadzać że napisałeś na forum aż 45 postów. Jak tak bardzo go nie lubisz to po co na nim piszesz?
-
Ja mam 18 lat jeżeli cie to tak bardzo interesuje a ty masz chyba z 12 gora 13 skoro nie wiesz co ma piernik do wiatraka i jeżeli nie widzisz że nie tylko ja sie buntuje... Doprowadzisz do tego że nikt nie będzie tutaj zaglądał. Zdolność kojażenia masz na poziomie mojej 3 letniego dziecka, chłopcze. Nie napisałem żę mi serwis przeszkadza, tylko napisałem że nowe osoby na tym forum mogą się przez taką działalność jaką ty prowadzisz zrazić do tego serwisu, KPW? Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem nie szukając tam zaczepki tylko opinii osoby która korzysta z TWOJEGO forum...
_-_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
Eublepharis Macularius 1.0.0
-
Za obrazę premiera możesz mieć kłopoty. Uważaj co piszesz bo możesz obrazić wiele osób i nie mówie w cale o politykach!!! Z resztą nie kumam w ogóle co się teraz dzieje. Kasownie postów może denerwować ale jeśli chodzi o pytania np.: Co je legwan, jaka temperatura, jaka wilgotność? - może naprawdę wkurzać(mnie nie - jestem jescze tu za krótko). Gdy kupiłem lega najpierw dużo czytałem, a potem zacząłem coś pisać. Może nie były to jakieś nadzwyczjne pytania i może można było znaleźć odpowiedź, lecz jednak chciałem dowiedzieć się co sądzą o tym inni. Więc jestem zarazem za kasowniem (tylko tych, które są w FAQ) jak i nie kasowaniem postów(tych których tam nie ma, a nawet tych, które były już poruszane na forum, głównie hodzi tu o choroby) Pozdrawiam wszystkich PEACE & LOVE
-
> Za obrazę premiera możesz mieć kłopoty. Uważaj co piszesz bo
> możesz obrazić wiele osób i nie mówie w cale o politykach!!!
> Z resztą nie kumam w ogóle co się teraz dzieje. Kasownie
> postów może denerwować ale jeśli chodzi o pytania np.: Co je
> legwan, jaka temperatura, jaka wilgotność? - może naprawdę
> wkurzać(mnie nie - jestem jescze tu za krótko). Gdy kupiłem
> lega najpierw dużo czytałem, a potem zacząłem coś pisać. Może
> nie były to jakieś nadzwyczjne pytania i może można było
> znaleźć odpowiedź, lecz jednak chciałem dowiedzieć się co
> sądzą o tym inni. Więc jestem zarazem za kasowniem (tylko
> tych, które są w FAQ) jak i nie kasowaniem postów(tych
> których tam nie ma, a nawet tych, które były już poruszane na
> forum, głównie hodzi tu o choroby) Pozdrawiam wszystkich
> PEACE & LOVE
jesteś dobrym przykładem, zresztą nie licznej rzeszy osób która odznacza się samodzielnością (dzięki której unika się właśnie takich "głupich" pytań), o to tutaj w tym wszystkim chodzi,
Jeśli chodzi o choroby też nie jestem za kasowaniem i wcale tego nie robię, wkońcu zdrowie zwierząt jest dla nas najwazniejsze, dodatkowo ejst szansa ze wypowie się specjalista i pomoże (jednak zawsze wypada pójść najpierw do weterynarza... szkoda że nie wszyscy mają odpowiednie kompetencje, a tych ktorzy sie naprawde znaja jest niewielu (
Pan Fatman powinienen korzystać z e-maili do załatwiania ptywatnych spraw, chyba że wypowiedz (powtarzam):
"Hej kiedy moglibysmy sie spotkac?? Bardzo bym chcial od Ciebie kasetke z filmem o zielonych..."
mamy rozumieć jakoby była ona kierowana do wszystkich użytkowników grupy (a może do uczestników spotkania? - w tym przypadku powinien napisać tam gdzie jest temat Odnośnie spotkania)... ludzie opamiętajcie się... wszystko jest robione dla dobra Was i Waszych zwierzęt.
-
juz kiedys wiele osob sie plulo ze sa kasowane posty. nic nie zdzialali. meczace sa, w kolko padajace pytania na ten sam temat, ludzie ktorzy tutaj troszke juz siedza sie niechecaja do odpisywania - jest to meczace. Przypomne ze rowniez jest grupa dyskusujna pl.rec.zwierzaki.terrarium... zajrzyjcie sobie jak to tam wyglada jak Posty NIE sa usuwane. chcecie tego? by na forum co trzeci temat byl "do zdziśka" o tresci "ale masz zajebistego legwana, i o kur(...) jakie masz wypasione terrarium!" pozniej kolejny post "Zosiu podaj mi swoj numer gg!" o tresci moj numer to 22232 pozniej znowu post "do ilu dorasta legwan?" o tresci, bo mam terrarium 50x5x80 i nie wiem czy mu starczy"
chcecie by tak wygladalo Wasze forum? a moze przypone "tablice ogloszen" św. p. terrarium.pl... ehhhh, nie narzekajcie bo to naprawde jest robione dla Was
-
Zgadzam sie tu z Nookiem i Pepre poniewaz mnie tez ciagle wkurza jak ciagle padaja glupie pytania i to po raz 10. Moze nie jestem jakims tam expertem ani starym wyjadaczem ale ja najpierw szukam w archiwum itd.
-
Wyjasnijmy sobie cos! Ja nie mam do nikogo pretensji ze usunal moj post do Niki. Mam pretensje, ze post do 8 osob - na temat naszego spotkania w zoo zostal skasowany. Wyobrazcie sobie, ze jest zwiazany z terrarystyka, bo po to sie spotykalismy. Cala siodemka chciala, zeby napisac na forum, ze Seb nie przyjechal, bo wszyscy by chcieli z nim pogadac (pozdrofka Seb). Poza tym nie piszcie o kosztach przestrzeni dyskowej, bo dam sobie reke uciac, ze nie dokladacie kasy do tego interesu, a wrecz ja zarabiacie.
-
Najlepiej to zostawmy samego FAQ-a bo juz wszystko na tym forum bylo walkowane. Czemu nie kasujecie postow typu "co mam mu dawac do jedzenia". W cholere sie takich postow powtarza i nie pomagaja apele, ze najpierw FAQ pozniej archiwum.
Uprawnienia umieszczania postów