-
MARTWICA OGONA???!!!
WITAM!NIEDAWNO PISAŁEM ŻE Z OGONEM MOJEGO LEGA JEST COŚ NIE TAK :http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=6690&t=6690 NIEMAM MOŻLIWOŚCI UMIESZCZENIA ZDJĘCIA NA FORUM BO NIEMAM CYFRÓWKI.TA OBESCHNIĘTA KOŃCÓWKA OGONA OK 0.7CM JUŻ ODPADŁA I CHYBA OGON DALEJ OBSYCHA.CZY TO JEST MARTWICA??A PLAMY NIE SĄ JUŻ JASNE TYLKO BRĄZOWE I WYSTEPUJĄ NA UDACH.CO Z TYM ROBIĆ??PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ
-
Re: MARTWICA OGONA???!!!
ZDECYDOWANIE WSZYSTKO WSKAZUJE NA MARTWICĘ. U MOJEGO LEGA WYGLĄDA TO IDENTYCZNIE. NIESTETY KONIECZNA JEST SZYBKA INTERWENCJA WETERYNARZA. JUTRO UMIESZCZĘ ZDJĘCIE OGONA MOJEGO PUPILA- NAPISZESZ CZY TO JEST TO SAMO.
GG 3464442
-
Jeśli nie możesz załączyć zdjęć to pozostaje wizyta u weterynarza i to szybko. Na zdjęciach w załączniku jest widoczna martwica ogona legwana z egzotarium. To jest widoczne na dość dużym kawałku ogona . Pozdrówko! Rysiek
-
U MOJEGO LEGA OGON NIE WYGLĄDA AŻ TAK POWAŻNIE I NIE WYGLĄDAŁ.MOŻE U MOJEGO LEGA TO NIE JEST MARTWICA TYLKO JEST TO SPOWODOWANE OBRONĄ OGONEM I OBIJANIEM KOŃCÓWKI OGONA.TERAZ TO NAWET JAKBYM ZAMIEŚCIŁ ZDJĘCIE TO I TAK BY NIC NIE DAŁO BO OGON TERAZ WYBLADA PRAWIE NORMALNIE.
-
Właśnie efektem obijania ogonem o twarde przedmioty jest martwica, w mniejszym lub większym stopniu. Wydaje mi się że każdy to przeszedł ze swoim legiem. Jak masz możliwość pokazania tego wetowi, to idź do niego jak najszybciej. Może posmarować końcówkę jakimś preparatem żeby martwica nie postępowała. Są przypadki kiedy konieczna jest amputacja chorego odcinka ogona, ale to już w bardzo zawansowanych przypadkach.
Pozdrawiam,
-
nie masz racji Nika, ja swojego legwana mam od małego i on nigdy nie próbował bić swoim ogonem, a teraz można robić z jego ogonkiem wszystko na co się tylko ma ochotę, bo on poprostu chyba nie wie do czego ogonki legwankom służą..
Pozdrówki!
-
do AMSTERDAM- JAZDA
czy liście (czegoś naprawde zielonego i siedmio listnego) możma podawać legwanowi
-
oto jak wygląda ogon mojego Jacka. Proszę o komentarze
-
A oto moja gawiedź w komplecie ( na dole Jacuś a u góry Agatka) i poniżej Jacek - sprawca "martwicowego zamieszania" :-)
-
ups , nie załadowało mi się zdjęcie zbiorowe, he he
Uprawnienia umieszczania postów