Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Egzotarium odsłona III

oXcros
    Guest

Re: Egzotarium odsłona III

żyje żyje tylko w jakich warunkach

Ostatnio poprawił sie jej komfort, dostała nowe akwarium ! I całe jajko na obiad, i przeniesli ja do południowego okna w którym nie ma słońca bo je zasłania restauracja )... A i tak nikt sie tym niezajmie w Ustce )

tylko tak powiedziałem...

A widzieliście kiedyś wrocławkie zoo?!?!? Ich warunki tłumaczą brakiem funduszy... to po jakiego w ogóle trzymają te gady?????? Bez komentarza.....

A może spróbuj uświadomić, kogo trzeba, może złe warunki hodowli tego legwana wynikają wyłącznie z niewiedzy, nie ze złej woli właścicieli. Wiem, że niejednokrotnie człowiek w takich przypadkach jest bezsilny, lecz zawsze warto mieć odwagę odezwać się - może trafisz na podatny grunt... Trzeba brać przykład z Fatmana i pozostałych. Wiadomo, świata
    się nie zmieni, ale może chociaż troszeczkę...

oXcros
    Guest

Jak by było z niewiedzy ludzi to bym nic nie mówił tylko najwyrzej pomógł... (nawet bym wydrukował i dał im materiały jakie sa potrzebne)..
    Ale nie stety włascicielka tej restauracji jest no... (żeby jej nie obrazić) ... jak sie spytałem dlaczego ten legwan niema takiego terrarium jakie powinien miec to ona ze to niemoja sprawa itp.. (no to wporzadku nie to nie ), Tak samo jest trzymany Boa ! ( moze uda mi sie zrobic fotki to je załącze.....

pzdr

p.s.
    legwan i boa sa narazone na ciagły stres ze strony dzieci które pukaja cały czas w szybe !!! (sam widziałem w zeszłe lato) ...

Wiem że legwan to nie pies, ale czy w takim przypadku nie można tego zgłośić np. Straży Miejskiej jako przykład znęcania się nad zwierzętami? Mamy w kraju chyba jakąś ustawę o ochronie zwierząt. Niech właścicielkę scigają z urzędu. Na początek upomnienie, mandacik, może sobie coś przemyśli. oX spróbuj ją tak ugryść.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Można oczywiście, i nie tylko straż miejska ale i policja....

oX, no to kosa na sztorc i do boju! Daj im popalić!!!

oXcros
    Guest

nie wiem oj nie wiem (naślą na mnie mafie dresiarzy i bede miał ) )
    jutro po szkole skocze szybko na promenade i lukne co i jak i wam opishe dokładnie

Fotki tez załącze w najbliższym czasie...

pzdr

Jarek Zajączkowski
    Guest

A to nie jest jakaś chińska restauracja a ty zajrzałeś im do spiżarni? Może oni JEDZĄ gady? ((

Jarek Zajączkowski
    Guest

CzaSy dr-a Bielawskiego dawno minęły niestety. Ale będzie lepiej - niedługo! Przeczytajcie dzisiejsze Wprost "Zebra w kratki"- IDZIE NOWE!

Uprawnienia umieszczania postów