-
Do wszystkich kochających swoje smoki domowe :)
Witam!
Chciałabym Was sprowokować, żebyście opisali JAK BARDZO oswoiliście swoje legwany, adekwatnie do czasu posiadania ich przez Was..
mój zielony zdecydowanie przerósł moje oczekiwania w stosunku do niego jestem mile, baaardzo mile zaskoczona..
Chciałabym się dowiedzieć czy u Was też tak jest ? ? ?
Pozdrówki od Magdy & Neo!
-
a to my :)
jak w temacie
-
Re: Do wszystkich kochających swoje smoki domowe :)
Ja nie mam legwana ale agamke błotną ma jakieś 42cm i mam ją ponad pięć miesięcy, na początku (1 miesiąc) syczała na mnie gdy np. spryskiwałęm terra, wymieniałem wode w baseniku in podawałęm jedzenie. Po 3 miesiącach oswoiła się z tym i gdy za kazdym razem zobaczyła, ze ja na biurku "przygotowywuje" świerszcze to drapała jak opentana dołki w podłozu (chcąc wyjść), przełomowym momentem było włożenie ręki gdy ona kopała, po kilku razach gdy wkałdałem ręke i ona się przełąmała i weszła... (teraz prawie zawsze gdy wkładam ręke gdy niema świerszczy na biurku to tez wchodzi) i od tej pory 1 okres oswajania uwazam za zamknięty. Teraz jak widzi mnie w pokoju to drapie, ze chce wyjsc otwieram paludarium i ona "wskakuje" na reke.
Oby wszystkim terrarystom poszło tak łątwo jak mi
-
Re: a to my :)
Jesteście dla siebie stworzeni moja agamka tez tak robi ale zadko bardziej woli siedzieć na głowie lub na wysokim kwiatku (na najwyzszym miejscu w danej chwili)
-
Piękny samiec, no i właścicielka też niczego sobie :-)))) Mam swojego prawie 5 lat i oswojony jest dosłownie do bólu ( jak chodzi po mnie to czasami krew się leje ), ale to uroki hodowli tych wspaniałych zwierząt. Pozdrawiam!
-
Jacku, to jest SAMICA !!!
-
bardzo ladna samica
ciekawe ile ma wiosen :PP ???
pzdr
-
tak wiem przepraszam, ALE PLAMA Kolce mnie zmyliły , a co tam.... ALE ŁADNA SAMICA, właścicielka też niczego sobie (poprawiłem się) :-)) Pozdrawiam! Kurcze ale wstyd łeee....
-
ale która oX ? zielona niedługo będzie miała ok.3 lat..
-
Uprawnienia umieszczania postów