Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Wątek: Do wszystkich kochających swoje smoki domowe :)

Pogs
    Guest

Re: Do wszystkich kochających swoje smoki domowe :)

Bardzo ładna Neon'ka ... Ja mam swojego gdzies od miesiaca... i chyba moge sie pochwalic zdobywaniem zaufania lega... od paru dni, kiedy gania sobie poza terrarium wskakuje mi na plecy.. lazi po rekach... czasami kiedy klepie cos na klawiaturce wlazi mi na klawisze... i znalazl sobie ciekawe miejsce do przesiadywania - siada na komputerze... i grzeje sie :-P ... Zaczyna wracac do terrarium po kilkugodzinnych, a czasami tylko po kilkudziesiecio minutowych wedrowkach... Ostatnio siedzialem przy akwarium z rybkami i wskoczyl mi na plecy.. wlazl na ramie i obserwowal bardzo wnikliwie rybki... Wygladalo to komicznie bo nagle wszystkie rybki zbily sie w stadko i krecily sie w miejscu gdzie Gustaw byl "przyklejony" do szyby... )
    Teraz wyjezdzam na tydzien na Mazurki i chyba zabiere smoka ze soba...
    Mam juz nawet pojemniczek do przewozu... albo poprostu luzem bedzie jechal na tylnej szybie )

akasza
    Guest

Witam w ta piekna sobote, ktora niestety spedzam w pracy
    Moj Marcel (mieszka z nami 1,5 roku) tez tak sie przechadza, ale najchetniej (jesli juz nan nas) siedzi na ramieniu podjadajac mlecz lub na glowie (niestety, ale czego nie robi sie dla smokow) ). Gdy mieszkal w mniejszym terarium po wlozeniu do niego reki od razy wychodzil na spacer. Obecnie z nowego lokum musi miec wyrazna ochote na przechadzke, zeby samemu wejsc na reke. Ostatanio siedzial na swojej poleczce, wejscie do terra bylo otwarte (tak jest z reguly gdy jestesmy w domu i w pokoju). Wzielam na reka troche Sera a on zszedl z polki, wyszedl z terarium i podszedl do reki z zarelkiem (Nnie myslcie, ze byl glodzony wczesniej, ot mial taka ochote). Moze nie dla wszystkich bedzie to jakis specjalny wyczyn ale ja jestem z tego dumna
    Wiem natomiast, ze na dworze, luzem, na 100% dalby drapaka, ale w koncu to tylko jego "zew natury" i nie staram sie sprawdzac co by bylo, gdyby...
    Swoja droga Meg, fajnie, ze wiesz juz co masz. Moj Marcel jest chyba wlasciwie Marcella. Teraz ma juz jakies dwa latka, i dr Jarek stwierdzil, ze to prawdopodobnie ona. Jesli mozesz, wrzuc jeszcze jakies zdjecia swojej samiczki. Z gory dzieki.
    Pozdrawiam reszte Legwaniarzy i Forumowiczow,
    Ania

akasza
    Guest

Hello Pogs,
    jaki sobie sprawiles ten pojemnik? My do tej pory wozilismy Marcela w starym terra, ale teraz sie juz nie miesci. Zastanawiam sie czy kupic mu taki pojemnik w sklepie Zoo (jest dlugi, gleboki ale niestety niski).
    Dziaki za porady.

niu foto :)

jak w temacie

Pogs
    Guest

pozyczylem od kolegi ktory mial kota (ale nie mam pewnosci czy go w nim wozil :-P )... pojemnik ma wymiary: wysokosc 30, dlugosc 60, szerokosc 35... jest fajny bo zrobiony z przezroczystego plastiku.... robilem juz pierwsze przymiarki... moj smoczek sie w nim miesci, miseczka tez... jest dobrze wentylowany... tylko podloga nie ma dziurek wiec pewnie sie bedzie slizgal na zakretach... jak mi sie uda znalezc po drodze sklep to kupie korek na podloge...

Pogs, połóż na dno jakiś kocyk, będzie Guciowi przyjemniej, ja tak robie i mój nie narzeka

akasza
    Guest

Re: niu foto :)

Jak szybko, dzieki bardzo. Moj (moja) jest nieco mniejsza. Dobrze widze, ma rozki na nosie? Nasz ma, aleniestety starl sobie podczas robot gorniczych
    Kiedy stwierdzilas plec swojego Lega?

Różki ma 2 :P gdzieś tak od zimy wiem, że to ONA..
    ja na swojego "różki" uważam

Pogs
    Guest

ooo dzieki bedzie szybciej i latwiej...

oXcros
    Guest

meg mash jeszcze fotki swojej legwanki ???
    bo cos duza jak na samice i to jeszcze rhinolopha
    pzdr

Uprawnienia umieszczania postów