Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Zlamana lapa ??

oXcros
    Guest

Re: Zlamana lapa ??

cos ich niewidze

Papec, oto adres do dr Jarka: jarek.zajaczkowski@terrarium.com.pl

sory ale fotki mialem za duze i daje je jeszcze raz ta biala plama to swiatlo ktorym dodatkowo musielismy oswietlac zdjecie zeby sie zeskanowalo troche kombinowane ale wyszlo

legwan dzis po maksymalnych stresach jakim dla niego jest wet nawet cos tam podjada chodzi po tera moze nie tyle co zwykle ale innych objawow nie wiedac ufff trochew juz mi lepiej, teraz zabudowalem mu terra powyciagalem elwmenty po ktorych moglby sie wspinac a ona chce wyjsc z terra

jeszcze jedno pytanie leg ma 60 cm mierzony u weta ile mam mu teraz podawac wapna i witam proszwe o dokladne dawki skoro jest leczony

Papec u jakiego weterynarza byłeś i co zrobił z tą łapą ? Na RTG widać lewą podwiązaną ( podklejoną ) do ogona, a prawą wyciągniętą do góry. Lewa jest złamana i to gorzej jak u Gucia ! Tak mi się wydaje. Te odłamy kości są rozsunięte . W przyszłym tygodniu umieszczę fotkę RTG złamania kości udowej Gucia. Ta złamana kość, a raczej jej dwie części się stykały, a tu widać, że się rozchodzą osobno. Nie znam się dobrze na tym, ale warto żeby dr. Jarek zerknął na to, bo mam nadzieję, że się mylę i błędnie odczytuję zdjęcie RTG. Pozdrówko! Rysiek

zdjecie juz poszly do doktora Jarka on sie ma konsultowac z doktorem Gierkiem ktory sie niespecjalizuje w legwanach ale dobrze zna dr Jarka i po konsultacji ma sie podjac zlozenia tego jeszcze nie wiem w jaki sposob dopiero to razem ustalą dr Gierek powiedzial ze technicznie jest to w stanie zrobic tylko musi najpier porozmnawiac z dr Jarkiem wiec mam nadzieje ze jakos sobie razem poradza a na skaldanie tego ide w poniedzialek albo wtorek pozdrawiam (mam nadzieje ze leg wyzdrowieje )

tym razem nie skanowalem tylko zrobilem zjecia cyfrowka u znajomego moze lepiej na nich widac

Tutaj lepiej to widać. Nie zwlekaj . Pozdrówko! Rysiek

Papec, tak wyglądało złamanie łapy Gucia.

Uprawnienia umieszczania postów