Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Jak odrasta ogon?

Jak odrasta ogon?

yo !
    JAkies 3 tygodnie temu weterynarz ucial mojemu legwanowi koncowke ogona ktorądopadla martwica.
    Obserwujac ogon-dzis zauwazylem ze koncowka robi sie czarna-czy tak powinno byc czy moze martwica znow sie pojawila?

Prosze o pomoc

Re: Jak odrasta ogon?

YO!
    Hmm.... jedynym odrosnietym ogonem jaki widzialem u legwana byl w sosnowieckom egzotarium i wyraznie bylo widac w ktorym miejscu ogon byl urwany i rzeczywiscie ta odrosnieta koncowka byla bardzo ciemna i wygladala tak jakos nieneturanie jakby ktos mu ja dorobil z jakiegos innego materialu. Tak ze nie wiem mozliwe ze zaczyna mu odrastac mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

XREE
    Guest

Re: Jak odrasta ogon?

Ja jak kupiłem lega to było po odrzuceniu ogona. Mam go juz 4miesiące i ogon odrósł 13cm, jego kolor jest ciemny wiec u Ciebie też jest OK. Dowiedziałem się, że po około 2 latach ogon może nabrać pierwotnych kolorów przy dobrych warunkach. Apropo odrastania ogona to po zmierzeniu wychodzi na to że ma prawidłową proporcje czyli 2/3ogon i 1/3 ciało. POZDRAWIAM.

Anita Kuzebska
    Guest

.......................

Ja przeczytalam ze Legwan Zielony odrzuca caly ogon jezeli ktos go brutalnie traktuje moze juz by zanikla mu martwica? ale nie traktuj brutalnie zwierzaka!!!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów