-
-
Re: Oswietlenie
YO!
Papec jelsi na gorze terra bedzie siatka jak podal I. Iguana to z naswietlaniem nie bedzie zadnego problema, bo po prostu bedzie mogl naswietlas lega w terra od gory i bedzie ok.
I. Iguana co do terra jakie powinno byc to podoba mi sie ten opis
http://www.iguana.snakes.pl/article/terrarium.html
A jesli chodzi o oswietlenie i UV to kliknij na lupe w forum i wpisz UVB, ustaw tam czas na bez limitu a znajdziesz odpowiedz na wszystkie pytania dotyczace naswietlania. Jesli chodzi o ultra-vitalux jest dostepny w Gliwicach na Zwyciestwa w takim sklepie z osprzetem oswietleniowym, trafisz na pewno - caly wyklejony reklamami OSRAM. Mozna go tam zamowic, czas oczekiwania ok 2 tygodnie cena ok 120 pln.
-
Ultra-Vitalux jest do kupienia tak jak napisał Marblo lub w Bytomiu ul. Wojciechowskiego 1 . Cena chyba nieco wyższa ze względu na kurs euro - 140 zł brutto. To żarówka, nie świetlówka i stosuje się ją tak jak w FAQ pkt.8. Jeśli jest siatka w terrarium to nie ma problemu. Można też przez otwarte terrarium, ale legwan musi być spokojny . To tylko 10-15 min dziennie w przypadku młodego legwana. Pozdrówko! Rysiek
GG 814232
-
no tak o tym nie pomyslalem ja mam tak terra ze nie ma takiej mozliwosci moze dlatego
-
Do małego terra zamiast świetlówki można zastosować żarówkę kompaktową, np. Arcadia Compact D3 (www.arcadia-uk.com/eu/220reptilecompact.html). Pasuje do zwykłych opraw - gwint E27, ma moc 27 W, emituje UVB do 7%. Mozna ją kupić na www.livefoodshop.co.uk. Cena 26,44 funtów, koszt przesyłki ok. 5 funtów, dostawa w ciagu tygodnia.
-
funty angielskie? to 6 zł za funta = 158,64 + 3o = 188,68 trochę drogo :-))) Pozdrawiam!
Uprawnienia umieszczania postów