Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: liscie porzeczki

Mieszany widok

misiekk
    Guest

liscie porzeczki

sa jadalne czy moge je podawac legwanowi???

Re: liscie porzeczki

YO!
    Misiek niedawno dostalem od Ryska liscie porzeczki dla Diablo wiec napewno sa OK i mozesz smialo podawac je legowi

oXcros
    Guest

Marblo - odpowiedzał bys na GG ))

Inka@
    Guest

Ja wczoraj znalazłam młoda mięte..........spróbowałam dac legusiowi -zjadł. Co sądzicie o mięcie? nie spotkalam tego w wypowiedzich forumowiczów. Pozdrawiam Beata

Porzeczka i mięta nie należą do roślin trujących :-). Można je podawać, ale pamiętajmy o tym, że im bardziej dieta urozmaicona tym lepiej dla naszych legwanów. Wskazana duża różnorodność, a jest w czym wybierać . Zerknijcie do tematu - http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=5537&t=5537 . Pozdrówko! Rysiek

wszystkie liście drzew i krzewów owocowych są jadalne w tym i porzeczka. Pozdrawiam!

misiekk
    Guest

ale moj jakos nei chetnei za ta pozeczke sie zabiera a szkoda ma ja pod domem jak i mlecz czarny bez klon babke choc narazie tylko jedna znalazlem

Inka@
    Guest

Rysiu mam wielka liste rzeczy "zjadliwych" dla mojego legusia. Podaje mu tez bardzo urozmaicony pokarm. Chocby z racjii miejsca zamieszkania mam dostep w kazdej chwili do przeróznego zielska. Jednak jesli chodzi o mięte nie doczytalam sie nigdzie ....a moze przeoczyłam.... pozdrawiam. Beata

Mięta nie jest trująca, ale nie każdy legwan może mieć na nią apetyt ze względu na jej zapach . To samo z pożeczką i wieloma innymi roślinami. Można podawać, a on już wybierze co mu smakuje. Oby nie jadł tylko cały czas tej ulubionej rośliny, rezygnując z innych. Ja nie dopuszczam do takiej sytuacji, aby Gucio jadł tylko to co lubi, bo była by to chyba koniczyna. Kiedyś Nika pisała, że jej legwan zjadł cały czosnek z doniczki. Mój jadł też liście chrzanu i sam je wybierał spośród innych . Nie bardzo chce mi jeść kwiaty mlecza, stokrotki, ale i tak mu zawsze gdzieś je przemycę :-))). To samo z niektórymi kiełkami np. z lucerną. Kombinujta ludziska :-))). Pozdrówko! Rysiek

oXcros
    Guest

Do kwiatów mlecza - mam w ogrodzie dosyc duzo mleczow ale jak patrze na ich kwiaty to tam sa takie malenkie robaki (we wszystkich) )) ... nie zaszkodza one legowi ??? czy lepiej je umyc pod bierzaca woda ????

pzdr

Uprawnienia umieszczania postów