-
Re: Pomoc
Czemu uważasz że nerodia rośnie szybciej???? przecierz to wąż na myszach rośnie szybciej!!! odpisz
-
A czy możliwe jest że ten wiekszy wąż nerodia kturego mam od początku w terarium mugl sie obrazic ze mniej sie zajmuje nim a wiecej tym malym lancetoglowem???? Moja nerodia zawsze lezala pod misko z woda ateraz jest ciagle w jaskini!!!! Natomiast te lancetogłów ciagle lezy tam gdzie lezała nerodia!!!!
Odpiszcie!!!!!!!
-
Tak, węże się obrażają ))). Daj mu długopis i kartkę to na pewno coś Ci o tym napisze ))). Po takim tekście jestem za specjalnymi testami na inteligencję zanim ktoś kupi jakiekolwiek zwierzę )).
A jak byś się czuł jakby Ci wpuścili do mieszkania niedźwiedzia polarnego, tak co prawda takiego niezbyt dużego, no, na razie to Cię nie zje, ale za jakiś czas na pewno będziesz jego ofiarą. Tak samo nerodia, właśnie wsadziłeś jej takiego "niedźwiedzia", teraz jej nie zje, ale za jakiś czas.
Tempo wzrostu jest cechą gatunkową i tylko częściowo zależy od rodzaju pokarmu. Wszelkie zaskrońce, nerodie rosną stosunkowo szybko, jedzą zwykle częściej i objętościowo więcej niż Lampropeltisy. Zawsze można oczywiście zagłodzić Nerodię, ja bym tego nie robił. Lampropeltisy lubią tłuste kąski )).
-
ale moze sie jakos pogodza!!!!?????? no zobaczy sie!!odpiszcie cos bo mi sie nudzi
Uprawnienia umieszczania postów