Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Mam lega .Nie?

Re: Mam lega .Nie?

Uzi lampke wylacz a kabel zostaw zalaczony i mozesz spryskac podloze woda niech sobie paruje.

Pogs
    Guest

to dziwne ze sprzeczacie sie o to czy 2 miesiace czy pol roku... u mnie to trwalo poprostu 3 tygodnie (teraz je mi z reki, a ostatnio nawet zaczyna wchodzic mi na reke kiedy zjadaz dloni...)
    Pozdrowka

YO!
    Pogs nikt tutaj sie z nikim nie sprzecza. Nie chce Cie martwic ale bywaly tutaj na forum opisywane przypadki gdzie legwan po stosunkowo krotkim czasie przyzwyczajal sie do opiekuna a po kilku dniach czy tygodniach legwan po prostu dziczal i wszystko zaczynalo sie od poczatku. A to ile trwa okrea adaptacyjny najbardziej zalezy od tego na jakiego osobnika trafimy, legwany sa wielkimi indywidualistami. Wiec nie mozesz zakladac ze jesli u Ciebie trwalo to trzy tygodnie to tak bedzie ze wszystkimi legwanami, moze po prostu trafiles na bardzo spokojny i odwazny okaz.

Uzi dbaj o legwana najlepiej jak umiesz a to kiedy skonczy sie okres adaptacyjny napewno zauwazysz po zmianie (na bardziej obojetne) zachowania twojego legwana podczas wykonywania rutynowych czynnosci. Narazie postaraj sie zapewnic mu jak najwiecej spokoju, przez kilka najblizszych dni powinienes zorganizowac legwanowi jakas kryjowke w terra zeby mogl sie tam schowac przed otoczeniem i aby sam mogl decydowac kiedy ma byc widoczny a kiedy nie. Im bedziesz bardziej cierpliwy tym lepiej bedzie dla legwana i tym lepszy powinien byc jego stosunek do Ciebie. Zycze cierpliwosci

Pogs
    Guest

oki, sprzeczka to za mocne slowo... dysputa?
    a z 3 tygodniami to chodzilo mi o to ze nie ma reguly wlasnie czy 2 czy 6 miesiecy... tak jak napisales - indywidualisci - w zabek czesani...
    pozdrawiam

Marblo, Pogs trafił na naprawe wyjątkowego zielonego :-)
    Ja wierzę w to, że guciowi Pogsa nie cofnie się nic :-)

Pogs
    Guest

dzieki za wiare :-* :-* :-*
    mam nadzieje ze mu sie nie cofnie dobry manier jedzenia przy stole... o wszystkim bede informowal na biezaco...

I ja zycze jak najlepiej
    A teraz uciekam spac - rano jade z Ryskiem do Sosnowca papa

Pogs
    Guest

powodzenia tam.... skopcie im tylki za nas wszystkich!

Uprawnienia umieszczania postów