-
Re: Moj potworek
Co ma 50 cm? Ciało czy ciało z ogonem? Bo jakoś nijak mi nie pasuje...
I w jakim jest wieku?
-
Ciesze sie ze jest wszystko OK
-
Ma w sumie 50 cm a wiek nie wiem dokladnie ja go mam 10 miesięcy
-
Nie wiem czemu ,ale mały mi się wydaje twój legwan skoro ma przynajmniej 10 miesięcy , mój ma 52 cm i 5,5 miesiąca 9( chyba za duży nie ? )
-
aha mam jeszcze jedno pytanie , a mianowicie czy samice rhinolophy też mają różki ?
-
Jak go kupilem to mial 24 cm, fajnie mnie teraz wystraszyliscie moze mu cos jest ale nie wyglada na chorego uv ma tem dobra wigotnosc dobra witaminy itp tez sa je duzo moze ktos wie co z nim jest bo ja sie juz martwie
-
jeszce jedno po dokladniejszych obliczenich wyszlo ze lega mam 8 miesiecy ale to i tak chyba cos nie tak ((
-
Jeśli nie zauważyłeś żadnych niepokojących objawów i warunki hodowli są odpowiednie, to nie ma powodów do obaw. Tak mi się przynajmniej wydaje. Długość legwana to także cecha osobnicza - są okazy dłuższe i krótsze, wielkie i malutkie. Nie wiadomo, w jakim wieku był Twój leguś, gdy go kupowałeś, 24 cm to albo bardzo młody legwan, albo stosunkowo mały legwan. Mój Bazyli w wieku 4 miesięcy miał 41 cm a teraz ma 17 miesięcy i 112 cm - łapię się za głowę, że rośnie tak szybko. Jakby prześledzić wielkości zwierzaków innych forumowiczów, to chyba nie znalazłby dwóch takich samych egzemplarzy. Nie martw się na zapas, Twój legwan może być na przykład samiczką. I nie wiem, czy dobrze widzę, ale chyba ma różki na pyszczku, a rinolopha jest z reguły krótszy od iguana. Pozdrawiam.
-
-
Wyglada na to, ze tak. Po ogledzinach przez dr'a Jarka moj Marcel okazal sie najprawdopodobniej samica a rozki ma.
Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów