-
Re: Egzotarium cd historii
Mam nadzieję, że sprawa się nie zakończy na naszej byłej wizycie w egzotarium i że będzie jej dalszy ciąg. Na panie z TOZu raczej nie można liczyć ( Filip podaj mi numer telefonu do tego gościa z Warszawy, bo mam mu do powiedzenia parę słów ) . Jeśli ktoś z prasy zainteresuje się tematem może powalczymy o byt gadów w palmiarni w Gliwicach ? Jak pisał dr. Jarek do listopada jest czas rejestracji zwierząt chronionych CITES. Nie powinno się to odnosić tylko do papierkowej rejestracji . W całej sprawie wymyślonej przez człowieka najważniejsze są zwierzęta. Po to jest CITES, aby chronić zagrożone gatunki, a ich byt zależy ( szczególnie tych w niewoli ) od nas samych. Pozdrówko! Rysiek
-
Rysiu podaje numer do Warszawy 0-22 825-75-35 i ewentualnie do naszego slaskiego inspektora 0-34 324-24-68. Zapytaj sie ode mnie, jaki sens ma dzialalnosc TOZ-u, skoro nie maja zadnych mozliwosci interwencji prawnych. Rownie dobrze by bylo pojsc z paniami z TOZ-u na kawe...
-
Seb czy moglbys mi przyslac zdjecia, ktore zrobiles w egzotarium??
fatman@konto.pl
-
Seb i jeszcze jakbys mogl to numer gg, jesli takowe posiadasz.
-
Fotki wyślę jutro z pracy a nr. GG to 3699712
Pozdrówka
Seb
-
Fatman ! Na kawę to można by chyba znaleźć milsze towarzystwo. Nawet rozmowa o zwierzakach nie kleiła się za bardzo, a siedzieć przy kawie i o niczym nie pogadać ? Wolę ją wypić sam :-))). Dzięki za nr.tel. Będę dzwonił do Warszawy. TOZ z Warszawy interesuje się sprawą i dzwoni do nas, następnie wysyłają 2 panie z TOZu na interwencję do egzotarium którego dyr. weterynarz też należy do tego TOZu co te panie. Czegoś tu nie rozumiem, albo jestem głupi ?! Czyste jaja :-)!!! Jakby na nasz rząd popatrzeć! Pamiętacie ten program Zulu Gula ? To się do tego nadaje ! Pozdrówko! Rysiek
-
"Egzotarium im. Zulu Guli" - pięknie brzmi!
Powodzenia w dalszych działaniach!
-
Zgadzam sie Rysiu, ze to wszystko jest strasznie pochrzanione. Nie rozumiem tylko po co te panie sobie zajmowaly weekend majowy, skoro i tak wiedzialy, ze nic z tego nie bedzie. A moze nie mialo nic byc (wiem, ze nie zaczyna sie zdania od a)??!! Mysle, ze dyrektor egzotarium odpowiednio zadzialal w swojej sprawie.....
-
Napisz jakie są szanse z tą gazetą. Tego nie powinno się tak zostawić. Do tego gościa z W-wy zadzwonię jutro. Pozdrówko! Rysiek
-
W sprawę sosnowieckiego egzotarium została włączona dziennikarka Gazety Wyborczej z tego co pisał mi Fatman sprawa wygląda dośc ciekawie, może jeszcze nie wszystko stracone... trzymajcie kciuki
Uprawnienia umieszczania postów