Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: Egzotarium cd historii

Re: Egzotarium cd historii

BRAWO tak trzymać !!!
    Gdzie następna akcja rozochociłem się hehe.

Pozdrówka
    Seb

No wreście............udało mi się połaczyć.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Nie traktujcie proszę starań o poprawę losu zwierząt jako "zadymy". W Polsce jest ciężko zmienić cokolwiek, ponieważ tak na prawdę wszystkim jest dobrze tak jak jest - urzędnikom, panom i paniom z TOZ.... Media szukają sensacji - bo to ich zawód..... MAM WIELKĄ NADZIEJĘ, ŻE COŚ - cokolwiek - SIĘ UDA!!! - Ja już przeszedłem wszystkie etapy "walki"
    (((. Postanowiłem w związku z tym robić to co mogę robić sam - nie oglądając się na innych tzw. decydentów - leczyć.

t o s i ę k.........a m u s i z m i e n i ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dr. Jarku walczył Pan sam to może i teraz my powalczymy. Proponuję przeczytać mój post - http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=6390&t=6166 . Nie chodzi o aferę w mediach, ale jeśli ktoś z TOZu chce interweniować za pomocą kogoś z TOZu w sprawie kogoś ( dyr.egzotarium ) też z TOZu i jest to pani sekretarka ( chyba tego pana dyr. z TOZu ) to już przekracza ludzką wyobraźnię. Bardzo to skomplikowane. Jeśli chociaż da się ich opisać w jakiejkolwiek gazecie lub zainteresować w inny sposób opinię publiczną to już coś zmieni. Sam fakt zapowiedzi naszego przybycia do egzotarium dał już to, że legwanom zmieniono podłoże z kamyczków na kokos. Wszędzie były promienniki ( a może są zawsze )? Agamy ukryto przed nami. Żal było patrzeć na węża boa grubości ok. 10 cm ( może więcej ) i dł. chyba między 4-5m w terrarium 150cm . Dodam , że leżał w wodzie gdzie szer zbiornika nie przekraczała 40-50 cm. Dalej skałki uniemożliwiały mu przyjęcie innej pozycji. Yoga ?! Gdyby coś z tego wyszło to za jednym zamachem można by poruszyć sprawę zwierząt w palmiarni w Gliwicach. Los tych zwierzaków zależy od ludzi , a że nie jest nam obojętny świadczy ilość postów, ilość i różnorodność pytań na forum ilość osób tu obecnych. Trzeba próbować to zmienić. Tu nie chodzi o zadymę, chociaż jak inne argumenty nie przemawiają to aż się prosi...Pozdrawiam! Rysiek

jesli chce ktos walczyc to zapraszam do sklepu zoologicnzego w centrum korona we wroclawiu , jak ostatnio tam bylem byl tam jeden , wybiedzony , chyba jeszcze zywy maly legwanek bezzadnego swiatla o UV nie wspomne , w miseczce mial jakas stara salatke z jablka i marchewki . i tylko cena na terrarium 190 zl .

Pozdrawiam M.D.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Nic tylko trzeba najpierw zostać członkiem TOZ-u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    I do sprzątania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (Chyba tak zrobię - choć mnie odrzuca!)

Panie dr Jarku jest tylko jeden problem, ze jak juz Pan zostanie czlonkiem TOZu to absolutnie nic nie bedzie Pan mogl zrobic. Oni nie maja prawa zabrac wlascicielowi psa nad ktorym sie zneca.

Jeszcze przed weekendem wybieram sie z Pania Malgorzata Golinska do egzotarium.

Poza tym jakby do Pana Doktorze zadzwonil dyrektor egzotarium i powiedzial, ze jest Pan skrzywiony psychicznie, bo zlozyl Pan na egzotarium skarge to tez by sie Pan poczul niemilo. Dlatego teraz zrobie to wszystko nie tylko dla zwierzat, ale rowniez zeby jak najwiecej zaszkodzic dyrektorowi.

Fatman kim jest ta Pani ? Jeśli to ta pani z gazety zainteresuj ją sprawą palmiarni i ewentualnie udostępnij zdjęcia zdrowych legwanów, warunków w jakich powiny przebywać. Wspomnij o tych ukrytych przed nami agamach. Porusz temat samotnego pawiana i tego nieszczęsnego boa. Zresztą wiesz co masz robić. Na moją pomoc możesz liczyć. Rysiek
    Dzwoniłem do Warszawy. Proszono o wysłanie raportu z uwagami odnosnie egzotarium na adres :
    Robert Drogosz
    ul. Wolności 77/79
    42-200 Częstochowa z dopiskiem TOZ
    oraz
    Zarząd Główny TOZ
    Piotr Jaworski
    ul. Noakowskiego 4
    00-666 Warszawa
    Pan Jaworski obiecał mi, że gdy otrzyma raport zawiadomi Inspektora Sanitarnego na nasz region, Inspektora Sanepidu ( to w związku z karaluchami ) i kogoś z weterynarii. Moze komisja w takim składzie coś wskóra. Pozdrówko! Rysiek

No to widze, ze cos sie dzieje. Musiales ich Rysiu niezle ochrzanic! Postrasz ich Guciem!

Uprawnienia umieszczania postów