-
Re: Egzotarium cd historii
Login: legwan
hasło: zielony
ODWROTNIE )))
-
No bo pomyliles login i haslo
login- legwan
haslo- zielony
-
Fotki z egzotarium w załączniku :
Długość terrarium około 150 cm max
Wysokość hmm może z 50cm :-(
Głębokość też nie więcej jak 50cm
2- fotka
wyraźnie widać zdeformowany pyczek u obydwu legów (na tej fotce u tego mniejszego mnie widoczne takie ujecie)
Bez komentarzy :-(
Mam na kompie jeszcze krótki filmik na którym wyraźnie widać jak trzęsie się palec u jednego z legów.
Seb
-
Ten z lewej na drugiej fotce ma wyraźne zniekształcenie pyszczka. U Marbla na zdjęciach dostępnych na ftp widać też te objawy MBD, oraz chory ogon, karalucha, odrośnięty duży fragment ogona u innego legwana. Seb, na Twoich fotach widać wyraźnie te cechy. Jeśli masz inne umieść na forum . Zobacz też na ftp Marbla ostatnią fotkę w tej dużej rozdzielczości :-))). Ciebie też wyraźnie widać :-))). Pozdrawiam! Rysiek
-
Tak, tak Seb to jedyny zdrowi i dorodny okaz na tych zdjeciach
Seb jesli sobie nie zyczysz aby twoje foto bylo opublikowane na moim ftp-ie to daj znac od razu usune. A co do egzotarium to nie mamy co liczyc na to ze TOZ cokolwiek zrobi w tej sprawie, po rozmowach z paniami z TOZ-u po prostu zapytalem sie co moga zrobic w takiej srawie odpowiedzialy bardzo krotko i rzeczowo - NIC!!! Towarzystwo nie ma zadnych uprawnien i nawet gdyby chcieli to bez zezwolenia np. wladz miasta nie moga palcem kiwnac. A co do checi zrobienia czegokolwiek w sprawie sosnowieckiego egzotarium mozna miec duuuuuuuuze watpliwosci zwlaszcza biorac pod uwage zachowanie pani sekterarki z TOZ-u ktora nie wiadomo dlaczego postanowila zabawic sie w adwokata pana dyrekora i na kazda nasza uwage zawsze znajdowala wytlumaczenie przewaznie bardzo glupie, bezsensowne i wogole szkoda gadac. Mysle ze jedynym sposobem na to aby cokolwiek drgnelo w tej sprawi sa publikacje (internet, prasa lokalna) roznego rodzaju artykulow na temat karygodnego traktowania zwierzat w tego typu placowkach.
-
U mnie niestety nie chce się nic otworzyć Jak wpisuję FTP://legwan@212.106.142.133 to pisze, że nie może otworzyć bo hasło nie jest dopuszczalne
-
Mam prosbe jesli ktos ma problemy z FTP-em niech da mi znac, (najlepiej na GG), a nie piszcie o tym na forum bo robi sie kilometrowy post o niczym.
-
Absolutnie nie mam nic przeciwko pokazywaniu mnie i mojego autka w fotkach na ftp. wkońcu można je też zobaczyć na drodze i nikomu nie zabronię oglądania go :-). A wręcz przeciwnie miło mi że taka fotka powstała a wyszłą rewelacyjnie biorąc pod uwagę że była robiona przy około 60-70 km/h.
No i przy okazji wyszło że uczestnicze też w innej organizacji jaka jest Klub-Volvo :-) ale zdrada hehe ale brakuje zdjęcia z tyłu autka gdzie na szybie jest piękna głowa Legwana zrobiona własnoręcznie z specjalnych farbek na szkło :-)
pozdrawiam
Seb
Wracając do tematu egzotarium :-((( moim zdaniem po pierwsze niechęć i lenistwo okazali i przedstawiciele TOZ-u i jak zobaczyliśmy kierownictwo i opiekuni placówki. Spokojnie można by przenieść paskudne klatki i akwaria z gadami w stronę naturalnej roślinności jakiej było tam full i tam zabudować siatką boxy w których wspaniale czuły by się gady dobrym przykładem było stadko żółwi czerwonolicych które przebywały praktycznie luzem w specjalnie przygotowanej sadzawce wśród tropikalnych roślin. Do tego troszkę jedzenia z trawnika obok i takie Legi by miały przebajecznie a to co tam było to istna tragedia.
-
Chcialem poinformowac ze zdjecia sa rowniez dostepne na stronie http://republika.pl/marblo/ tak wiec zapraszam na server lub na www.
Na www zamieszczone sa te zdjecia o mniejszej rozdzielczosci. W razie pytan lub problemow piszcie na GG.
-
Jest szansa na artykul w gazecie. Korsakow dal mi namiary na dziennikarke, ktora zajmuje sie takimi sprawami.
Uprawnienia umieszczania postów