-
Re: terrarium dla legwana
Czeladzianin swiatla w terrarium nigdy za wiele, powinno byc jak najlepiej oswietlone (tylko nie stosuj do tego lamp kwarcowych), poza promiennikiem UV powinno byc jak najwiecej innych zrodel swiatla.
oXcros - korek nadaje sie wysmienicie.
-
Mam korek na ścianach pokoju, ale terrarium jest szklane i widać go tylko przez szkło. Można nim oczywiście wykleić terra od środka. Jest dużo trwalszy niż tapeta. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Oprócz świetlówki UV dodatkowo żarówka lub halogen ( jeden lub więcej ) i jeśli to nie da pożądanej temperatury ( w najcieplejszym miejscu nawet do 38 stopni ) to wtedy promiennik podczerwieni.
-
apropo promiennika podczeriwnie
to ten co poleca Biofil bedzie sie dadawał ?? tylko który 100W czy 50 W ))) http://www.biofil.pl/biofiles.php?d=polecamy&jezyk=pl ???
-
Te nie dają światła tylko ciepło i widziałem je w Niemczech w ogrodach zoo. Są dobre, ale trochę drogie. Kup promiennik np. Helios dostępny w sklepach z oświetleniem dający żółte światło. Światło zawsze się przyda ! Jeśli do zastosowania w nocy to raczej ten porcelanowy , który dałeś w załączniku. Rysiek
-
no tak tylko który do moejgo terra ?? 50W czy 100W ???
pzdr
-
Ja mam 125W w większym terrarium . Jeśli na dzień to kup ten świecący o którym pisałem. Najmniejsze są setki. Zawsze to więcej światła w terrarium. Rysiek
-
oha
Helios - tak sie nazywa firma ???
czy nazwa zarówki ??
THX za pomoc
-
Śląska Fabryka Lamp Żarowych - "Helios" - nazwa firmy. Żarówka to promiennik podczerwieni. Pozdrówko! Rysiek
Uprawnienia umieszczania postów