-
Re: prośba
Witajcie, ja z kolei jestem zwolennikiem utartej osassepi ( w sklepach zoologicznych pod nazwą sepia) i tego by stale ona znajdowała się w terrarium - legwan je ją, kiedy odczuwa taką potrzebę + witaminy Sera Reptilin w dawce 3-4 krople na 100 g masy ciała zwierzęcia. Pozdrawiam!
-
patrze ilu hodowcow tyle wersji to chyba nie dobrze
-
YO!
Ja rowniez mysle ze jesli chodzi o wapn i witaminy to nie da sie jednomyslnie ustalic dawki jaka powinien dostawac legwan. Moj Diablo (ok 40 cm) dostaje 2-3 razy w tygodniu szczypte calcium pantothenicum pomieszanego a calcium vitrum i raz w tygodniu szczypte witamin - centrum junior pomieszane z vibovit bobas. Jesli mialbym okreslic ile to jest dla mnie szczypta to mysle ze bedzie to tak mniej wiecej ok 0,25 tabletki calcium pantothenicum.
-
tego sie własnie obawiałam, co chodowca to inna wersja . i bądz tu madra i ustal dawke dla swojego lega. ciezka sprawa i trzeba cos z tym zrobic, tylko CO ??????
-
Są różne sposoby podawania witamin i wapna, więc jest też wiele opinii na ten temat :-))). Ja też kiedyś o to pytałem i wybrałem sposób podany przez dr.Roberta. Do dzisiaj jest wszystko ok. Pozdrówko! Rysiek
-
Anetko, Twój post został chyba skasowany przez admina strony. Ten o jedzonku :-(((. Zerknij tutaj- http://www.terrarystyka.com.pl/forum...pic.php?t=1589 , http://www.terrarystyka.com.pl/forum...pic.php?t=1681. Rysiek
-
rosnacy maluch czyli moj lestat z wapna dostaje tylko serre z witamin vibowit
czy powinienem odstawic serre i zmienic ja na calcium v. czy seerra rowniz moze byc jako podawane wapno
a jesli tak to ile serry ja podaje 2 razy w tygodniu ale on przewaznie jak dosypie ja do salatki zjada jej troche mniej niz jak sera nei posypoje pokarmu
moze odstawic serre i poprostu podawac calcium raz w tygodniu szczypte na pokarm tak jak pan podaje w poscie
tylko on zawsze nei zjada calej salatki zawsze troche zostaje wiec nei mam pewnosci ze dostanie odpowiednia ilosc wapna
pytanie za pytaniem
-
Misiekk, jaką nazwę ma ta Sera ? To mogą być witaminy, a wapno podaje się dodatkowo. Napisz. Rysiek
-
REPTIMINERAL H . pokarm dla roslinozernych zwierzat w terrarium zawiera odpowiednia ilosc wapnia i innych mineralow. jest wzbogacony w witaminy, pierwiastki sladowe i wazne aminokwasy. wspomaga trawienie i budowe miesni.
tak jest napisane na opakowaniu i co ty na to ......???
-
Misiek, do tych witamin możesz dołączyć wapno w ilości podanej przez dr. Roberta lub np. Marblo. Twój leguś rośnie i tego potrzebuje. UV też. Marblo podaje częściej mniejsze dawki, dr. Robert większe raz w tygodniu. Ja jeszcze większe dla większego legwana. Ważna ( najważniejsza ) jest dieta . Do tego latem słońce. Nic tego nie zastąpi. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Możesz spróbować sposobu Jacku, ale o ile wiem Twój legwan mało je sam z podawanych mu smakołyków. Lepiej przemycić na liściu pod owocem wapno w dawce potrzebnej legwanowi. Jeśli zje masz 100% pewności.
Uprawnienia umieszczania postów