Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: co się dzieje?

lady_lady
    Guest

co się dzieje?

mój lenio jest jakiś dziwny (ało powiedziane!)
    gdy jestem przy terra patrzy na mnie to normalne
    gdy wkładam rękę jest spokojny lecz jeśli sprubuje chociaż wziąść miskę zwodą i wlać czystą bijeie nacałego !
    to jeszcze nic!
    w terra jest lekko szalony ale na dworze spokojny i ie ucieka nawet nieprubuje!
    co znim mam go jakiś miesiąc i nie chce jeść z miski tylko z mojej ręki!
    pomocy on ma co z muzgiem czy to normalne?

Re: co się dzieje?

Witam Cię, zadam jedno z podstawowych pytań: jak długo posiadasz swoją iguanę? Ma to duże znaczenie, aby można było odpowiedzieć na Twoje pytanie. Sprawdz też poniższe posty. Podaj warunki panujące w jego terrarium. Pozdrawiam.

Jeśli masz go miesiąc to i tak jest dobrze, że je i tak się zachowuje. Na przyzwyczajenie do obecności właściciela trzeba troche więcej czasu, a on już toleruje Twoją obecność. Jedzenie dawaj mu z ręki, ale do terrarium w miseczce też. Na wolności mimo wszystko go pilnuj, bo niekiedy zachowują się nieobliczalnie. Może zwiać. Co do bicia ogonem to po jakims czasie może mu to przejdzie, a wodę musi mieć czystą :-). Niech tylko nie bije po jakichś krawędziach płyt meblowych, krawędziach ścian terrarium i innych twardych i ostrych powierzchniach bo może to grozić uszkodzeniem ogona. Jeśli uderzy ogonem w jakąś płaską powierzchnię ( np. szybę) raczej nic mu nie będzie. Pozdrówko! Rysiek

Sory, nie doczytałem pytania, mój błąd. Rysiek właściwie już na nie odpowiedział. Przepraszam jeszcze raz. Pozdrawiam :-)

Uprawnienia umieszczania postów