Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: UVB

UVB

Witam widziale w zoologicznym kolo zoo w warszawie zwykla zarowka UVB nie pamietam jaka to byla firma co tych zarowkach myslicie???????
    Pozdrawiam

Re: UVB

Z tego co wiem to ze zwyklych zarowek to UVB daje tylko ULTRA-VITALUX a reszta to sciema i daja tylko UVA.

Taka niebieska? Jesli tak, to prawdopodobnie czeska żarówka repti bulb, na którą nacieli mnie w "Anna ZOO" w Jankach (100W kosztowała ponad 80 zł.). Tak jak napisał Marblo, te żarówki nie dają UVB. Kup lepiej oprawę i świetlówkę, lub wzorem Ryśka - UltraVitalux. Też długo szukałem żarówki dającej UVB, straciłem kupę kasy, a i tak w końcu musiałem kupić świetlówkę.

dobra wszystko jest ok.tylko powiedz mi jak poznac czy zarowka daje UVB c

Przeczytać na opakowaniu.

Dzony
    Guest

gdzie w wawie mozna kupic ta UltraVitaluxie i zeby bylo wmiare tanio

pozdrawiam
    gg 1334649

wszystkie kosztuja okolo 60 bez oprawy

Dzony
    Guest

chodzi mi o Ultra-Vitalux bylem w paru sklepach zoo i nie bardzo jest w sklepach w wawie

dr Robert
    Guest

Ultravitalux nie sprzedają w sklepach zoo. Na stronie Osram www.osram.com.pl są adresy regionalnych przedstawicieli i sklepów firmowych. Tam trzeba zamawiać i niekiedy trochę poczekać bo nie ma tego w stałej ofercie.

YO!
    Dodam tylko ze cena ultra-vitalux(a) to koszt ok 120PLN. Zarowa ta jest produkowana w Niemczech a cena jej jest uzalezniona od kursu euro (wczesniej marki).

Uprawnienia umieszczania postów