-
dziwne zachowanie
moj lestat zacza sie dziwnie zachowywac mam go juz ponad 4 miesiace ...zaraz po kupieniu pojawialy sie podstawowe objawy stresu zwiazanego z nowymm otoczeniem byl strasznie wystraszony biore tez pod uwage to ze jest jescze dosc maly/ 40 cm/... stres w pewnym stopniu minal / nie uciekal i nie biegal jak "oszalaly" po calym terrarium / ale od jakiegos momentu /4 5 dni/ znowu sie zachowuje jakby byl u mnie od wczoraj malo je siedzi calymi dniami w ciemnym rogo spedza na dole cale dnie a jak tylko wkladam reke do terra dziczeje jak na poczatku czasami nawet jak tylko sie zblize do terra do "warjoje" pod wieczor jest troche inaczej tz. nie panikuje juz tak na moj widok ale i tak jak go wyjme a potem przy wkladaniu go spowrotem zostawie na wyrzszej galezi to on po jakims czasie i tak zchodzi na dol ... jak siedzi na dole czesto am zamkniete oczy ..niewiem co sie dzieje napewo to nie witaminy czy wappno bo to podaje swietlowak tez jest temp. ok wilgotnosc 3 razy dziennie spryskuje .co moze byc przyczyna takiego zachowania .
a moze mu tak odpowiada moze on juz taki jest a ja sie niepotrzebnie martwie...zaprzesytalem kompieli w wannie bo on tego sie panicznie boi wiec pomyslalem ze moze kazde wyciagniecie kojazy z kompiela i dlatego caly czas sie leka.. sory ze tak duzo napisallem .przeczytl wogole to ktos do konca
Uprawnienia umieszczania postów