Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Kwiaty domowe

Kwiaty domowe

Witam
    Mam w domu duzo kwiatow czy ktos wie z jakimi kwiatam mam uwazac a z jakimy moze miec stycznosc moj Wacus
    Pozdrawiam

Washita
    Guest

Re: Kwiaty domowe

Czy wacus to napewno legwan))))))))))))))))
    Siema Stempel

Anolis1987
    Guest

Rośliny nietrujące: papirusy, maranta, sukulenty( z wyjątkiem wilczomleczy), zamiokulesem, ketmią, paprociami, pistią, bromeliami, kaktusami bożonarodzeniowymi, dzwonkami, koleusem, pieprzówką, fiołkiem afrykańskim, szparagiem, mimoza, draceny, hoją, jaśminem, kalanchoe, pelargonia, motylek, tarczyca, róża miniaturka, gloxynia, starzec (cyneraria), aspidistria, ceropegia, kalatea, cissus, kordylina, sagowiec, bromelie, fittonia, niedoślepian, iresyna, lea, pandan, gwiazdnica, bambus, Polyscias, radermachera, sansewieria, reo, sitowie, sedum, szeflera, soleirolia, lipka afrykańska, trzykrotka, tolminea, tetrastigma, pasiatka, jukka, palmy, storczyki,

Rośliny których nie powinieneś trzymac z legwem: wilczomlecze, skrzydłokwiat, amarylis, wszystkie kwiaty cebulowe, bluszcz, rośliny z rodziny obrazkowatych (Araceae)czyli skrzydłokwiat, anturium, alokazja, kalia, kaladium, filodendron, scindapsus (epipremnum), diffenbachia, aglaonema, adenium, oleander, datura, allamanda, begonia, brunflesja, pantofelnik, chryzantema, papryka, psianka, kliwia, dipladenia, niecierpek, jartofa, medinila, passiflora, zielistka, kroton, fatsja, fatsjobluszcz, figowiec (fikus), pachypodium,

cześć

Wielkie dzieki Anolis.
    Pozdrawiam!!

Hej
    Kilka uwag do postu Anolisa:
    Cissus - jest bluszczem i to toksycznym więc odpada
    Paprocie - wiele osób odradza więc byłabym ostrozna
    Scindapsus (epipremnum - co to?) - odmiana złata jest pochłaniana przez mojego lego od 1,5 roku szczególnie zimą i jest zdrowy jak byk
    Kroton - czytałam w opisie legów, który był kiedyś na tej stronie, że może być, mój leg zjadł dwa pokaźne okazy i żyje.

Pozdrawiam,
    Nika

dzieki nika

Uprawnienia umieszczania postów