Re: to tak z bananowka bylo
Trzeba sie z tym liczyc jesli hoduje sie jadusy ... a tok wogole dziwie sie Tobie ze otwarcie na forum piszesz ze posiadasz jadusa jak sie do Ciebie dowala NIEBIESCY albo SALAMANDRA to bedziesz mial z leksza przesrane ...
baryla przeciez mnostwo osob sie ujawnia i nic sie nie dzieje ;)
ja sie dziwie ze nie "zabezpiczeasz" pokoju czy gdzie tam tego weza trzymasz. Ja zanim cos zaczne robic przy zwierzakach to wywalam psa z pokoju i zamykam drzwi i okna.
ja nic nie robiolem on po prostu zwial jakims cudem
i go lapalem
W hodowli wezy, a zwlaszcza jadowitych, nie ma miejsca na takie "cudy". Wszystko musi byc idealnie zabezpieczone przed ucieczka i sprawdzanie, bo jesli nie jest, a tak chyba teraz bylo, to jestes po prostu nieodpowiedzialny.
wogole Cie nie rozumiem. Chcesz sie pochwalic czy co???
To dotyczy poprzedniego tematu, zobacz nieco niszej.
bardzo dobrze że przestrzegasz innych. Ale nie za mądre posunięcie wystawiać to na forum... Do 10 osób sie nie przypierdzielą a do 11 tak... życzę Ci żebyś tą 11 nie był...
widzialem poprzedniego posta i dalej mysle ze murinus chcial sie tylko pochwalic
micgekon napisał(a):
> Dziecinada.
>
Nie no co Ty to przeciez mlodziez wszechpolska :D:D:D:D
a co nikomu sie nie zdazylo ze go pajak upierdzielil?? to to samo ( wyjatki jak ktos drazni zwierze zeby go dziabnelo) nawet najlepszym zdazaja sie wpadki. Murinus zycze Ci zeby szybko minelo pozdrawiam
Wg mnie MURINUS chce sie za wszelka cene pochwalic jaki to on BOSS nie jest ma jadusa i jeszcze sie nie boi mowic o tym oficjalnie na forum !! To jak dla mnie jest przechwalanie sie ...
baryla.... zazdroscisz?
poza tym jakbym napisał ze np kedzior mnie uwalił to wzialbys to pewnie takze za przechwalstwo?
ja myśle że murinus chciał poprostu wszystkich przestrzec przed konsekwencjami i udowodnić że takie wypadki mogą zdażyć się nie tylko na animal planet ale także każdemu z nas (no, może prawie każdemu :P)
Ile macie lat ? od kilku lat obserwuje te forum i widze że coraz częśćiej widze takie złośliwe komentarze. Ludzie zastanówcie się. Nie wiem czym miał by się chwalić. Dobrze że napisał ten post , ludzie będą wiedzieli czym może grozić hodowla "jadusów" i dzięki temu może jakiś 16-latek nie kupi sobie takiego węża. Pozatym inni chodowcy mogą się dowiedzieć o objawach ukąszenia. Nie napisze więcej bo węże to nie moja specjalność :P
Może jednak dojdziemy do konsensusu :) pozdrawiam !
Hehe , a czym on mialby sie chwalic ? każdy kto trzyma trima pisze o tym oficjalnie na forum a pewna osoba ( kto nie powiem raczej kazdy wie ) trzyma nie tylko trimy ale zmije nosorogie , gabonskie , pisze o tym oficjalnie umieszcza fotki na forum i ma opisy na gg w stylu " sprzedam zmije nosorogie i trimki " ale to nie ważne , zastanawiam sie z kąd taka zawiść w Polskich terrarystach , czy hodowla zwierząt egzotycznych ma być " wyścigiem " ( kto ma wiecej zwierzat , kto wie wiecej itp itd ) czy przyjemnością ? Murinus zamiescił ten post aby przestrzec innych i tyle.pozdrawiam
ja sie nie czepiam ze o tym pisze bo to w sumie dobrze, ale jezeli jadus "ucieka jakims cudem" to mi sie slabo robi, co by bylo gdyby uciekl a murinusa wtedy nie bylo w domu, moglo to by sie gorzej zakonczyc. Ogolnie nie rozumiem jak mozna wlazyc jakiegokolwiek pajaka, weza do zle zabezpiczeczonego terrarium, a co dopiero jadusa.
hehe niewiem jak mozna dac sie ukasic takiemu trimusiowi,wydaje mi sie ze niepowinienes sie brac za hodowle jadowitych wezy,drugie ugryzienie moze byc juz bardziej powazne
> Ile macie lat ?
Mam wiecej od Ciebie :]
>od kilku lat obserwuje te forum i widze że
> coraz częśćiej widze takie złośliwe komentarze. Ludzie
> zastanówcie się. Nie wiem czym miał by się chwalić. Dobrze że
> napisał ten post , ludzie będą wiedzieli czym może grozić
> hodowla "jadusów" i dzięki temu może jakiś 16-latek nie kupi
> sobie takiego węża. Pozatym inni chodowcy mogą się dowiedzieć o
> objawach ukąszenia. Nie napisze więcej bo węże to nie moja
> specjalność :P
Zlosliwosc ??!! Kazdy tutaj pisze prawde po prostu ,a nie jest zlosliwy :].Niby jakie to maja byc komentarze ??!! Wow trimek Cie capnal wow - moge CIe dotknac wow ??!! Nie wiem czy wiesz ,ale trzymanie jadowitych wezy jest w polsce prawnie zabronione i wlasnie po to ,zeby sobie zaden 16 latek czy 18 latek nie kupil takiego "cudu" :].Poa tym kazdy kto ma troche oleju w glowie mniej wiecej wie czym grozi ukaszenie takiego weza i niech sie pan murinus nie przemecza i nie robi z siebie "matki Teresy".Jak dla mnie jest to post w stylu - "Tato kupil mi krwiozercza i smiertelnie jadowita tarantule- woooow".A kazdy kto uwaza,ze jest to dzielenie sie doswiadczeniami niech sie zastanowi jakie beda dla kogos, kto trzyma takie cos w domu konsekwencje gdy zostanie pogryziona osoba postronna :] Wtedy sam poczuje sie jak trimek w terrarium i znajdzie sie pan ktory mu bedzie "umilal" zycie :]
wiem ze moze byc powazne za 2 jest gorzej i tak p[o wilorotnaosc pozatym jezu nie trzymal bym weza w niezabezpieczonym terra jest zamkniete na kudke maluch siedzial w duzym sluju w terra dorosluch sluj byl zamkniety gaza ktora tzymly 2 gumki i one zawinily a awz przecisnal sie przez wentylacje kazdemu moglo sie zdazyc ale mnie sie juz 2 raz nie zdazy bede zakladal z 5 gumek mam lekcje a zalozylem tego posta bo trimki tera kupuja 13 , 14 gowniaze nie majacy pojecia o wezach mysla ze daza sobie rade otoz nie waz nie nadaje sie dla tych ktorzy zadaj pytania w stylu jaki waz na poczatek.
I sami mi przyznacie racje ze np. jakis doswiadczony chodowca zadko kupuje trimka robia to gownie
a mnie ukasil maly waz noworodek i takie obiawy a gdyby to byl duzy nie obylo by sie bez szpitala na bank wiec jak chcesz se kupic jadusa na sam poczatatek
tutaj mam racje
a dalem sie ukasic bo kocham swego psa i wolalem pocierpiec niz stracic psa
Sam widzisz do czego doprowadza nieodpowiednie zabezpieczenie pojemnika w ktorym masz trimka.Co by bylo gdyby wylazł i ukasił cie twoj inny waż zakladam,ze bylo by bardzo źle :P