cze o co chodzi z ta hiszpania kumpek mi nagadal ze i tam zalegalizowano zwiazki homoseksualistow a i moga oni adoptowac dzieci
nichce mi sie w to wierzyc
Wersja do druku
cze o co chodzi z ta hiszpania kumpek mi nagadal ze i tam zalegalizowano zwiazki homoseksualistow a i moga oni adoptowac dzieci
nichce mi sie w to wierzyc
KLIK - tragedia. Juz chyba nie masz watpliwosci ze to prawda. Mam nadzieje ze u nas nie wpadna szybko na taki kretynski pomysl.
katastrofa... jeszcze gdzie do nas dojdzie... terzba bedzie uciekać:P
SPOKO, andrzej i romek do tego nie dopuszczą :P
niby mocno wierzacy ludzie itd...ehhh szkoda gadac :/
Parodia...
Ja tam nigdy na wakacje chyba nie pojade:/ Zobaczyc jak sie 2 gejów całuje to sie mozna porzygac......
Bleeh... a zawsze miałem hiszpanów za porządnych ludzi...
może jest to obrzydliwe i beznadziejnie załosne
ale to tez ludzie i wybrali sobie taka przyszlosc i taka droge (widocznie tak chcieli)
Ja osobiście nie mam nic do gejów (nie miałem z nimidoczynienia) o iel tylko trzymają się odemnie z daleka.
Dla nich może być obrzydliwe to ,że ty czy ja całujemy dziewczyny xP
Pamietajcie to też ludzie !!!!!! Mój stary miał kumpla któy jak mi puźniej powiedział był gayem (bez głupich skojarzeń!!!!),wtedy byłem jeszcze mały , więc jak się o tym dowiedziałem to go unikałem.Ale gość był spoko.Nie narzucał się
każdemu sie wydaje ,ze jak gej to się narzuca , łapie cie za "klejnoty" i prubuje cie wrzucic w krzaki. Otóż nie!!!! to całkiem normalni ludzie.Gość tego nie pojmował jako sex z chłopakiem tylko jako "wspułrzycie z nim".Oni nawet rzadko to robili (podobno)po prostu wolał chłopaków nie wiem czemu ,ale podobno lepej można sie w takim związku dogadać i w ogóle.
NIE odbierajcie tego jakbym był wielbicielem homosexualizmu (jestem hetero CHOĆ jestem jeszcze MŁODY)
Natomiast nie chciałbym widzieć całujących się na ulicy gay'ów ;],ale jeśli nie chcesz tego oglądać to po prostu się odwróć i pujdź w inną strone.
CO do gay'ów innego rodzaju którzy jak tylko cie widzą mają ochote na niewiadomo co...narzucają się mimo iż wiedzą ,ze masz inne zainteresowania sexualne.Takich powinno się tępić!!!!!!!
niech biorą śluby cywilne ale do jasnej chol*** co za %$^*$%$$^%&$$* &^%$(( $(&^$(&^%^$^($^%$ (&^%$(&%^( %^%$*(*&^*&^&*%^$&^ pozwolił im adoptować dzieci?
Taaak... taka sytuacja,
dziecko krzyczy:
-Rooooooomeeeek!
jakis inny dzieciak:
-Ty, patrz mame woła :]
ALbo gadaja dzieci w piaskownicy,
syn geja do kolegi:
-Ty, wiesz co? Twoj stary to nawet fajna dupa jest:]
Także JA sobie nie wyobrażam, jak oni rozwiązą tą kwestie: miec 2 tatusiow lub 2 mamusie:/
Niop, z tymi dziećmi to tragedia jest. Przecież nawet jeśli takie dziecko będzie normalnym hetero to co ono będzie miało za piekło w szkole! Przecież inne dzieci z NORMALNYCH domów zakatują te z rodzin HOMO... :/ A co do samej sprawy gejów. Ja osobiście uważam, że mogą być sobie różne dewiacje sexualne, ale niech Ci ludzi o tym nie rozpowiadają na lewo i prawo! bo wtedy zaczynam się ich na prawdę bać! Jak zrobili tą przradę "równości"! Przecież to straszne! Jak mozna wychodzić na ulice trzymając się za ręke ze swoim partnerem!? Niech siedzą cicho w domach, niech sobie urządzają gejowskie imprezki, ale w swoim towarzystwkie! a nie namawiają innych, normalnych ludzi na to żeby przychodzili na ich parady, bo to jest nienormalne!
-proszę podać nazwisko panieńskie matki!
-której?
imię ojca Roman, imię matki Grzegorz:)
No właśnie... gej też ma prawo do szczęścia, niech się żeni z drugim gejem ale adoptowanie dzieci i promowanie gejostwa to już zbyt wiele...
dooookladnie o to chodzi.ja nie mam nic przeciwko gejom,ale od dzieci?KUDWA PRRRRECZ!!!!!!!!!!
No to widzę że jestem z większościa.. :)) Jak chcą się "gzić" to ich sprawa, ale od dzieci z daleka - przecież to jest totalnie chore.
Mniejszość chyba darowała sobie dyskusje po ostatniej na ten sam temat...... Cywilizacja wkroczyła do Hiszpanii, nas omija dużym łukiem i jak widać długo jeszcze będzie.
rozumiem że chciałbyś być adoptowany przez geja...
Trochę za stary jestem..... ale faktycznie, gdybym miał być adoptowany....czemu nie. Nie widzę problemów, nie podgladałem rodziców w sypialni i nie mam bladego pojecia co tam robili, choć efekty w postaci młodszego rodzeństwa mam, tu też bym nie podgladał.
Nie wiem czym się tutaj podniecać. Hiszpania jest trzecim w Europie i czwartym na świecie krajem, gdzie są rejestrowane związki pod nazwą małżeństwo (z pełnymi prawami z małżeństwami hetero), natomiast rejestrowane związki homo bez prawa adopcji, ale z różnymi, ważnymi w codziennym życiu prawami dotyczącymi spadków, alimentacji, wspólnego opodatkowania) są w wielu krajach Europy. Do Polski to słabo dociera bo to kraj szalejącej hipokryzji. Jakoś w Hiszpanii we wszystkich sondażach 60-70% ludzi wypowiadało się za tą ustawą, w Szwajcarii w referendum przed miesiącem za rejestracją związków homo było 55%. Może czasem warto się zastanowić dlaczego przy stałej liczbie 5% osób homo w społeczeństwie, tak dużo osóbb hetero jest za równouprawnieniem. W sferze mentalnościowej chciałoby się brzydko napisać, że jesteśmy 100 lat za Murzynami, ale w RPA też jest prawana rejestracja związków homo.
Wypowiedzi powyżej świadczą dobitnie, że jesteśmy bardzo, bardzo daleko. Czytając to czekałem aż ktoś napisze, że homo mają trzy ręce i jedno oko, ale niektórzy zauważyli, że są "spoko". Zabawne to i smutne zarazem.
nie chodzi o twoją świadomość że twoja matka nazywłaby się np. Grzegorz tylko o to jak reagowałoby na to twoje otoczenie...
A jeżeli już mają wprowadzić adopcję dzieci przez homo to przynajmniej za ich zgodą...
Są spoko:) Niezależnie od liczby oczu i rąk. Temat jak widać powraca jak bumerang co kilka tygodni, szkoda, źe w postaci plotek z magla i głównie w takiej oprawie. Chyba koledzy dyskutańci przeoczyli jeden fakt: to nie odgórne zarządzenie, ale wybrane większością głosów uregulowanie prawne. Ogromny kraj, wielowiekowa kultura, kościół majacy sporo do powiedzenia.....a jednak. A więc można przyjąć do wiadomości, źe istnieją metody na życie inne niż nasze własne i jeszcze się cieszyć z różnorodności. Dla mnie "obrzydliwa" i odstręczająca jest wizja państawa ( a nawet wioski) z tysiacami identycznych, sklonowanych ludzi o podręcznikowych i zawsze zgodnych poglądach. A kwestię dzieci juź omawiałem. Ja znam źywy i radosny przykład ZA. Kto zna przeciw? Zna a nie wydaje mu się źe to złe......
Hiszpania to kraj który bardzo lubię i jestem tam co roku od wielu już lat. Oczywiście nieco inna jest mentalność na zapadłej wsi w interiorze, a inna na kosmpolitycznym wybrzeżu czy w Madrycie, ale pewne rzeczy daje się zaobserwować. Co do kościoła katolickiego w Hiszpanii to oczywiście jest tam wielowiekowa tradycja, ale dla Hiszpanów to głównie ceremoniał, a każdy i tak ma swój własny system wartości ( w Polsce jest zresztą podobnie gdy chodzi np. o seks przedmałżeński). Poza tym nie da się zapomnieć o przecież nie tak dawnej współpracy kościoła hiszpańskiego z reżimem Franco. Ładnie wyglądają na zdjęciu, które dziś widziałem, biskupi hiszpańscy z wyciągniętymi rączkami w geście Heil Hitler. Hiszpanie o tym wszystkim pamiętają, dlatego wielu odprawia ceremoniał kościelny, ale też wielu ma świadomość, że kierować się trzeba racjonalnymi argumentami, a nie tym co mówi kościół.
Sondaże.. Nietrudno decydować o czyimś losie (dziecka).. Proponuję żeby w sondażach zapytać: "Czy chciałbyś/mógłbyś być adoptowany przez geja??" - ciekawe jaki wtedy był by wynik??
Mordd: A ile lat mat to dziecko z Twojego "radosnego przykładu ZA"??
A gdyby tak w naszym kraju 60% ludzi było za adopcją?? Jak wyglądałby rozwój tego dziecka?? Myślisz że nie został by zgnębiony przez wszystkie lata szkoły?? Że wyrósł by na normalnego człowieka?? Ja uważam że nie. A pisanie że żyjemy w "Ciemnogrodzie", i że Roman G. jest diabłem wcielonym, jest za przeproszeniem o du.. rozbić.
Przykładowo: 60% za, 30% przeciw, 10% bez zdania. W gronie 30 osób jest nadal 9 które są preciw.. Stłamsić ludzką psychikę i pewność siebie naprawdę łatwo, a dążąc do tego uparcie i metodycznie (okres edukacji.. podstawówka, liceum..) jeszcze łatwiej.
Podsumowująć: próba adopcji dzieci przez HOMO jest jednym wielkim EGOIZMEM!! Wszyscy tu rozwodzą się w dyskusjach jacy to są inni ludzie, a prawda jest taka że ludzi nie zmienisz, a dziecku "zapewnisz przyszłość".. i napewno nie świetlaną.
Chej mordd i spółka a może by tak zalegalizować zoofilię?W końcu trzeba tolerować inne rodzaje miłości....Niech sobie dzieci zaadoptują i uczą je jak trzeba żyć...
a tam robicie tragedię z tego-świat idzie do przodu,coraz mniej jest tak zacofanych narodów jak polska...Co do adopcji dzieci-lepsze dwie mamy czy dwoch ojców niz normalna rodzina pijaków...Ja jestem za tym,żeby mieli takie same prawa jak hetero.Dwóch calujacych sie gejow?A co w tym zlego,jak ktos nie chce patrzec to nie patrzy -proste.Ale w naszym kraju przy tej mentalnosci ludzi ktora Wy reprezentujecie to dlugo bedziemy zacofani-swiat idzie do przodu a u nas jak zawsze ciemnogrod
mylisz pijecia-dwóch gejow robi to co robi za obopulną zgodą a tak w przypadku pedo i zoo nie jest i to jest zasadnicza roznica.Pytanie:czy chcialbys byc adoptowany przez parę gejowską?No gdyby bylo inne spoleczenstwo,tolerancyjne to wtedy nie byloby problemow z tym,że jak ktos napisal ojciec ma na imie Grzegorz a matka np.Jan.Mentalność musi się zmienić,kościół mówi ,że to zle ale nie zapominajcie,że oni się nie chcieli zgodzic z tym,że Ziemia jest okrągła i krąży wokół słońca,ilu wybitnych naukowców zginęło przez kościół(inkwizycja).Jednak kiedyś to musi się zmienić tak jak zmieniło się podejście ludzi do wielu kwestii.A bycie homofobem jest dla mnie równoznaczne z byciem faszystą-dla takich ludzi to tylko leczenie
Całe myślenie wypowiadających się w tym wątku homofobów opiera się na formule:
"Moja jest tylko racja, a jesli nawet jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza"
Sensu to wielkiego nie ma, bo i skąd niby miałby się sens ten znaleźć skoro
argumentacja opiera się na przesądach i uprzedzeniach. Zresztą jaka argumentacja!
To są poprostu slogany, bezmyślnie przejęte od najgłośniej wydzierających się w tej
dyskusji "pseudoobrońców moralności".
>>A gdyby tak w naszym kraju 60% ludzi było za adopcją?? Jak wyglądałby rozwój
>>tego dziecka?? Myślisz że nie został by zgnębiony przez wszystkie lata szkoły??
>>Że wyrósł by na normalnego człowieka?? Ja uważam że nie.
Ponczos - ja nie będę tu wskazywać na nikogo, ale uważam, że co poniektóre
osoby piszący w tym wątku, wychowane zapewne w "normalnej heteroseksualnej"
rodzinie - nie wyrosły na normalnych ludzi... Tak przynajmniej wynika z ich
wypowiedzi. Podobne wrażenia - mogą odnieść te osoby o mnie. I trudno. Ich
prawo. Moje prawo. Ale ja w tym wypadku nie ubiegam się o przywilej
wartościowania niczego, nakładania etykietek "normalności" na tym co mi się za
normalne wydaję. Trochę względności.
Prócz czarnego i białego są też inne kolory. I to właśnie oznacza używany przez
homoseksualistów symbol tęczy...
I jeszcze jedno - normalność - to nie to co głosem większości jest za takowe
uznane. Bo to jest płynne oznaczenie. W faszystowskich Niemczech ludzie uznali, że
normalne jest np. to co nie żydowskie... Holocaust. Oto do czego takie myślenie
doprowadziło...
33 lata.
jeszcze troche to nie bedziemy mogli sie schylac po mydlo pod prysznicem jak w wiezienu bo zaraz bedzie ciach:P oby u nas sie to nie przyjelo!! pozdrawiam
Jachyr1;/ jakoś nei zauważyłam by zagrożeniem dla mnie było schylanie się po prysznicem, taksamo Ty się odpręż i sie nie bój, chyba że jesteś jakiś super przystojny sławny i niewiadomo jaka gwiazdeczka że przyciągasz ludzi jak magnes. Jeśli tak to chodź z pieskiem pod prysznic.
Niestety Polska została jeszcze w średniowieczu(choć tam wg.mojego historyka królowie mieli swoich nadwornych mężczyzn/chłopców). homo raczej na tym nei polega że atakuja i gwałcą każdego swojej płci. To sa normalni ludzie!Dlatego walczą o legalizajcę związków gdyż mają swoich partnerów i chcą NORMALNIE żyć.Najłatwioej jest oceniać coś czego się nei zna i nei chce się poznać.Nie martwcie się o dzieci:Pw hiszpanskim społeczeństwie jest inna mentalność,to to społeczeństwo stworzyło ta ustawę i napewno nei dlatego by zaszkodzić dzieciom. Ja będąc w domu dziecka chciałabym mieć 2 mamusie lub dwóch tatusiów. Chciałabym mieć kochającą się rodzine i spokój.
jeszcze troche to nie bedziemy mogli sie schylac po mydlo pod prysznicem jak w wiezienu bo zaraz bedzie ciach:P oby u nas
oj Jachyr,siedziałeś chociaż,że takie bzdury wypisujesz???Poza tym to gdzie się tak często schylasz pod prysznicem-domyślam się,że w jakimś klubie sportowym-jeżeli tak jest to po prostu więcej ćwicz a wtedy nikt się nie ośmieli Ciebie skrzywdzić:) a tak nawiasem mówiąc to dlaczego uwazasz homoseksualistów za gwałcicieli?To nie jest równoznaczne,jeżeli tak myślisz to sorry ale nie masz żadnych wiadomości na ten temat-poczytaj sobie trochę a może lęk zniknie.Mi nie przeszkadza dwóch całujących się facetów,dwie kobiety czy kobieta z mężczyzną, po prostu jeśli coś mi się nie podoba to mogę zawsze się nie p[atrzeć w ich stronę