-
Kim jestesmy??!!
Zamieszczam link z filmem z „fabryki” futer!! Niech każdy go obejrzy, nawet do połowy ale niech ruszy go kto go reprezętuje !!
http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php
ps. Drodzy moderatorzy zwracam się z prośbą o nie kasowanie tego tematu!!
-
Re: Kim jestesmy??!!
-
miki_metal - ale to zrobiłem na podstawie tego postu KnockeR'a aby ludzie na kazdym forum widzieli kto nas reprezętuje rase "ludzi" !!
-
ok, sry, wlasnie przeczytalem Twoj post (ten zeby zamieszczac to caly czas) :)
-
a co to zmieni że władujesz tego posta do każego działu?? jak bede chciał oglądac drastyczne sceny to pojde na rzeźnie albo na osiedle... a to ze wszyscy to ogladana nie zmieni losu tych zwierzakow...
pozdrawiam
-
Koles tylko sobie posty ponabija :/
-
A ten jak zwyjke o nabijaniu postów ! heh
-
ja wylaczylem to w polowie bo tego sie nie da ogladac :/
-
A ja mówiłem, żeby tego nie dawać dlatego jestem za skasowaniem tych tematów.
-
[url]http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php [url]
miniok czemu nie dawac? ja mysle ze gdyby pokazali taki reportaz w TV to zmniejszyloby sie zapotrzebowanie na takie futra . . .
-
Ja jestem za, ale na tym forum i tak kazdy ogladal, wiec lepiej zamieszczac na innych forach. Juz na kilku wiekszych dalem, z czego w wielu przypadkach okazalo sie to "niewygodne" dla adminow.
-
a możeby to wysłać do redakcji UWAGA ?? :)
-
dobry pomysl oni takie cos "lubia".
-
No to wysyłać :) kazdy niech wysyłą wkońcu ktoś coś zobaczy :)
adres strony uwagi to www.uwaga.onet.pl ---> dział kontakt :)
-
skoro tak myślisz to jestes niestety w błędzie.
-
-
Ps.... jakos nie licze na specjalna reakcje z ich strony.
Co ich obchodzi uboj zwierzat w krajach azjatyckich?
Ale wyslalem, co mi tam.
-
Heh dałem na nasze fora temat taki jak ten iiii... dostałem maila od admina tcp :
Użytkownik Jojek wysłał do Ciebie wiadomo�ć o tre�ci:
----------------------
Podwójnie złamałeś regulamin i zasady dobrego zachowania w sieci.
Nie spamuje się po wszystkich działach zwłaszcza jeśli temat nie dotyczy danych działów a jak się podaje link do czegoś takiego to ostrzega się o zawartości.
Pozdrawiam J.
W sumie to moze i ma rację dlatgeo nie jestem zły :)))
-
obcy91 - Jojek ma racje, poniewaz wsrod uzytkownikow moga byc dzieci lub osoby chore na serce, dlatego przed wysylaniem tego typu materialow, nalezy ostrzegac ludzi przed tym, co czeka ich po otwarciu linka.
I mysle, ze nie ma sensu wysylac tego linka po wszystkich dzialach, jak pajeczaki, czy weze, gdyz dzial "na kazdy temat" jest wystarczajaco czesto odwiedzany, ze kazdy, kto mial to zobaczyc, juz to zrobil.
Zreszta jeszcze raz powtorze: nie ma sensu propagowac tego typu linkow w nadmiarze wsrod terrarystow, ktorzy z zalozenia sa przeciwko futrom, a powinno sie koniecznie uderzyc w inne srodowiska, ktore z terrarystyka i ochrona przyrody nie maja nic wspolnego, a patrza na futro jako na dobro luksusowe i "ozdobe kobiety".
Mysle, ze na naszym forum wystarczy raz pokazac. Kazdy na pewno zrozumial, o co chodzi. Trzeba to rozszerzyc o inne srodowiska.
-
Nie Oka Atrax zgadzam sie z tobą w 100 % masz racje zapomnaiłem umiescic informacjo o tym ze jest to film drastyczny, ale nie bardzo sie zgadazm z decyzja jojka dotyczacom tego ze "spamuje" takimi rzeczami!! to był jednorazowy temat na kazdym z for!! chciałem przez to tylko pokazac wszystkim uzytkowniką ten filmik!! mało tu osób zaglada tzn. jak na cały serwis to tu mało ludzi przebywa. OKa to teraz poszukam w internecie jakichs for o temacie sprzedawania futer!!
-
Luzik :] Ja tam do Ciebie jakichs tam pretensji o to nie mam. Ciesze sie, ze przynajmniej terrarysci obejrzeli ten material.
-
a mnie nie obchodzi co Ty chciałeś!!! Wiedziałeś, że łamiesz regulamin, a zrobiłeś to i tak tylko po to by zrobić troche szumu na forum. Jeśli jesteś zainteresowany tematem nie narzucaj go innym. Od tego jest dział " Na każdy temat" a nie całe forum!! Każdy chyba zdaje sobie sprawe, ze takie akcje nie tylkom dotyczą zakładów garbarskich, ale rzeźni itp. Jak myslisz, ze każąc to ogladać wszystkim zmienisz świat to grubo się mylisz. Widziałeś kiedyś jak giną zwierzęta w ubojniach ??? Widziałeś jak tuczy się ptaki i inne zwierzeta ??? Jadasz mięso ??? Bo ja mimo wszystko jadam, i noszę skórzane buty.
-
Tez jadam. I wcale nie jestem przeciwko ubojowi w rzezniach. Jestem jedynie za zmiana sposobow, w jaki sie to odbywa.
-
no tak tylko moim zdaniem w bardziej cywilizowanych hodowlach takich futrzaków zaijane są one normlanie , żółtek który niema co jeśc nie bedzie się paprał i czekał aż taki zajac czy jak to sie tam nazywa zdechnie tylko myśli zeby jak najwięcej tego zrobic w jak najkrótszym czasie... oczywiscie nie usprawiedliwiam ich :)ale nad takimi "hodowlami" chyba nikt niema kontroli i nic na to nie poradzicie
-
defakto jest to nielegalne , tak jakbyscie protestowali przeciwko niesterylnym warunkom w piwincy gdzie robią spirytus :)
-
ogladalem juz jeden film i nie wiem czy nie ten sam tez pisalem posty z tym filmem i potem nie moglem normalnie zyc. wiec teraz go nie obejrze ale polecam po ogladnieciu jak usllyszalem ze babcia chce kupic sobie futro to tak ja opieprzylem ze sie prawie poplakala powiedzialem ze jak je kupi to jej spale hehhehehe
-
W TV jestem za, ale po co na tym forum? Przeciesz tu są sami miłośnicy zwierząt. Lepiej dać gdzieś gdzie to ludzie lubią takie futra.
-
http://www.tkaniny.pl/forum/viewtopic.php?t=300 Jestem za rozpowszechnianiem tego na takich właśnie stronach... Ja już się przyczyniłem