-
siłownia
Są tutaj zapaleńcy dźwigania ciężarów? :P
Właśnie sobie przypomniałem o istnieniu takiej instytucji jak siłownia i wznowiłem trening. Jakbyście mieli jakies fajne, sprawdzone programy treningowe to bardzo bym prosił o zamieszczenie ich tutaj bądź przesłanie mi na maila mareq666@poczta.onet.pl :)
-
Re: siłownia
Ja sie bawie w siłke, nie to zebym chcial wygladac jak koks ale tak dla przyjemnosci, jak cos to wal na gg - 3799024
-
-
o to właśnie mi chodzi. Nie być kupą mięsa, ale dla przyjemności sobie poćwiczyć, podrobić kondycje i troche siły. Odezwe sie później na gg :)
-
napisz na maila do mnie :] nie porzałujesz :P
-
Hehe ja też sie bawie już od ponad roku ! ale też nie chce ani brac koksów ani wyglądać jak koksiki :P
-
trochę macham ciężarkami, ale nie jakoś wyczynowo:)
-
Witam. Ja z kolei ćwiczę od 5 lat i przyznam, że trudno mi by było obecnie się odzwyczaić od tego sportu :-) Miałem też trochę złomu w domu, ale ostatecznie sprzedałem i pozostałem wyłącznie przy chodzeniu na siłkę. Odpowiadając konkretnie na Twoje pytanie odnośnie programów treningowych to jest ich baaardzo dużo :-) Polecam stronkę sfd.pl poświeconą specjalnie tej tematyce od przysłowiowego A do Z. Tam znajdziesz wiele dobrych porad i mnóstwo programów treningowych. Weź pod uwagę ile razy w tyg. możesz poćwiczyć, przez ile czasu, jaki masz typ budowy, co chcesz osiągnąć itd, itd. Koniec końców ćwicząc w oparciu o gotowe schematy i modyfikując je do własnych potrzeb wypracujesz z czasem swój optymalny system ćwiczenia.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Aaa i jeszcze jedno :-) pamiętaj- suplementacja- czyli kto smaruje ten jedzie :-) !! (ale bez koksu)
-
> pamiętaj- suplementacja- czyli kto smaruje ten jedzie :-) !!
> (ale bez koksu)
dobra dieta wystarczy, niema sensu wydawać kasy suple tym bardziej jesli cwiczysz tylko tak rekreacyjnie, no i inna satysfakcja jak sie cos osiagnie zupełnie na sucho , a inna jak sie wpakuje w siebie kilkogramy tabletek i proszków
-
ja tez cwicze:P
Obcy czy ty rozrózniasz pojęcia suplementacja i koks, bo odnosze wrażenie że dla ciebie to jedno i to samo;)
A suplementacja jest potrzebna i zawsze bedzie:P
-
dlaczego odnosisz takie wrażenie??
-
suplementacja to szereg witamin, a koks to taki wegiel do palenia grilla....
LOL tez sie siłuje ;))
-
Co do postu Pytonga...
Znamy sie troche lat i wspolnie cwiczylem z nim przez 4lata...piszac o suplementacji mial na mysli aminokwasy,witaminy,bialko serwatkowe i pare innych rzeczy dzieki ktorym proces kataboliczny po treningu jest obnizony do minimum..Pozdro
-
Tak właśnie to miałem na myśli rzecz jasna- stricte suplementacja w rozumieniu odpowiedniej diety- jak wspomniał Masa. Nie rozumiem skąd te wątpliwości. (Spoko Masa- wróć na siłkę! :-) pozdro
-
takos mi sie jakos skojarzyło :) ale widze ze byłem w błedzie :D
Pozdro
-
hehe nie da sie dobrą dietą zastąpić supli ale zato bez dobrej diety suple nie mają sensu :P
-
aminokwasy, - nie przydatne a ich efekt jest bardziej anaboliczny iz anty kataboliczny ale takie bcca zeczywiście zmniejszająkatabolizm :P
witaminy, - te to raczej zwiększają katabolizm i nim steruja dlatego ich potrzebujemy :P
bialko serwatkowe - byle nie serwatka :P koncentraty białek są pomocne przy zabieganym trubie zycia :P
to co podałeś to nie tyle suplementy a raczej dodatki rzywnosciowe
za suple raczej uwaza sie substancje nie występujące w pokarmie , występujące w zamałej ilości albo inne związki endogenne których synteza nie spęnia naszych zapotrzebowań : np kreatyna :P :P :P to jest rasowy suplement :P:P
-
a ja se cwicze u siebie w domq od 2 lat...
niepolecam odrazu brac kreatyny!!!!
kreatyne polecam dla osob, ktore cwicza min. 1 rok -wtedy sa fajne efekty...
z suplementacji polecam rowniez hmb, bcaa (moj tego akurat niemialem okazii zazywac ale moj brat twierdzi ze jest dobre), rybose, aminoanabolic(uwaga tym sie mozna udlawic!!) wszystkie kreatynowe( creapure creafusion itp ...)no i oczywiscie bialkowe oraz bialkowo weglowodanowe (tych rowniez niebralem ale moge zapewnic ze sa lepsze od bialkowych poniewaz sie szybciej wchlaniaja )
co do palnu treningowego :
ja cwicze 3x w tyg. raz kazda grupe miesniowa i jeszcze dobieram jakis priorytet (u mnie to plecki ,klata )
polamania sztangi hehehe
pozdrawiam
-
hmb, - strata kasy
bcaa - dobre aminokwasy ale " efektu" po takiej suplementacji nie widać
rybose - strata kasy
aminoanabolic - olimpowe aminokwasy 2500mg ?? a zeczywiście mozna ale mozna terz przywyknać - mniej przydatne niz bcaa
kreatyna zeczywiście nie jest polecana początkującym
-
dzialanie hmb podobno zalezy od planu treningowego...
-
raczej od portfela , a) stać cie i b) nie stać cie
jeśli wybrałeś b) to : a) suplementacja 360dni/rok dzień w dzień po 3 gramy w 3 gawkach ( wewntualnie 4 dawki )
b) suplementacja cykliczna - jeden cykl 3 miesiące po 10 i więcej gram hmb na dzień podzielone na 4 dawki : 3:2:2:3 ewentualnie jak komuś zołąd nie miły to naraz ale nie wiem czy to by dało lepszy efekt pewnie nie
inna suplementacja tym specyfikiem daje efekt w postaci placebo
-
Baku dlaczego hmb i rybosa to strata kasy ?? brałes??
Ja brałem hmb z kreatyną i bardzo dobrze dzialały, koledzy brali ryboze z kreatyna i tez mieli niezłe przyrosty
za to nie słyszałem żeby aminokwasy cos dawały :D
-
bo aminokwasy nie dają widocznych efektów . ich działanie mozna opisać tak , : jesteś zawodowcem - fitness masz jakieś 13% tk tłuszczowej i wielkie łapsko , po roku brania aminów masz 45,1 cm w łapie a jak byś ich nie brał białbyś 40,05 cm w łapie :P
ryboze i hmb miałem okazje skosztowac :]
jak sam napisałeś brałeś to z kreatyną czyli mozna powiedzieć tak - brałem wode z kreatyną i miałem dobre efekty :P:P
ryboza jest zwyką pentozą która nie ma zadnych magicznych właściwości i jej nam napewno nie braknie w organizmie :]
działanie jest ( nie powiem ze nie ) troche lepsze niz glukozy bo lepiej trzyma index glikemiczny i nie powoduje świkskiej mordy ( jak przy glukozie i krecie ale to terz nie u wszystkich ) ale jej cena jest hmmm .... nie skomentuje
o hmb pisałem nizej
-
Tak tylko że hmb i dryboza podnosi efektywność kreatyny, tak przynajmniej słyszałem :P i z reguły jak ktos stosuje suplementacje to bierze kilka suplementów aby nasilic ich efekty i osiagnac lepsze rezultaty,
-
cyt:"tak przynajmniej słyszałem"
i wszystko jasne :P
bez wody terz byś miał gorsze efekty :P
-
a ty jak możesz potwierdzić że kratyna z hmb lub rybosą działa tak samo jak sama kreatyna ???
-
A wogóle to nie ma sie co klócić, ty bierz samą kreatyne ja bede brał kreatyne z hmb i rybosa i spotkamy sie za rok i zobaczymy co lepiej działało:P
Pozdrawiam
-
ja nie mówie ze tak samo !!!
mówie tylko ze kreatyna(50 zł) + glukoza(10zł) = 99% kreatyna(50zł) + ryboza (200zł)
:] to nie chodzi o to ze to co sprzedają to zupełnie nie działa tylko o to ze cena/jakość wypada tragicznie :P:P
-
ryboza 200zł??? :D
ta olimpu kosztuje cos 55-60zł i wystarcza na jeden cykl:P
-
tyle suplementow naraz sie niewchlonie i np. kreatynke wsumie niema sensu brac dluzej niz 2 miesiace...
-
nie wystarczy :P hyba ze chcesz ją brać po 5 gram :P:P:P
jeśli chcesz kupić dobry produkt to kup fusion olimpa + 300 g kreatyny albo zamiast fusion V12 z sana
jak chcesz adresik to napisz maila :P
-
przeciez rybosy sie bierze po max 5 gram !!!! kumpel brał cos chyba 3 g razem z kreatyna i skoczył na masie 8 kg ( oczywiście to nie były same mięśnie )
-
no to naprawde super wynik :P a po kreatynie z glukozą miałby 7,5 kg + 40 zł na kino z laseczką :P
-
hmmm niewiem czy dasie to tak ocenic ile by przybral n masie...
to wszystko zalezy od PLANU TRENINGOWEGO jeden dziala lepeij z tym a drugi nie :P
-
racja , nie da sie
ale jakos trzeba przedstawić porównanie
hmm na jednych działa na drugich nie - oczywiście - tak jak l karnityna super środek na odchudzanie ktury działa na niecałe 20 % ludzi otyłych i to przy dawce startowej 3 gr / dzień aby mieć zadowalające rezultaty
ale reklama czyni cuda .. czy pisze o tym gdzieś na paczce ??
nie bo poco , wtedy nikt by nie kupił
-
-
-
Tak tak tak!łączysz sobie z derybozą kreatynke,albo aminokwasy,l-glutamina,albo gainery-siła rośnie :)
-
bułka, banan i jogurcik i tez sila rośnie :)
-
ajak ,, banany są super po treningu