jutro o 21:30 jest "Wyprawa Robinson" i dali im do zjedzenia boa dusiciela. Oni musza go zabic i zjesc :( jak im niezal !
Wersja do druku
jutro o 21:30 jest "Wyprawa Robinson" i dali im do zjedzenia boa dusiciela. Oni musza go zabic i zjesc :( jak im niezal !
za kase też byś zeżarł :Pc sorry zjadł :P
sprobowalbym, ale nigdy zabil
eh dla nas to szok a w tamtych rejonach normalka, wiec trzeba na to spojzec inaczej
Czwmu akurat boa dusiciel :(( nie mogli dac tygryska czy cuś:((
Ale w sumie boa z ogniska, to brzmi zachęcająco... mniam:))
My jemy świnie, tam jedzą węże, a Chinole pożerają szczekacze. Taka już rola człowieka.
"eh dla nas to szok a w tamtych rejonach normalka"
panowie i panie KOMERCJA, przez duże "K" nic więcej!!!
Arrow, coz za hipokryzja... "sprobowalbym, ale nigdy zabil"... :P:P:P
No tak... normalna postawa polaka: Czemu to mi ukradli samochód a nie sąsiadowi...:>Cytat:
Czwmu akurat boa dusiciel :(( nie mogli dac tygryska czy cuś:((
No a co do jedzenia boa... no w tym przypadku robią to tylko dla kasy, ale są takie tereny gdzie zyjące tam ludy zjadają gady różnych gatunków, ale zabijają je nie dla pieniędzy... lecz po to żeby móc jakoś przetrwać ;)
PS: Ekwadorze to np jedzą świnki morskie tak jak my u nas jemy kurczaki ;)
Co innego kultura, co innego- morderstwo dla kasy!!! W naszym kręgu kulturowym NIE jest przyjęte jedzenie węży, tak więc jest to w moim odczuciu zwykła zbrodnia! To tak, jakby np. Chińczycy zorganizowali reality show w Polsce i wcinali nasze ukochane, swojskie burki (czyt. psy:)) !!!! OKROPIEŃSTWO!!!
Nie postawa polaka tylko ekonomisty, na tygrysku jest wiecej mięcha, tak to zjedza 2 boaasy a wystarczył by 1 wypasiony tygrys:PCytat:
Mike napisał(a):
No tak... normalna postawa polaka: Czemu to mi ukradli samochódCytat:
Czwmu akurat boa dusiciel :(( nie mogli dac tygryska czy
cuś:((
a nie sąsiadowi...:>
Pozdrawiam
Hehe granice kulturowe sie klaniaja :)
Nie bede komentowal zabijania zwierzat dla kasy, bo taki proceder jest totalnym ponizeniem gatunku Homo sapiens sapiens... czy jakos tak?
Sa tez i indiancy, ktorzy jedza ptaszniki. W sumie to mi troche tych ptasznikow szkoda, ale taka u nich kultura i skoro jest to pokarm wysoce bogaty w białko, to czemu by nie.
My jemy za to krowki, swinki i inne takie tam.
Chyba, ze ktos jest wegetarianinem z pobudek etycznych, wtedy to juz co innego :].
To, ze w innych krajach ludzie maja inne nawyki zywieniowe, to nie znaczy, ze od razu powinno sie ich za to wieszac. Mysle, ze ja sam po kilkutygodniowej glodowce polowalbym na weze, bo co innego jesc?
Wracajac do jedzenia ptasznikow, to uwazam, ze zjadanie ich przez dzikusow, nie stanowi dla nich tak wielkiego zagrozenia, jak destrukcja srodowiska naturalnego, ale w sumie mniejsza juz o to.
Nie podales wcale analogicznego przykladu. Juz predzej moznaby powiedziec "To tak, jakby np. Hindusi zorganizowali reality show w Polsce i wcinali nasze ukochane, swojskie krowy (czyt. krowy:))" - chociaz to tez nie do konca tak, bo u nas weze nie są uwazane za swietosc. Po prostu ich jedzenie nie jest na porządku dziennym.
A powiem szczerze spodziewałem się i tego, że tam będą musieli jeść wężę, i tego, że tutaj takie posty się pojawią. W któymś z poprzednich odcinków musieli zjeść ośmiornicę, i chyba jakieś karaczany - protestował ktoś w tej sprawie? Czyżby życie ośmiornicy, lub karalucha było mniej ważne od życia węża?
Swoją drogą, oglądałem kiedyś na "Planette" program pt "Osobliwe Podróże" - czy jakoś tak. I tam gościu także musiał wszamać węża, z tym, że on zjadł Mokasyna Błotnego - oczywiście nie w całości, tylko samo mięsko - od których aż się roi (gość był na bagnach USA) i powiedział, że to nawet całkiem niezłe:)
Ciekam jestem jak program zaąłtwił sprawe ochorony. Boa constrictor jest objety II załacznikiem CITES na całym obszarze występowania.
To jest Python reticulatus !!!!!!!!!!!!!
Ah terraryści ,terraryści:(
Pozdrawiam !!!
Maciej!!
coolary z jednej strony caly swiat jest taki sam u nas tez sa zwierzatka pod ochrona i sie robi co innego, szkoda bardzo gada ale co poradzimy dla nich to jest normalne tak jak dla nas np chyba jedzenie wegorza.
tak jak mowi mazik... to jewst RETICULATUS (siatka ;] ) !!! a nie constrictor... co wy wogole tej reklamy nie widzieliscie?
coza roznica jaki waz. straszne ze go zjedli. zapiszcie sie do ligi ochrony przyrody i tam narzekajcie ze trawe depcza...okrucienstwo wielkie...jak cholera...a my krowy jesmy a to ssaki i co ?? nikt nie wnosi w zwiazku z tym protestow. jak nawet za darmo zjadlbym weza jak bylbym naprawde glodny. wielkie mi HALO.
To ze ejst na CITESie to znaczy że nie można nim handlowac - jeść mozna :) Tu też by Ci nikt nie zabronił gdybyś kupywał czy hodował węze i na pokarm. Mięso jest mięso. Już prędzej bym zabił węża niż świnie.
Ale fakt faktem że dla takiego programu nie zabiłbym nawet myszy :/ To chodzi o to żeby ukazać ich prymitywne instynkty - nie warto wg mnie robić to dla kasy.
Ja tam bym chcial zeby ten waz owinol sie wokol jednego i go udusil !
Moze wtedy by im dali cos normalnego do zarcia taka dzungala tto pewnie bananow mango i takie pierdy maja pod dostatkiem;/
kaczi przykro mi ale u nas też jest pod dostakiem marchwii i jabłek a jednak zabija się duuuuuuużo więcej duuuuuuużo inteligentniejszych zwierząt w celach konsumpcji... jedynie nie popieram tego że zabicie zwierzęcia ma sie tu stać częścią przedstawienia... ale tak samo mi se nie podobało jak w jakimś programie musieli zabić królika czy kure... zwierzęta mozna jeść ale nie powinno się szczycić ich zabijaniem.... niech sobie jedzą wężowe mięso ale niech je dostaną w torebkach...
kaczi daliby banany to by nie bylo szoł;) i nikt by tego nie ogladal..
Wszyscy porównujecie zabijanie swini czy kurczaka do zabicia i zjedzenia weza, tyle ze zapominacie o tym ze :
1. Swin, krow itp, itd jest kilkakrotnie wiecej niz wezy.
2. Nie sa one chronione
3. Ci ludzie to POLACY!! ludzie z Europy, i nie ma tu mowy o zadnych roznicach kulturowych :/
4. Oni to zrobią dla kasy
5. TVN zrobił to równiez dla kasy i podniesienia ogladalnosci
6. Mowcie co chcecie, ale to barbarzynstwo
7. Tak, tak samo jak zabijanie swin przez psychopatycznych pracowników rzezni(katują itp.)
8. Ten waz cierpiał, kiedy go zabijali, bo nieuzyli specjalistycznych narzedzi, tylko czegos tam tepego
9. Prosze weza nie porównywac do karalucha, bo to nie ten poziom ewolucyjny.
Zgadzam się w 100% z AGAM'em oraz Matiik'iem...
to jest idiotyczny i skończony program ci idioci tam zabili modliszke
jakbym ich spotkał to bym !@#$%%^&*(())(*&^%$#@!
debile debile i jeszcze raz idioci
Właśnie w tym momencie ta banda pajaców łowi ryby na modliszkę :/ Biedna się będzie topić bo i tak gówno złowią. Tak szczerze to mi by sie bardziej podobało gdyby np. dostali za zadanie zbudować tratwe i przepłynąć na inną wyspę albo poszukać jakiegoś skarbu. Jeść węża? I co, pokarzą jak koleś wcina kawałek mięcha i to ma być taki szoł?? Łowić ryby na modliszkę? Złowią rybę i ją zjedzą... Bezsensu. To ma szokować? Kiedyś był inny program - Ryzykanci, też byli na wyspie, ale tam mieli inne zadania. Sto razy ciekawsze. Szkoda gadać...
Hehe skasowane posty
Kurde widzieliście jak on dobijał głowe tego wężyka?? oni są chorzy na głowe proponuje napisać skarge do TVN co wy na to??...
Jestem za tylko czy to jest realne ?? chociaż jakby nawet to i tak niebyło by zadnych konsekwencji przenigdy :/:/
oczywiście że jest to realne ale też mi sie wydaje że nieponiosą za to konsekwencji :/ no ale niema takiego czegoś jak ochrona praw zwierząt czy cuś kurde nie znam sie na tym :/// a oto adres email do TVN :
widzowie@tvn.pl
że tak zapytam "czy im sie czasem sufit na głowe sie nie spad"... palanty jakby niemogli wziąść skrzyni z żarciem albo ze sprzętem do łowienia ryb co oni myśleli że co dostaną dzide?? na takie podejście brak mi słów oni chyba sie nawet niezastanawiali co tam jest przecierz mieli do wyboru wszystko co możliwe ale nie oni musieli wziąść niespodzianke bo to Polacy!! Brak słów poprostu...
jak sie będziecie do nich burzyć to bedzie dla nich znak że wzbudzili kontrowersje, a tym samym oglądalność..... a i tak nic dobrego nei zdziałacie... mieli prawo zabić tego weża tak samo jak mogą łowić i zabijać ryby na modliszki, dżdżownice czy co tam chcecie. Świństwo to jest owszem ale nie zakazane...
Poprostu zaduż w dupach mieli zarcie mieli pod nosem to po co mieli to brać :/ woleli niespodzianke :/ tyle ze najbardziej na tym stracił kto ?? pyton :/
sorki ale te pretensje o to że wybrali niespodzianke są już głupotą :/ domyślam się że gdyby wiedzieli co tam jest to by tego napewno nie wzięli i wtedy weza by wcieli tubylcy.
AGAM ale powiedz co mogli dostać w tej niespodziance?? zapalniczke??... mogli wziąść żarcie i by mieli z głowy...
FaUnA_BoX no mogli mogli ale po co mieli pełde dupy i duże zapasy zarcia !! a ciekawośc wzieła góre i wzieli niepsodzianke i stracił na tym tylko i wyłącznie Pyton.......
powinni im tam dać żararake kajsake i ciekawe co by cwaniaki zrobili...
jedno jest pewne węża szkoda i to bardzo, a tego całego Kena zawsze uważałem za przygłupa, nawet w radiu dzisiaj poruszali ten temat, stwierdzili iż w programach realityshow występują ciągle i te same osoby widać z tego debili i czubów jest dość ograniczona ilość.
juz sie zabieramy(stowarzyszenie Empatia)za pisanie pisma w tej sprawie,pewnie i tak niewiele uda sie zdzialac bo wmkoncu najwazniejsza jes$$$$$,ogladalnosc i prymitywne sposoby podwyzszania sobie poziomu adrenaliny..coz..:/ale niech wiedza,ze los tych zwierzat wielu osobom jednak nie jest obojetny..nic nie zaszkodzi im o tym przypomniec..ech:///
korecki-bardzo trafna uwaga
piszecie,ze u nas je sie inne zwierzeta,a tam weze,wiec nie ma problemu..mysle,ze nie to jest tu najwiekszym problemem..jakby nie zjedli weza to zjedli by inne miecho na obiad..ale tu problemem jest epatowanie zabijaniem,te emocje..ze to takie ciekawe i podniecajace.a wszystko z niskich pobudek...Rzadzi tam kasa,ogladalnosc,z reszta wiadomo -reality show...