od nowa :D kruszyva flaviventris :)
Wersja do druku
od nowa :D kruszyva flaviventris :)
kruszyca vs. mandarynka :]
pluskwiaczek L1/L2
jajka ślimaka achatina achatina w poprzednim poście napisałem cirenea przez pomyłkę :(
larwa chyba rohatyńca garbarza, fachowcy pomóżcie !
ślimak achatina achatina
myśliwy z trynidadu podobno L1 ale fajy i duży!!
mini ptasznik olbrzymi ;)
teraz problem porównajcie wcześniejszego pluskwiaka z tym co temu jest takiego już kupiłem :(
teraz może trochę głupio ale polubiłem mączniki jako okazy hodowlane a nie pokarm więc mam 2 hodowle to są mini
a to narmalne tyle że chrząszcze
pluskwiacza ferma ;)
modliszkowo-pająkowo ferma ;)
i całą moja dzieciarnia :]
Komentujcie :D
Nie znam czegoś takiego jak "rohatyniec garbarz" :P
Polsca nazwa to rohatyniec nosorożec (jeśli mowa jest o Oryctes nasicornis).
A larwa wygląda mi bardziej na kruszczycę... choć po fotce zawsze trudno ocenić.
- ma małe prztchlinki
- jest bardzo owłosiona
- zesklerytyzowana płytka z boku głowy jest dość duża
a dzięki dark :)
zapomniałem o modlisi :D
Napykałeś, napykałeś ale foty i zwierzątka super!Jakbyś miał potem dorosłe rochatyńce to na bank bym jednego wziął!
Ok jak napewno z kokolitów wyjdą rohatyńce to Ci wyślę;)
ten pluskwiak nie jest chory tylko jest nienajedzony :/ nakarm go to będzie wyglądał jak należy ... tylko szybko bo widze że odwłok ma już porządnie wychudzony i nie wygląda to na odwłok owada świeżo po wylince, który jest po prostu mały, a nie taki płaski.
On nie jest głodny, codziennie każdy owad dostaje jednego mącznika mikro, wszystkie jedzą naormalnie ten to zlewa a do wylinku mu daleko, podsuwałęm mu pokarm on nic:(
A ja nie znam czegos takiego jak kruszyca. Ale znam za to cos jak kruszczyca. Ladne te dwa pierwsze chrząszcze...
sie czepiasz Awikularia. Ładne fotki pudełek po kliszach :D widze nawet w tle deske do FB tech decka :P moze chcesz kupic skate park :D
sie czepiasz Awikularia. Ładne fotki pudełek po kliszach :D widze nawet w tle deske do FB tech decka :P moze chcesz kupic skate park :D a moze sie zamienic rochatyniec za skatepark :D