-
Piwo na Giełdzie w Świetochłowicach.
Jak dla mnie było to śmieszne, widzac nieletnich parodiujacych dumnie z piwkiem.
Rozumiem gdzieś piwko pod stolikiem schowane czy coś... to da sie znieść. Ale żeby wystawiac to na pokaz chodzić z tym?
Nie powino byc przypadkiem zakazu spozywania napojów alkoholowych na tego typu imprezach, to była giełda terrarystyczna a nie pijalnia piwa.
Obuzyło mnie to gdy jakis nieletni na oko 15 lat udajacy dorosłego podchodzi do mnie do stolika z piwem i wypytuje sie o jakiś gatunek....
Albo przy stoliku z gadzetami z TCP ktoś z puszki sobie nalewa piwa do plastikowego kufelka.... troche kultury.
-
Re: Piwo na Giełdzie w Świetochłowicach.
-
Człowiek nie kaktus, pić musi:D Nie no ale tak to wszedzie jest więc nie giełdy sie czepiaj:D
-
-
do minok
typowa wypowiedz 14 latka
-
No tak minok jak na niepełnoletniego jak zwykle popisałeś się inteligencją. Wy młodzi to tacy głupi jesteście... Szkoda mi was, serio. Fajnie byście mieli jakby na giełdę psy wpadły i by was starzy z komisariatu odbierali. Zapewniam was że drugi raz na giełdę już byscie się nie wybrali...
-
Dokładnie!Też nie mogłem znieść tego jak jakiś głupi 16-17 latek paradował sobie z harnasiem po giełdzie!
-
Ja nawet 2 widzialem z harnasiami, ciekawe co bedzie sie dzialo na nastepnej gieldzie :D
-
A czy aj pwieidzialem ze jestem za tym zeby niepelnoletni latali z piwem??:P Nie zrozumeiliscie mnie. Chodziło mi o to, że to nie jest wina całej giełdy tylko tych ktorzy to piwo pili:D a toz kaktusem to jeśli nie zrozumieliście był żart:P I jeśli to zabrzmiało inaczej niż miało to sory:P
-
Mnie to okropnie wkurzało, jak małe smarkacze chocili z piwkiem i myśleli że kto to oni nie są.Powino sie z tym coś zrobić
-
Według mnie to takie gnbojka to za fraki i won z giełdy.
-
Żeby nie było nagonki na nieletnich... to i "dorosli" pijali.
I masz racje powino sie wypraszac takich ludzi z miejsca publicznego.
-
Dobra jeszcze zrozumiem dorośli(chociaż na giełdzie nie powinni, po to jest TAWERNA) ale nie gówniarze szczególnie 16 lat i mniej :/
-
Jak miejsce publiczne to doroślym też nie wolno. Ostatnio widziałem grupke w wieku 25-30 lat z butelkami wódki w ręce, jadących w autobusie miejskim. Bez komentarza.
-
nie przesadzacie? jak jest bufet a w nim browar (i to z kega a nie butelkowy) to nie dla parady ale po to aby go pić :P (inny temat to jego jakość )
podobnie jak np w schroniskach górskich, też miejsce publiczne, masa dzieciaków itp
nalezy winić sprzedających a nie np organizatorów giełdy bo to nonsens
a co do dwóch z harnasiami, też widziałem i potępiam, ciekawe kto im piwo kupił, bo nieletnim się nie sprzedaje
-
ciekawe czy jak by cos kupili u ciebie to czy tez bys mial takie problemy?Pewnie nic nie sprzedales i taki twoj problem.
-
daf sory ale nie rozsmniejszaj mnie:) "ale nie gówniarze szczególnie 16 lat i mniej :/
" hehe jestes duzo starszy:P
-
Jak tak dalej będzie to będzie giełda bez piwka! Z powodu kilku incydentów (chociaż, to raczej nie incydenty, wszyscy malolaci latali z browarami) ucierpieć może większość starsza sącząca w tawernie piwko. Albo właściciel pozwolenia na alkohol może stracić możliwość sprzedaży piwa.
-
ale dla mnie to jest dziwne.. przecież giełda jest raz na 3 miech , przyjeżdza sie tam po to by ogladac, kupować, sprzedawac zwierzaki i mozna sobie odpuścic browca - n ikt od tego nie zginie a może właśnie tylko ucierpieć...
-
ja to wogóle nie wiem, kto tym 2 z harnasiami mógł piwo kupić :P jak tak można! tacy to się boga nie boja! piwo w miejscu publicznym.... heh. niech się wstydzą! niu niu niu!!! :P
-
Tu nie chodzi ani o to ze pili je malolaci ani dorosli tylko o to ze ono bylo na samej gieldzie!!! po to jest spotkanie przed i po gieldzie zeby w spokoju napic sie piwa, a nie latac z nim miedzy ludzmi (po drodze oblewajac kogos) i zwierzetami!!! jasny gwint bez przesady to ze dziwciaki pily (sam ledwie wyroslem z tego wieku) to bylo wkurzajace ale tu glownie chodzi o zasade ze na gieldzie nie powinno byc piwa!!!!!!
ja na miejscu sprzedawcow i organizatorow zazyczylbym sobie zakaz wchodzenie i sprzedazy z piwem... oki przed gelda jest spotkanie, po gieldzie tez jest tam wypijcie i pogadajcie!!!!!!!!
pozdrawiam i czekam na nastepna gielde-co nowego sie na niej wydarzy!!!!!
-
zlotyelf mowi o kulturze na giełdzie wświętochłowicach, bo to niby giełda terrarystyczna, a to gdzie teraz piszesz to co jest? Tak to jest forum terrarystyczne, to ja nie wiem co w twoim profilu robi goła laska z dupą na wierzchu, i ty jeszcze piszesz o kulturze, normalnie no comment
-
No słuchaj Shinigami, ja mam te 17 lat ale wygladam na więcej, a te dzieciaki to weź jak to wygląda jak taki karypel 150 cm ci zapieprza z browcem?! A wogóle pomyślcie trochę jeszcze, wkońcu może być tak, że jak suki wpadną na giełdę i przyłapią gnojków z piwem to mogą nawet ją zlikwidować i co będzie-gówno.
-
pretensje do sprzedawczyni piwa...
i nikogo więcej.
-
Zlotyelf, a co parodiowali?
Coz, o ile wiem, alkohol sprzedaje sie od 18 roku zycia i musi tego przestrzegac sprzedawca. Osobiscie nie widze nic dziwnego ani szokujacego, ze na gieldzie jest piwo. Na roznego rodzaju festynach czy ogolnodostepnych imprezach (gdzie sa dzieci i tzw. gowniarze) tez jest piwo. To co, zabronic, bo jakie dzieciak moze sie upic??? Np. na Rynku we Wroclawiu, jak jest jakas impreza (niewazne, czy sprzedaje sie pisanki, czy jest koncert) zawsze sa stoiska z piwem. Zabronic? A od czego urzadzenie na samej gorze ludzkiego organizmu, potocznie zwane mozgiem? Wybaczcie, ale wasza argumentacja do mnie nie przemawia. Inna sprawa, kto sprzedal takim malolatom piwo.
Daf, sam jestes malolat, a sie wypowiadasz, jakbys od 10 lat nabral prawa do picia alkoholu :P To co, ze powaznie wygladasz (ze zdjecia w profilu - o ile jest twoje - wcale tak nie wynika) nie upowaznia sprzedajacego do sprzedania ci piwa.
-
Daf napewno następnym razem wpadnie C.B.Ś.ka i wszystkich smarkaczy zamkną... (zauważ że ty nawet pełnoletni nie JESTEŚ)! A pozatym myślicie że wszyscy idą na spotkanie po giełdzie do Tawerny... może wy macie po 16, 17, 18, 19 i wiecej lat i nie macie jeszcze rodziny ale inni mają a chca pogadać i wypić piwko z kumplami (a nie mają nigdy okazji) , a później po giełdzie muszą wracać zająć sie rodziną, pracą lub czym kolwiek innym... Jesteście niektórzy (nie mówie wszyscy!!!) w terrarystyce od 2 lub 3 lat a rządzicie sie jak szare gęsi... Weźcie sie już wszyscy nie podniecajcie bo wam serca staną! NAra Maks
-
ale tu niechodzi o młodych , tylko ogólnie, moim zdaniem nie powinno byc piwa na takich imprezach.
Nie porównuj giełdy terrarystycznej do jakiś festynów...
-
eee co ma zdjecie w moim profilu,[ ktore jest aktem i pewnym pzresłaniem] do piwa na giełdzie? ; )
-
Wiesz co ciapek_anolis brzydko ci powiem ZAMKNIJ RYJ... jak ty sie odnosisz do PANI AWIKULARI,ona nie jest twoją koleżanką z podwórka i jest troche wyższa rangą ! Wiesz co to jest KULTURA?? Ten post zaczął sie od braku kultury i kończy sie taki postem jak twój ????? No koniec.... Nara Maks
-
Maks, zastanów sie nad znaczeniem "forum dyskusyjne" Wyjdz na papierosa, albo z pieskiem i wróc.
-
bywałem na rozmaitych giełdach i piwo sie spozywało w odpowiednio wydzielonych do tego miescach - jakiegos rodzaju ogródki itp. a nie pomiedzy stoiskami
-
a dlaczego nie? wszystko jest dla ludzi, jak ktoś napisał wczesniej nie mam czasu siedzieć do nocy w tawernie , na giełdę jadę w sumie ponad 600km i jak mam ochote na browca to go kupuję, nie wprowadzajcie prohibicji :P
PIWO (no i PSY) GÓRĄ :P
-
literki parodiuja literki, na klawiaturze ; )
-
A w sumie masz racje, wszytko jest dla ludzi nie mam czasu siedziec w knajpie to walne sobie browar w na zajeciach, bo nie mam czasu w domu, nauka i obowiazki itp. ... : )
-
Ja tez bywalam na gieldach m.in. w Czechach, i tez jest tam piwo. Ba! Nawet na glownej sali, tam gdzie sie sprzedaje zwierzeta. Zreszta, mocniejsze % tez sa. I nikt sie z tym specjalnie nie kryje.
Dlaczego, Ciapku, mam nie porownywac gieldy do jarmarku, festynu czy koncertu?? Czym sie to rozni?? Ze sprzedaz zwierzat? Czy gielda rzadzi sie innymi prawami? Co oznacza uzyte przez ciebie sformulowanie "taka impreza"? To nie kolko rozancowe... Ja np. nie moge byc po gieldzie w "Tawernie"... Jak ktos chce, to pije piwo, a jak nie, to nie pije. Jak juz powiedzialam, inna sprawa jest to, ze nie powinno sie sprzedawac alkoholu nieletnim i jestem za tym absolutnie.
Maksie, na razie mnie nikt nie obrazil (chyba ze jakas wypowiedz usunieto), no i nie mam zadnej rangi, a jak mam (o czym nie wiem), to prosze sie do mnie zwracac per "generałowo" ;).
Zloty-elf, a coz to za przeslanie??? Jakie przeslanie moze miec, za przeproszeniem, goly tylek???? Moge powiedziec, ze mnie uraza publikowanie aktow w necie, tak jak ciebie oburza piwo na imprezach... ;)
-
No, zloty, teraz przeginasz. Teraz ty nie porownuj picia alkoholu na zajeciach z publicznymi imprezami, jakimi sa gieldy. zaczynasz pisac (bez obrazy) cos w stylu "na zlosc mamie odmroze sobie uszy".... :P
-
co do na "złośc mamie..." to była zwykła ironia z mojej strony ; )
Picie piwa na Imprezach może być ale w odpowiednich wyznaczonych miejscach, gdybym latał z kiełbasa i keczupem po giełdzie bo nie mam czasu zjeśc później to było by też ok?
-
-
Dla baru jest to okazja do zarobienia pieniędzy, a jeśli jest dużo ludzi to tym lepiej. "Polityka barowa" krótkowzroczna bo można stracić koncesję.
Owszem, potwierdzam, że piwo na giełdach w Czechach jest, ale jednak głównie w barze obok. Natomiast nie widziałem w Czechach małolatów z piwem w ręku na giełdzie ani w barze. Ale piwo i inne trunki w Czechach są też w kioskach np. na pętlach tramwajowych, a spotkanie pijanego, agresywnego Czecha na ulicy to jednak przypadek dość rzadki w porównwniu z krajem nad Wisłą. Cóż, inna kultura picia... i chyba wiele się tu nie poradzi.
Proponuję tez aby osoby agresywne postarały się uspokoić. Jeśli ktoś nie umie dyskutować to niech po prostu się nie odzywa albo wypije melisę.
Pani generałowa Awikularia na pewno sobie poradzi sama, jeśli poczuje się dotknięta :). Jak to już czasem w przeszlości pokazała :). Wolę wrogów niż tak agresywnych obrońców. Więcej Luzu....
-
MAks przeginasz ty tez nie jestes moim kolegom i powinienes uważac co mówisz!
W zaden sposób nie obraziłem Awikulari, przedstawiłem swój pogląd na ta sprawę, a pozatym Awikularia ma własny język i jesli ja czyms obraze(nie mam takiego najmniejkszego zamiaru)to napewno sama napisze, nie jestes jej prawnikiem...;/
na forum nie ma takiego czegos jak pan/pani - to tak poza nawiasem....