Oto moje agamki, maja ok. 10?12 m-cy. Podejrzewam, ze to parka, ale glowy nie dam.
Wersja do druku
Oto moje agamki, maja ok. 10?12 m-cy. Podejrzewam, ze to parka, ale glowy nie dam.
i jeszcze jedno ? z przodu domniemany samiec
Poprzednie zdjecia wyszly cos za male, przepraszam
i jesczcze (w sumie podobne do poprzedniego)
ładne gadzinki.
tylko jedno ale: czy ten domiemany samiec nie ma jakiegoś problemu z jednym palcem przedniej lewej łapki? Może to po prostu taki kolorek skóry (-; pewnie mi się zdaje, ale lubie się czepiać
Piękne gadzinki, ale chyab maja bardzo ładne tera ;-) (sądząc po fragmętach)
Może masz jakąs fotke terra? ;D
Superasne agamki:) Daj jeszcze ich zdjecia , podobaja mi sie:)
troche małe te zdęcia
Rzeczywiscie agamek ma problemy z "paluszkami". Akurat to co widac na zdjeciu to nieoblazla wylinka, ale moze byc zwiazana z tym, ze agamek ma jakby polamane konce palcow ? brak pazorkow, po dwa na obu lapkach. Nie wiem co to jest, kupilam go juz z takim defektem, widziala to wet i nie zaniepokoila sie, agamkowi to nie przeszkadza, ale musial miec jakies przejscia w "dziecinstwie".
Dzieki, niestety terrarium bedzie niedlugo juz za male, ale poki co jest OK
Postaram sie wyslac jakies fotki, ale musze je najpierw zrobic
Pozdrawiam
Dziekuje w ich imieniu za uznanie, sprobuje cos dorobic ciekawego i wtedy wysle
Pozdrawiam
Może sie myle ale te agamki obie wyglądają jak samice. Ale skoro mają dopiero rok to jeszcze nic niewiadomo. Moja ma ok. 19m-cy i ma 51cm to małąwo jak na samca więc sprawa jest jasna (zaraz trafia sie samozwańcy ktozy zaczna gadac ze zle ja karmiłem itp.) ale to są chyba dwie samice.
a cmu miałbyś ją źle karmić? 50-kilku centymetrowe samice się zdażają
Rzeczywiscie, co do plci, nie jestem na 100% pewna, ale przy niemal jednakowej dlugosci jedna jest zdecydowanie masywniejsza, ma wiekszy leb, wyrazniejszy grzebien i uwaza sie za wazniejsza ? wyraznie dominuje, ale poniewaz sa jeszcze mlode, sprawa faktycznie nie jest przesadzona, choc wolalabym zeby okazal sie jednak samcem. No coz, trzymajcie kciuki!
Pozdrawiam
Śliczne potworki. Jestem strasznie ciekawa jak wygląda całe terra - bo szukam pomysłów na terra dla mojej agamki błotnej. Jeśli masz jakieś zdjęcia - nawet słabej jakości to będę bardzo wdzięczna za wysłanie.