Jakie wrażenia itp ?
Wersja do druku
Jakie wrażenia itp ?
Piszcie co było, ile kosztowało i co kupiliście:P
i zamiszczajcie foty!!
ja kupilem irminie po 3 wyl a kumpel sie zamienil chromatopelma za cyjaneusa :D
pozdro
ja sobie w koncu kupilem lamparta za 80.. no i mam jeszcze piekna pieczatke na rece :)
a ja też kupiłem sobie nowe zwierzaczki;) ty już dobrze wiesz jakie MIDO;)... Ogólnie było fajnie
giełda całkiem niezłajak zwykle dużo osóbprzyszłotylko chyba mniej sprzedających było.
z ciekawszych pająków była dorosła samiczka blondi (450zł) no i duży wybór był u Awikularii i TomkaG.
ja sobie nabyłem samiczke lividum L9-10, blondi L1, A.minatrix i kilka innych.....
Ja se wróciłem z gekonem gruboogonowym młodym i zapasem świerszczy... a teraz próbuje zmyć pieczątke z łapy :D
Ile cm ciałka i z nogami miała ta blondi(dorosła)??
był potworny tłum!!! ledwo dało się przebić i poobserwować w spokoju zwierzaki. Wróciłąm z samicą pythona regiusa striped (400zł, od pana Rydlika, prosto z Ghany :)), odebrałam od curtusa drugiego strzelca kenijskiego i gekona lamparciego o ciekawym, bardzo jasnym ubarwieniu (jaki to będzie? hypoamelanistic??)
A ja kupiłem od TomkaG małą Blond. Tak przez pierwsze 20 min mało ludzi było , ale puzniej to był problem z poruszaniem się :D
przepraszam, od pana Lisika, nie rydlika
Ja byłem pierwzy raz i ogólnie jestem zadowolony.Kupiłem samicę H.lividum małą blondi,B.auratum,B.klaasi i A.braushauseni.
Ja doszedłem około 10.05, wtedy było mało osób, udało mi się dorwać Haplopelmę schmidti L4 za 60 zł, wybór był spory, choć sprzedawców mniej niż ostatnio (nie było czechów, może ze względu na praską giełdę), wziąłem jeszcze Selenocosmię javanensis L2 i odebrałem dorosłego samca P. regalis.
Blondi rzeczywiście robiły wrażenie, bodajże na stoisku Rafnoe dwie ogromne samice za 500 zł, nieco mniejszy samiec chyba 300, były też młodsze od 90 zł wzwyż.
Trzeba było się wcześnie zwinąć, bo by kasy na święta nie zostało, poza tym tłum się zrobiłi nie było nawet jak przejść między stoiskami :P
Double no to ty zgarnełaś tą samice pytonka ... ona była piekna !! zreszta samiec też niczego sobie... gieła ogólnie mi się podobała ale tłum był nieziemski... mój gekonic gruboogonowy od rafnoe mi sie podoba ma ciekawe ubarwienie :D zobaczymy co z niego wyrośnie :D
Moim zdaniem porownujac z poprzednimi gieldami to ta byla najslabsza pod wzgledem gadow, co do pajaczkow to bylo ich jak zwykle mnostwo.
Ja sie wzbogacilem o L.t. sinaloe i szarańcze wędrowną
Były Epicrates angulifer? jak cos to w jakich cenach ;]]
Ja nabyłem piękną samiczke seemanni, kilka mniejszych pajączków i karmówke
BTW - usłyszałem fajny tekst; )
-A tego pająka można brac na rękę?
-Nie, on jest agresywny
-[do męża(?)] - Eee, kup takiego, żeby można było go brac na rękę ;)))
Dodam jeszcze że za samiczke dałem 130 zł ;) Dzięki Norysek ;)
Ja kupiłem gekona tajskiego domowego ( 18 zł :) od faceta( Grzegorz) który był rozstawiony koło Awikularii ( po lewej) , terrarium od Algernona i świerszczyki .
Ogólnie pozytywnie tylko się ruszać nie mogłem. :D
poruszać się jeszcze poruszałam, z oddychaniem gorzej :>
Jak kupiłem parke anolisów zielonych (60zł), parke Hyperolius puncticulatus (60zł) - samczyk już w samochodzie kumkał i siedział na samiczce :), samice Creobroter meleagris (44zł), samca Pseudocreobtra ocellata (samiec gastrici + 5zł), kraba pustelnika Coenobita clypeatus (15zł) i świetlówke repti glo 2.0 za 40zł :))))
Tłum był faktycznie nie do przebycia :/
hehe, ja gdy przechodziłem obok jednego stoiska bylem swiadkiem hmm ciekawej scenki.. otóż dwoje 8-12 latków (pewnie były to dzieci jednego ze sprzedawców) cieszyło oczy trzymanym przez jedno z nich na ręce pterinochilusem , a pajaczek w uamku sekundy myknął pod rękaw bluzy dziewczynki ktora go trzymała, ale miałem grzane patrząc jak ona z rogalem na twarzy przeszukuje swoje ubranie.
Pajączek, tak na oko był L2-4...
a tak poza tym to kupiłem sobie modlichę (Hierodula sp.) karaczany, swierszcze i poidełka dla pająkow.
I w końcu wiem jak wygląda pare osob udzielających sie na forum :>
o ktorej byles AGAM ? bo ja przyjechalam chyba cos kolo 11 i zadnych krabow nie udalo mi sie znalesc ... ale tez taka prawda ze tlum byl taki straszliwy ze wiele zwierzat pewnie nie udalo mi sie zobaczyc, wszyscy strasznie sie pchali i zdjec spokojnie tez porobic nie mozna bylo ... :/
pozdrawiam Aga W.
Ja kupiłem:
4 murinusy
1 spinifera
1 irminie
1 chromcie
1 lamparta
1 kiełbache
1 piwo
i kilka brykietów :]
No ja jestem zadowolony, kupiłem
Pterinochilus murinusx2
Pterinochilus spinifer
Hysterocrates hercules
Avicularia metallica
Pandidus imperator
Parka gekonów płaskogonowych
a ja kupilem:
elaphe teaniura
5x osesek
pudelko swierszczy
ps. zrobilem kilka fajnych fotek miedzy innymi z constrictorem na rekach, i z regiusem :)
ja kupiłem a.versicolor l3
p.murinus l1
n.coloratovilosus l8
Lampropeltis mexicana thayeri 30 cm uwaga za 130 zl
domek z kokosu
miskeczke
duza pake mączniaków
brykiet
i to chyba wszystko
aha, jeszcze jedno, co za laska dzwoniła dzisiaj do mnie rano przed giełdą i się pytała o adres giełdy ?? :D
i przypomniało mi się że poidełko tez kupiłem :]
A ja kupiłem piękną blondynke oraz drewnojady;)
Moze ktoś wie kiedy i gdzie bedzie nastapna giełda:D
ta laska to Monika, no... i rzeczywiście jest niezłą laską .
Co do giełdu to był bardzo duży tłum przez co oglądanie było barzo uciążliwe. Hala wystawwiennicza powinna być conajmnie dwa razy większa.
Ja kupiłem
-Piwo lane(nie jedno)smakowało na tyskie lub warke ale nie jestem pewien)
-Gekon domowy-para
-Eryx colubrinus colubrinus
-Pterinochilus murinus
-Wino grzane
-Te same pajaki co koleś :)
I cos tam jeszcze ale zapomniałem...................:)
Ps.Pozdro dla czynczyli :D
Freak, a to byliście na tej giełdzie ?? moze jakiś znak rozpoznawczy twój i moniki :]
Byliśmy tam pierwszy raz. Jesteśmy równięż z CZęstochowy dlatego Monika stwierdziła że trzeba dzwonić do swojego.
i bardzo dobrze :] a kupiliście coś ?? i jak w końcu mogłem was rozpoznać ?? bo na laski to ja zwracam uwage więc może sobie przypomne :D
Pewnie byś zobaczył bo jest fotomodelką, ale byliśmy 5 minut, ponieważ spieszyło nam się. A chcemy hodować ślimaki Achatina fulika, niestety na giełdzie nie było śimaków.
Ślimaki były, bodajże Achatina achatina
no nie było ślimaczków, z tego co pamietam to na ostatniej giełdzie jakiej byłem to były na 2 stoiskach. no moze na nastepnej będą :] Jak będziecie chcieli jechać na nastepną to dajcie znać to jakoś się razem sgadamy i poedziemy :D
Dobry pomysł abyśmy razem pojechali, zawsze po drodze pogadamy i coś ciekawego się od ciebie dowiemy na temat terrarystyki.
ja mam same dobre pomysły :]
dobra odezwij się na gg 1691172 bo to jest forum a my sobie urzadzmay tu niezłą rozmowe prywatną :]