-
Giełda w Warszawie?
Witam serdecznie.
Zauważyłem że giełda w Świętochłowicach odniosłą duży sukces, więc zastanawiam się nad organizacją czegoś takiego w stolicy. narazie nic nie jest pewne. Czy odpowiadała by wam Wraszawa Praga południe, jeśłi tak to mogę poczynić dalsze kroki.
Proszę mnie nie zasypywać e-mailami w sprawie kiedy , dokładnie gdzie i o której. To narazie tylko propozycja. Mam sale na oku i jeśłi będzie zainteresowanie skontaktuje się w sprawie wynajmu, ceny za wejście i stoliki były by prawdopodobnie takie jak w Świętochłowicach.
-
Re: Giełda w Warszawie?
jesli posiadasz tyle gadów co Witek??????
-
Witam
Szczerze mówiąc to na razie nie posiadam ani jednego gada, warunki lokalowe mi na to nie pozwalają. Ale co to ma do rzeczy. Ja nie chcę na tym zarobić, tylko pomóc w rozwoju polskiej terrarystyki.
Ps. Napiszcie czy odpowiada wam Warszawska, Praga
-
gielde w na Sląsku robi Witek tak naprawde dla siebie.Mieszka 3 minuty drogi od giełdy i tam sprzedaje to czego nie sprzeda w Łodzi, czy w swoim sklepie,Jak coś sprowadzi to robi giełde.
-
mnie to w zupełnossci nie przeszkadza, lecz ty musisz o tym pamietać, zeby to wyglądało profesjonalnie to musisz mieć wystawców. CIEKAWYCH WYSTAWCÓW.a jak on robi u siebie to czy przyjedzie do Ciebie?
-
Ale zdaje się że Pan Witek nie jest jedynym sprzedającym na tej giełdzie.
-
super sprawa! jeśli tylko możesz to zorganizuj taką gięłde w Warszawie. napewno wiele osób z całego kraj na nią wpadnie. ludzi będzie duuuużo więcej niż w Świętochłowicach, ale jedynym bólem jest to żeby ceny nie były zbyt wygórowane, ponieważ w Warszawie jest przecież dużo drożej niż na Śląsku!
Powodzenia!!!!!!
-
dajcie spokój , nie było giełdy było żle , jest giełda dalej jest złe bo kazdy by chciał miec giełde koło siebie , nie wszystko w warszawie musi byc , pozatym jest giełda w łodzi , jeśli co tydzień bedą giełdy to nikt nie bedzie na nie jedzdził , tak jak teraz jest dobrze w swiętochłowicach. Rozumiem ze macie do swiętochłowic kawałek ale nie każdy może mieć giełde u siebie i trzeba to zrozumiec a nie kombinować na siłe...
-
ja jestem za nawet moge pomóc zorganizować jakby coś było to daj znać
-
Jeżeli wszystko wypali to chętnie przyjmę każdą pomoc w organizacji. Narazie jednak nikt nie odpowiedział czy przyjechałby do Warszawy.
-
Ja jestem z Warszawy i osobiście jestem za zorganizowaniem takiej giełdy w stolicy choćby na próbę. Wiem jednak ze to raczej nie dojdzie do skutku ponieważ większość poważnych hodowców jest ze śląska i do Świętochłowic mają bliżej. Wątpię żeby chciało im się wieść swoją ofertę aż do Warszawy tak samo jak Ty czy ja mamy problem z dojazdem do Świętochłowic. Ta giełda jest już sprawdzona . Choć z drugiej strony Warszawa to dla nich nowy rynek na którym brakuje takiej giełdy a zainteresowanie terrarystyką ciągle rośnie, więc może warto? Dochodzi tu jeszcze czynnik zwany potocznie „układy” a jak wiadomo na układy nie ma rady.
-
Witam
ja mysle ze moglaby byc dobra gielda w Warszawie,tylko mialoby byc dosic cziekawich hodowcow i na pocziatku,albo czlowiek ktorij przyjade z drugego konca Polski i nic na gielde nieuwidzi czekawego to drugij raz nieprzyjade i da znac swojim znajomim by tiez niejazdili.I nastepnie beda chdzit na taka gielda tylko ludzia z okolia.U nas w Czechach jest mnogich gield,ale tylko na niemnoge jazdi hodowcowia z innych krajow.I w Prage mame gielda na ktora jazdi mnooogi hodowcowia i druga na ktore jestsa tylko prazdne stoliky.
-
Ja uważam, że to jest bezsensu żeby robić nastepną giełde, popieram zdanie Obcego. Już mamy giełde w Świętochłowicach we wrześniu jest w Legnicy i we Wrocławiu. Giełda w Warszawie nie ma szans mieć takiego powodzenia jak giełda w Świętochłowicach, a takie by musiała mieć, żeby ktoś z hodowców z innego rejonu Polski chciał na nią przyjechać. Świętochłowice mają takie powodzenie, bo tak jak już wspomniano większość naszych krajowych hodowców gadów, płazów, pająków itd. pochodzi ze Śląska, a hodowcom ze Śląska nie bedzie sie chciało przyjeżdżać specjalnie do stolicy na giełde na której nie mają pewności, czy zwróci im się przynajmniej za benzyne. Ten temat był już zresztą wałkowany i na forum i na ostatnim spotkaniu terrarystów w Warszawie. RAFIKI odpuść sobie to, bo tylko marnujesz swój cenny czas, a gdy spróbujesz zrobić tą giełde to stracisz i pieniadze.
-
We Wroclawiu jest we wrzesniu jakas gielda? Pierwsze slysze... Chyba ci chodzi o targi INTER-ZOO BOTANICA - a to nie jest gielda....
Co do Warszawy - skoro jade 200 km w jedna strone do Swietochlowic, to rownie dobrze moge jechac 340 km do Warszawy, lubie jezdzic. 140 km w tę czy w tę nie robi mi roznicy za duzej. Tylko czy jest sens, jak bede np. ja i jeszcze ktos i nikt nie przyjdzie? Ale co tam, przynajmniej sobie pojde jeszcze raz do Muzeum Kolejnictwa :D. Jak mi nie bedzie to z niczym kolidowac, to chetnie bym wpadla do stolicy na taka gielde. Ze zrozumialych wzgledow nie moge zaproponowac wspolpracy...
-
może giełda z jakąś małą imprezą wieczorną;)
-
Chodziło mi właśnie o te targi we Wrocławiu. Dobra ty jesteś jedną Awi, ale to za mało żeby odrazu giełde robić. Nie sądze żeby wszyscy mieli takie podejście jak ty. A jeżeli chodzi o imprezke to można ją zrobić i bez giełdy, posiedzieć przy piwku z terrarystyami jest miło i bez okazji :))).
-
Jeszcze giełdy nie ma, a już o imprezce się myśli ?
Ja jestem za, koszty organizacyjne nie są chyba takie wielkie.
Poza tym nie ma co spekulować kto przyjedzie a kto nie wszystko jest do dogadania.
Najważniejsze znależć grono osób, które na pewno chcą i nie zrezygnują za 5 minut.
Nie myślałem Fatum, że jesteś takim pesymistą.
Ciekawe czy skończy sie na gadaniu.
Giełda w Warszawie jest potrzebna i będzie prędzej czy póżniej , od nas zależy kiedy?
-
Można połączyć jedno z drugim.
-
jak my amatorzy nie zrobimy to kto. Do Warszawy jest z całej Polski dobry dojazd, jest mniej więcej pośrodku mapy. Najważniejszy jest lokal i cena najmu, dom kultury ewentualnie jakaś szkoła, czemu nie? Trochę reklamy w bezpłatnych gazetkach, jakieś plakaty. Warszawa jest ogromnym rynkiem zbytu, życie jest drogie ale ludzie mają więcej pieniędzy. Ci którzy nie pojechali z różnych względów do Świętochłowic(odległość, transport, itd) mogą zjawić się w Warszawie.
Zupełnie nie rozumiem czego chcecie od Plucika. Ma warunki to organizuje, do Warszawy też mógłby przyjechać,tak samo jak inni - tu są klienci.
-
Ja nie jestem pesymistą tylko realistą, a koszty tak sie tylko wydaje że byłyby takie małe.
-
Z Warszawy jest loko, mantid, P. Wielądek więc jest was już czworo. Jak się postuka to zapewne jeszcze ktoś wyjdzie z kokonu:)
-
-
Witam
Co do kosztów organizacyjnych, to myślę że nie będą aż takie wysokie. Ja sam mogę zainwestować pewną kwotę. Co do miejsca, myślę że będzie to właśnie jakaś szkoła lub Dom Kultury. Ja nie zamierzam zrezygnować. Już niedługo udam się do kilku miejsc popytać się czy udostępniom salę za pieniądze z wejściówek.
Ważną sprawą będzie rozreklamowanie giełdy, przydadzą się jakieś plakaciki porozwieszane przynajmniej po sklepach zoologicznych.
A co do frekwencji - myślę że jak ludzie przyjechali ze Szczecina do Świętochłowic to i do Warszawy przyjadą.
A co do jakiegoś spotkania bardziej towarzyskiego to po giełdzie mógł bym załatwić zniżkę, dla wszystkich którzy przyniesli by bilecik, w jednej z Warszawskich kawiarni.
-
Jak by co to ja oferuję swoją skromną pomoc .
-
Jak tylko znajdzie się sala na której będzie można na 100% zorganizować giełde, przyjmę każda pomoc w organizacji. Potrzebny będzie grafik który wykona wzory palkatów i pomoże w zrobieniu jakiejś stronki na której umiesczalibyśmy wszystkie Newsy na tremat giełdy. Spellcaster jeśli jesteś dobrym grafikiem to możesz spróbować projektować jakieś logo dla giełdy.
-
uwazam ze to swietny pomysl;]sama jestem z Warszawy...mysle,ze taka gielda ma sens.Inna sprawa,ze ciezko bedzie to zorganizowac...ale mysle,ze bedzie duzo chetnych do pomocy;]pozdrawiam cieplo.
-
Myślę że logo to na razie sprawa drugorzędna . Nie ma co projektować loga dla czegoś czego jeszcze nie ma i powiedzmy sobie szczerze , nie wiadomo czy w ogóle będzie . Mam nadzieje że tak. Najpierw trzeba obmyślić sprawy podstawowe – co , gdzie , jak , kiedy ... i podjąć kroki ku ich realizacji. Gdy to będzie jasne można zająć się szczegółami . Najlepiej dorwać kogoś kto ma już jakieś doświadczenie w organizowaniu jakiejś giełdy nie koniecznie terrarystycznej. No i oczywiście wybadać czy w ogóle będą chętni hodowcy którzy przyjadą wystawić swoją ofertę. Myślę ze o klienta będzie nie trudno . Wystarczy ogłosić sprawę na forach terrarystycznych i oplakatować troszkę Warszawę i jej okolice. Wydaje mi się że nawet nie mający wcześniej nic wspólnego z terrarystyką ludzie wpadną z czystej ciekawości ponieważ to dla nich coś egzotycznego . Podejrzewam ze wielu z nich przy okazji coś kupi.
Ale to tylko z mojego punktu widzenia .
-
jestem tego samego zdania,plakaty moge porozwieszać po uczelni, czy mieście.nie wiem czy znacie klub progresja organizowane sa tam koncerty jest bar oraz sala ze sceną tylko że wielkość nie jest zbyt imponująca, a do czego zmierzam mogłabym się popytać czy gdzieś niemoznabybyło tego zorganizować tylko jakiej wielkości musi być pomieszczenie w którym odbyłaby się giełda i jaki miesiąc wchodzi w gre, chyba że rafik bierzesz all na siebie to my jako elfy;) z pewnością pomożemy. a co do ludzi którzy przyszliby na giełde ...każdy sciągnął by swoich znajomych i po kłopocie:) własnie spojrzałam w spis terrarystów w warszawie jest ich 449 więc czym tu sie przejmowac:)
-
Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko temu. Zwłaszcza jesli chodzi o Pragę Południe.
-
To może spotkanie organizacyjne i do dzieła
/na Pradze Płd ze względu na Mantida /
Gdzie na Pradze?
-
Ja jestem za zorganizowaniem takiej giełdy. Napewno przyjade coś kupić. Bliko mieszkam. :) pozdrawiam !
-
Ja również jestem jak najbardziej za zorganizowaniem takiej giełdy :)
-
ja za zorganizowaniem giełdy w stolicy,na Ślask nie jade na gielde z prostej przyczyny-koszty podrozy,po odliczeniu wychodzi tyle samo co w sklepie;p,warszawa jest w miare dostepna jezeli chodzi o dojazd.pozdrawiam
-
Jestem za!Napewno do Warszawy jest lepszy dojazd chociażby pociągiem z każdej strony Naszego kraju niż do Świętochłowic .Myślę że jeżeli warunki zapewnione wystawcom będą dobre to zobaczymy i Sułka i Witka i innych.
Pozdrawiam i trzymam kciuki
-
mi sie wydaj e że ma być jakaś giełd na broniszach cośw am o tym wiadomo?