I JAK TAM PO GIEŁDZIE:)
JAK już powracacie:) to piszczie
ja sie dopiero wybieram:)))
Wersja do druku
I JAK TAM PO GIEŁDZIE:)
JAK już powracacie:) to piszczie
ja sie dopiero wybieram:)))
Hehehe ukradłeś mi wątek :P ... żartuje :)
Ja też się waśnie wybieram i będę dopiero wieczorem więc będzie tu pewnie z 200 postów :)
Yeee będę pierwszy, który powrócił i zdał raport :)
Więc tak, wybierać było w czym, ptaszorów do koloru, do wyboru, jeśli chodzi o gady/płazy to się nie wypowiadam bo nie byłem zainteresowany, ale było ich trochę, do tego owady wszelakie itp.itd. I rzeczywiście - jak wieść gminna niosła - pojawiło się kilku kolegów zza południowej granicy, ale nie widziałem szczególnych perełek w ich ofercie, ceny normalne.
Sam kupiłem p.fasciata (miała być ornata, ale niestety nie dojechała ;((( ), h.aureopilosum, l.parahybana i a.geniculata, dwa terra, owocówki i sztuczną roślinkę i skończył mi się budżet :P
Ogólnie kolejna udana giełda, tak trzymać.
PONOC CZESI BYLI NA INNEJ SALI O KTOREJ NIKT NIE WIEDZIAL >>> WALY TOTALNE
ZRESZTA JA BYLEM WSZEDZIE KUPILEM CO CHCIALEM JESTEM ZADOWOLONY :)
na głównej sali też byli, pozatym mala salka była dość dobrze oznaczona
gielda = wielki wał
no niestety zawalili to. Ja niewiedzielem ze byla w ogole druga sala z Czechami...
mi to sie podobalo wybór byl dosyć duży.Z ciekawszych gatunkow gadow były chlamydosaurus kinigi,python molurus molurus,python molurus green form,python molurus green form albino,zółwie jaszcz. Gielda byla nawet nie zła wybór dosc duzy.ok
pozdrawiam marcin
nie wieszjacie tak psów na tej giełdzie, jak na 1 raz to całkiem nieźle, a że były wpadki to już trudno - zawsze znajdzie się jakies niedopatrzenie. Jeśłi ktoś nie trafił na małą sale to chyba musiał być ślepy, bo wisiały kartki z napisami "sala 1" i "sala 2". Giełda ogólnie ok, duży wybór gadzin i pająków. Jak dla mnie w skali od 1 - 6 oceniam na 4.
Heheheh, "jak na pierwszy raz" :PPP Jak myślisz, dlaczego nazywa się to III Międzynarodowa Giełda Gadów i Płazów?? To już była trzecia :)))
Co do sal to może racja, że trochę biednie wypadło z wyrzuceniem Czechów do bufetu (choć nie wszystkich, ale zawsze głupio to wygląda), no i to nieporozumienie ze stolikami, ale mnie to nie dotknęło więc nie narzekam.
a włsnie przyjechałem z giełdy
OCENA 6+ Z TYCH 3 NAJLEPSZA BYŁA WŁASNIE TA UKŁON W STRONE ORGANIZATORA:)
co do 2 sali to nie ma co przezywać raptem 3-4 stoliki czesi mieli kable grzewcze po 40 zł termometry.... kamele po 130zł i motyle w gablotach .
BYŁ ZNAK W KTÓRA STRONE DO GIEŁDY WISIAŁA KARTKA.
POZDRAWIAM ALL I DO ZOBACZENIA NA NASTEPNEJ:)
czesc
a skoro mowa o następnej to moze ktoś zna date ?
JAKOS WE WRZESNIU
Po giełdzie ?? No spodziewałem się niższych cen, ale ja jakto ja i coś wybrałem: Achatina achatina, smithi, klaasi <- dla znajomych i dla mnie rosea. Mało kupiłem bo sam dojazd z częstochowy kosztował mnie ok 40 zł :/ A $ brak....
Mała sala może byłą oznakowana... ale jeżeli ktoś był wcześniej już w Świętochłowicach (np.ja) na giełdzie to napewno jak automat strzelał na dużą salę i nie patrzył co dookoła tylko szedł przed siebie.......
Kromms ==> Trzeba patrzeć gdzie się idzie, bo jak nie będziesz używał patrzałek to daleko nie zaj(e)dziesz. Oznakowanie było wystarczające, co nie zmienia faktu, że ewidentnie dyskryminowano naszych południowych sąsiadów i sprzedawców, którzy nie mieli znajomości.
sorki, chodziło o mój udział na giełdzie, który odbywał sie po raz pierwszy ;-)
Patrzyłem gdzie ide.... szedłem na giełdę tak jak w marcu... (w marcu się rozglądałem wszędzie co i jak) teraz automatycznie bo nikt nie mowił że będą wprowadzone jakieś nowosci jak druga sala :|
powinno być już na forum napisane...
ja wystawialem toke i legwana zielonego na drugiej sali a sprzedalem tylko terra w ktorym byl legwan:P a kupilem sobie P.cambridgei L9 i L4 P. murinusa L8 L. parachybana L5 Gekona egipskiegoskorpiona i 2 rzekotki zabie:) jestem heppy:P i jeszcze muszke owocowke:P
od dworca do samych drzwi MDK nie widziałem ani jednej reklamy, ogłoszenia, nic !!! ostatnio były jakieś tam plakaty przynajmniej po drodze, a dziś, zaraz po moim wyjściu z giełdy jakiś gość pyta mnie z okna samochodu gdzie jest ulica harcerska (zatrzymał mnie na chodniku z 50 metrów od bramy :P ). Next time powieście plakaty.
Dokładnie...
Moje zdanie jest w temacie - Świętochłowice - prawda o giełdzie....
jesli chodzi o kupno to nie bylo najlepiej.niektore ceny byly 'drastyczne',ale pojechalem tam zeby kogos poznac i bylo niezle:)
Ahh...ja wlasnie wrocilam po 10-godzinnej podrozy z gieldy...Jestem wykonczona, ale bylo warto. Kupilam co chcialam, poznalam ludzikow i jest super :) Kurde fajnie by bylo wkoncu troszke sie przespac ( od piatku nie spie przez ten wyjazd.....), ale cos obowiazki wzywaja i zaraz dalej w droge, ciał czikitos :*
P.S Aha, ma ktos jakis serwer czy cus gdzie mozna wrzucic fotki z gieldy???
Mi to się tam podobało. Szczególnie ekipa z Katowic i z Trzebini :D
Kupiłem sobie świetne pajączki, poznałem ludzi i wypilem piwo. Jednym słowem dla mnie giełda była udana.
Morda, wpadniesz do Trzebini 11.VII ? :) (dział "imprezy spotkania terrarystów" :> )
Mikka:
Mam nadzieje ze usunełaś moje foty ? :)Cytat:
P.S Aha, ma ktos jakis serwer czy cus gdzie mozna wrzucic fotki z gieldy???
heheh.....artur - nie ufaj nigdy kobiecie.....
P.S wlasnie zgrywam te fotki na kompa :)))
Hehehe - ja też mam już foty na kompie.
Ramm - wiesz jak zabójczo wyszedłeś. Hiehiehie...
(wlasnei zgralam) Hehehe, napewno morda twoje fotki Rammsteina nie przebija tych u mnie na aparacie, hihihihihehehahaha
pijany byłem ;(;(;(
Mikka albo usuwasz moje fotki albo juz nigdy nie wejde na to forum :]
morda - wiem że zabójczo :>:>
Na gieldzie wedlog mnie bylo bardzo fajnie :) . Ponowne spotkanie starych znajomych i poznanie nowych bylo moim glownym celem wyjazdu na gielde, ale oczywiscie nie wrocilem z pustymi rekami (chociaz zamierzalem :)). Czemu modra nie bylo Cie w tawernie?
bylo zajebiscie...
kupilem pajaczki, poznalem nowe osoby, spotkalem sie z tymi ktorych poznalem wczesniej...
po prostu zajebiscie...
Morda, Mikka.... czekam na fotki ;))))
Chciałbym dodac że praktycznie każdy wystawca który był na 1`szej i 2`giej giełdzie chciał przynajmniej o stolik lub nawet dwa stoiki więcej... sala jaka jest każdy widział - raczej niewielka, do tego wszyscy chcieli te same miejsca które mieli na poprzedniej giełdzie, więc upchanie nowych wystawców w tym i Czechów na głównej sali było raczej niewykonalne, jedynym wyjściem jest zmiana sali. Jeśli jednak następna giełda odbędzie się tam gdzie trzy pierwsze to każdy "nowy" wystawca będzie musiał pogodzić się z tym że wyląduje niestety na małej sali pachnącej bufetem o której nikt nic nie wie :))))))
Foty wyszły średnio (mam antytalent). Najlepiej wyszły foty stoisk :)
Nie doszliśmy jakoś do Tawerny. Ja byłem juz padnięty. Spotkamy sie za niedługo na jakimś piwku w centrum :)
Jezeli będzie się szykowało jakieś spotkanie w Katowicach przy piwku to dajcie znac, z checią się wybiore. =P:P
mordka napisz kiedy masz czas na spotkanie to sobie razem z diabolem i azmo walniemy piffko ;D
To napiszcie mi na gg, jezeli chcecie to z checia sie przylacze na piwo :]]]
Rammstein, pewnie ze chcemy ;] . Ale chce Ci sie z trzebini do katowic na piwo przyjezdzac? ;P .
Byloby super jakbys przyjechal ;D