-
Świętochłowice-Podsumowanie-Propozycje
Frekfencja -kupujących i sprzedających razem ok. 1000 osób.
Sprzedaż prowadziło 35 firm oraz hodowców.
Odwiedziły nas 2 lokalne telewizje.
Wypiliśmy na giełdzie 1 beczkę piwa.
Propozycje-następne giełdy czerwiec (przed końcem roku szkolnego),wrzesień oraz grudzień. Kontynuować będziemy też wystawy fotografi z egzotycznych podróży.
Pozdrawiam
Witold Plucik
-
Re: Świętochłowice-Podsumowanie-Propozycje
może jakaś giełda na zachodzie Polski.
-
Oczywiście imprezy będą się odbywać w Świętochłowicach?
-
Witek tak trzymać :) Wszystko jest OK. Terminy też wydają mi się OK :)
-
Oby tak dalej. Giełda była naprawdę ok- na pewno będziemy na następnych....
Brawa za świetną organizację....
Cos duch w narodzie ginie... beczka piwa na 1000 osób....
-
Dla mnie tez jak najbardziej OKA nic dodac nic ująć. Wszystko sie odbylo w milej amosferze wesolo dla mnie wypas. Moze na nastepnych gielda osoby z grona expertow mogly by w czasie trwania gieldy co jakis czas zaprezentowac co ciekawsze zwierzeta cos o nich powiedziec to bedzie dobra atrakcja dla poczatkujacych albo ludzi ktorzy dopiero co maja zamiar cos kupic badz dowiedziec sie czegos o wezach. Ale to taka moja mala propozycja bez tego gielda napewno nie ucierpi :)
Szkoda tylko ze bylem kierowca i nie moglem pomoc upic troche z beczki :)
Pozdrawiam serdecznie Nazer.
-
duzo osób jechało autem i nie mogło sie napić :((
terminy są chyba ok no moze poza wrzesniowym bo wtedy ma byc giełda w legnicy,
mysle ze jak te giełdy bedą organizowane cyklicznie to to wystarczy, nie ma tez powodu zmieniac lokalizacji, zawsze komuś bedzie daleko i nie bedzie pasować, a tak wiekszośc juz wie gdzie, jak dojechać i ile to zajmuje czasu - do swietochłowic tez nie mam blisko - 300 km ale mi ta lokalizacja pasuje, podobnie jak legnica
-
Wszystko było w jak najlepszym porządku, ale mam małe pytanie: dałoby się znaleźć odrobinę wiekszy lokal na przeprowadzenie następnej? Chodzi o to że było niemożebnie ciasno a porusznie się po giełdzie było utrudnione, nie mówiąc o dopchaniu się gdziekolwiek. No i jak się wychodziło z budynku to w powitrzu unosił się nieco "swojski" zapach.
-
No mnie się podobało. Byłem tam pierwszy raz, bo na wcześniejszą giełde nie mogłem przyjechać, ale teraz mi się podobało:D Po prostu fajnie było nic dodać nic ująć:] W czerwcu na 100% znowu przyjade, ale tym razem wezne ze sobą indyfikator :D:D
-
z tego co pamiętam to chyba zamawiałeś - identyfikator wrócił do wrocławia.
-
Giełda była bardzo udana, lokal nie jest taki zły pozatym wiele osób miało by znów problem aby dotrzeć w inne miejsce. Ale stanowczo powinno sie otworzyć więcej okien to chyba też dla dobra zwierząt ;)
-
Mam małą propozycje czy następna giełda nie mogłaby odbyc sie w chorzowie?
Chorzowski mdk ma większe pomieszczenie a pani dyrektor to przemiła osoba która napewno zgodziła by sie aby giełda obyła sie u niej.
-
Ale znów będą osoby nazekające i znów ludzie bedą sie gubić o mieście, to jest moje zdanie
-
moze byc albo w swietochlowicach albo w chorzowie albo w krakowie
mi jest obojene.
trzeba juz zaczac kase zbierac, zeby kupic cos ciekawego
czerwiec moim zdaniem jest super terminem. ale najlepiej na samym poczatku. tak jeszcze przed sesja
pozdro!!
-
Mnie sie podobalo, na nastepnych gieldach bedziemy, terminy w porzadku.
Dziekuje za wspaniala organizacje.
A tym, ktorzy chca gield w swoich miejscowosciach proponuje samemu sie wziac za organizacje, a nie narzekac. Ja jechalam 200 km w jedna strone i zyje....
Pozdrawiam.
-
bylo super, jestem za tym aby nastepne gieldy byly w swietochlowicach :))
terminy suuuper :D
-
Bylo super, lepiej niz na poprzedniej. Czerwiec pasuje, wrzesien tez, i kazdy inny termin rowniez :D Czego sie nie robi dla zainteresowania :)) Miejsce dobre, chociaz sala troche ciasnawa w niektorych momentach. Nie warto zmieniac lokalizacji, duzo osob juz wie gdzie dojechac i po co kombinowac...
-
Wlasnie. Nasza trojmiejska ekipa zrobila w sumie 1200km i tez nie narzekamy :) Szkoda tylko ze nie moglismy zostac dlugo.
-
miejsce OK terminy tesz wszystko OK TAK TRZYMAĆ choć mogłoby sie troche powiększyć lub np zwierzęta wystawiać w sali a akcesoria na zewnątrz albo w jakims innym pomieszczeniu
-
Wszystko jest super! Terminy, lokalizacja...
Oby tak dalej Dodi!!!
-
Ja nie upieram sie zeby giełda była w chorzowie (i nie narzekam!) tylko dałam taką propozycje ponieważ w naszym MDK jest dużo większa sala i nie było by takiego scisku. Blisko jest także z dworca (jest za rogiem MDK). A Świętochłowice graniczą z chorzowem więc niema gigantycznej różnicy w odległosciach.
Jeżeli bede miała możliwosc to z pewnoscią postaram się zorganizowac taką giełde tylko ze ktoś z chorzowa mógł by mi w tym pomóc jezeli jest ktos chętny to niema sprawy dobrze znam Panią dyrekto MDK więc wszystko powinno isc głatko.
-
dodam cos od siebie tez :)... jak dla mnie miejscowa super, wszystkie terminy tez pasuja :) jednak mam pare "ale" przedwszystkim malo miejsca i "to" powietrze, co do zwierzakow to bylo ich duzo i duzo ladnych okazow, ale ogolnie maly wybor w jaszczurkach (praktycznie same agamy brodate, legwany, i pare gokonow), ale bardzo mi sie podobalo i pluje sobie w brode ze nie zostalem na imprezie PO :/
-
No muszę przyznać, że PUMA7 ma rację. W Chorzowie jest więcej miejsca na takie spotkania i łatwiej byłoby wszystkie okazy wyeksponować, dojechać i poruszać się po sali, która jest większa. Kwestia tylko kto to poprowadzi. Puma może ty byś się zaoferowała a może ktoś inny jest chętny.
-
moje zdanie i tak jest tu najmniej wazne ale uwazam ze najlepszym wyjsciem jesli chodzi o nastepna gielde powinno byc jakies miasto bardziej w centralnej Polsce... sjechac na koniec polski na gielde 600km w jedna strone? male przegiecie nikt nie bedzie narzekal ze ma za daleko... 200-250km max?
-
a nie lepiej [rodek, koniec lipca??:P
-
Najlepiej zeby bylo juz po wystawieniu ocen, bo w czerwcu wiekszosc mlodych terrarystow ostro przyklada sie do nauki :) a ja np. jade z drugiego konca Polski i taki wypad zabiera mi juz 2 dni
Pozdrawiam, Firia
-
Mi sie bardzo podobalo, ale brakowalo mi jednego...
Tym czymś jest cicho grające r a d i o, gdy słuchać muzyke chumor zawsze jest leprzy.
A wiedz postarajcie sie załatwić to na następnej giełdzie.
Pozdrawiam Pa
-
JA bym proponował te dwa drugie terminy pozostawić ale ten pierwszy przeunac na sam poczatek wakacji . W końcu kto by niechcciał zacząć wakacji od giełdy a pozatym na sam koniec roku szkolnego to rzeczywiście nie najlepszy pomysł
-
Pan Plucik organizuje to w zasadzie u siebie, i dobrze bo po co ma jechać i organizować coś np. w Warszawie. Jeśli ktoś chce zoorganizować giełdę w środku Polski to niech sam się za to zabierze a nie narzeka. Wystarczy, że załatwi lokal - hodowcy myśle, że zlecą się od razu.
-
Wstepny termin gieldy to 19 czerwca. Chodzilam kiedys do szkoly i wiem, ze tego dnia oceny sa juz dawno wystawione. Wiec nie rozumiem, dlaczego komus mialby z tego powodu nie pasowac termin......
A co do grajacego radia - uwazam to za kiepski pomysl... Juz i tak byl wystarczajace gwar, a jeszcze dodac do tego jakas stacje radiowa, to przesada...
-
Spox Awi, slyszalam ze gielda bedzie raczej na poczatku czerwca :) Ale jak 19 to looz ;)
Pozdrawiam, Firia
-
lepiej chyba faktycznie na poczatku lipca lub chociaż tydzień pózniej, oceny w szkołach moze powystawiane ale dla starszych w tym terminie zaczyna sie sesja, a wiem ze egzamin w sobote to nic nadzwyczajnego, a do radia to całkowicie chory pomysł
inna sprawa ze nigdy nie bedzie terminu i miejsca który przypasuje wszystkim, najlepiej nie pytac tylko postawic przed faktem dokonanym
-
Co do gieldy => nie mam pytan ;> Mam nadzieje ze juz mamy swoja polską gielde w Swietochlowicach ktora sie bedzie odbywala kazdego roku kilka razy w wyznaczonych terminach i nie bedziemy w ich organizowaniu gorsi od naszych poludniowych sasiadow :) .....cza sie gdzies zatrudnic dorywczo zeby zarobic na te wszystkie zwierzaczki :>
-
Uważam, że termin 19 czerwca jest absolutnie ok. co do lokalizacji, to umówmy się nie ma to az tak wielkiego znaczenia, jak ktos naprawdę chce tam dojechac to dojedzie...
Niewątpliwie przydałoby się wiecej miejsca dla sprzedajacych, następnym razem musimy zamówić 2 stoliki, bo na jednym ledwie sie miescilismy....
Mamy nadzieje ze oferta w czerwcu bedzie zdecydownie bogatsza - w kazdym razie my postaramy sie zrobic wszystko, zeby wyjsc na przeciw oczekiwaniom...
-
19.06 dobra data :) a jak z zdjeciami z gieldy ??
-
Mnie tam data obojętna byle faktycznie po wystawieniu ocen. No i koniecznie w sobote. Co do grającego radia (pomysł boidae) top cheba nienajlepszy pomysł bo i tak było głośno i ciężko było z kimś normalnie pogadać.
-
Nie, no 19 czerwca to nie jest juz teraz ustalony termin, ja mowie tylko, co slyszalam... Nie jestem organizatorem, wiec nie moge sie na ten temat wypowiadac na 100%.....
Tez sie postaram aby oferta byla lepsza. Tym bardziej, ze po przeczytaniu postow powyzszych widac, czego czesc osob oczekiwala.
-
przelom czerwca i lipca to raczej zly termin bo wielu ludzi wyjedzie na wakacje a niektórzy maja egzaminy na uczelnie :)
-
Ok dla mnie to nie problem tylko prosze o pomoc w organizacji najlepiej do mnie dundnąc lub napisac meila :)
pozdrawiam
-
gielda byla suuuper, dziekujemy organizatorom! na nastepnych gieldach napewno sie zjawimy !!
pozdrawiam