-
no i po gieldzie w Legnicy 13.03.2004
przynajmniej ja jestem juz w domciu...
podziekowania dla kolegi Metala za wszystko
szkoda ze nie moglismy z werni'm zostać dłużej
ogolnie oceniam wszystko dobrze
nie było to jakies niewiadomo jakie spotkanie ale
wybór oferowanych zwierzatek spokojnie zaspokoił moje potrzeby :)
jak na pierwsze takie spotkanie wypadło bdb.
pozdrowienia dla wszystkich!
-
Re: no i po gieldzie w Legnicy 13.03.2004
a no i poprosze o umieszczenie badz linki do jakichs zdjec bo widzialem ze pare osob robiło cyfrakami :)
-
zdjecia beda, czekamy az Fryzjer zgra :) Zdjecia wyszy super z tego co widzialem na miejscu
-
-
no, fajno... 4-5 wystawców i 20 zwiedzających na raz jak dobrze poszlo ;-))))) no iestety było nie co biednie, bo gielda w legnocy skolidowała się z giełdą w hamm, i dlatego tak wyszło jak wyszlo. nie było jakiś strasznych ciekawostek czy niespotykanych gatunków (świetny był za to ten wystawiony patyczak cośtam osiris, 30centymetrowe bydle :)) ale atmosfera była miła no i bardzo spokojna. ja kupilam osobiście lampropeltisa alterna blairi od rafnoe, hierodule membranacee od eeee...daida? no wlasnie nie pamietam :] i grammostole rosee od awikularii. po około 12.30 ludzie i wystawcy zaczęli się zwijać, a ci co zostali, zaczeli rozdziawiac gęby w przeciąglych ziewach ;-)))) wszystko przez tych niemieckich terrarystow!!!!
-
a ja jestem bardzo zadowolony, podziekowania dla organizatorów, kupiłem samiczkę chińskiego która włśnie kopuluje z moim samcem :)
-
dla mnie było OK
jak na pierwszy raz
moze malo wystawców ale bogata oferta
ps. tez kupilem Rosee od Avi :)
-
oj miśki, to wy nie wiecie co to jest bogata oferta ;P w swietochlowicach to dopiero bylo... no ale mam nadzieje ze natespene gieldy w legnicy juz beda wieksze
-
mi się bardzo podobała .Kupiłem tam w końcu swoje pierwsze straszyki.ale am nadzieję że na następnych giełdach będzie dużo większy wybór
-
Giełda była super!!!! Wkońcu wiem z kim gadam na gg i chacie :) Trochę mało wystawców i ludzie przychodzili głównie oglądać a nie kupować:P Czekam na druga we wrześniu
Double ode mnie nie brałaś hierodruli chyba od Bereza:)
P.S
Pozdrowienia dla załogi czerwonego golfa ;P
-
Mi sie podobalo poznałem duzo spoko wiary :). Czekam na nastepna.
Załoga golfa chyba ogólnie zadowolona :).
-
Witam.
Calkiem milo bylo zobaczyc Wasze paskudne mordki na zywo ;> Udalo sie kupic co chcialem, teraz bede glodowal przez miesiac.. Czekam na Swietochlowice...
-
pozdrawiam zaloge czerwonej corolli :D (ooojj mordki paskudne paskudne ;-)))))))) a ile bylo zdziwien typu: o cholera, to on TAK wyglada? <rotfl>
-
ja wpadlem o 11, kupilem to po co przyjechalem czyli chromatopelma cyanopubescens (ponoc samica po 6 wyl.). i o 11.30 juz siedzialem w busie i jechalem do domu :)
szkoda tylko, ze krucho z kasa bylo i nie mialem juz na versicolor :/
-
Hey!
Wybaczcie wszyscy zachwycajacy się giełdą, ale była ona dla mnie małym nieporozumieniem... Giełda...hehe, brzmi dumnie, prawda:)
Jak wspomniała Double, rarytasów nie było... Trudno się dziwić, kto będzie sprzedawać rarytasy, skoro nie znajdą one nabywców. Jedynym gatunkiem, którego rzadko się spotyka w sprzedaży były Tropidacris'y...
Kolizja z Hamm?? Gdzie tu dowcip?
W pewnym momencie, patrząc na ludzi doszliśmy do wniosku, że można wejść na scenkę i zorganizować konkurs: na najbardziej sfrajerowaną osobę na giełdzie. Zwycięzcą miałaby być osoba, która pokonała najdłuższą drogę, by dojechać do Legnicy...
Wybaczcie Organizatorzy, ale czy naprawdę uważacie, że giełda we wrześniu ma sens?
Jeżeli kogoś uraziłem, przepraszam.
hatiras
-
Ta załoga czerwonego golfa szcześliwa:)
a ten next gielda moze byc tylko skolowac wiecej sprzedawcuf itd i bedzie good
-
nikt nie zmusza przyjezdzac
kto chcial ten przyjechał
we wrzesniu jezeli bedzie gielda to tez nikt nie zmusza aby sie tam pojawić !
pozatym to byla bardziej spotkanie ludzi z forum niz gielda
ja np kupilem rosee od Avikularii ale nie jechałem po nia specjalnie , bo Avi mieszka we Wrocławiu 20 min drogi tramwajem ode mnie i mogłem sobie we Wrocławiu pojechać po tego pajączka.
pojechałem tam np zeby nie siedziec na dupie przed kompem calej soboty , miło spedzilć pol dnia , zobaczć mordki ziomali z forum - zwierzatka były tylko dodatkiem , mialy dla mnie drugorzedne znaczenie
-
To prawda, nikt nikogo nie zmusza do przyjazdu. Przyjechałem tam popatrzeć na zwierzęta, ale z przykrością stwierdziełm, że nie było na co. Staram się byc bezstronny, jednak polskie giełdy nie umywają się do najgorszych Czeskich...
Jednak gratuluje pomysłu i życzę sukcesywnego rozwoju:)
hatiras
-
no wiadomo ze w Polsce terrarystyka to jeszcze jest na etapie rozwoju
i ogolnie jest u nas lipa
-
Smutne, ale prawdziwe stwierdzenie... Mam też wątpliwości, czy kiedykolwiek dogonimy nawet 'wschód'...
hatiras
-
Nie bylo az tak tragicznie...
Na duzy szacunek zasluguja organizatorzy. Takie zdarzenie w tym regionie kraju, nie promowane przez zadna firme :)(IMHO) w takim wymiarze jest tak czy inaczej godne podziwu.
Mimo, ze w Swietochlowicach byl wiekszy asortyment sprzedawanych zwierzakow i wiele wiecej sprzedajacych, i najprawdopodobniej sie to nie zmieni, to uwazam, ze gielda byla udana.
"Pierwsze koty za płoty" i oby tak dalej !!!
-
FAkt, gdyby gielda byla rozreklamowana i przyjechaliby ci wszyscy, ktorzy mieli przyjechac, byloby ciekawiej. Ale nie bylo zle, mam nadzieje ze we wrzesniu bedzie juz z 3 razy tyle sprzedajacych i wiecej kupujacych:)
Ale i tak bylo fajnie, dla wiekszosci z nas byla to szansa na poznanie sie face to face :)
-
uhhh....a ja wlasnie wrocilem... :)
kurde...przez kochane PKP musialem marznac 3 h :[[[[
ale ostatecznie dojechalem...
było naprawde super na gieldzie :)
ale fakt,....sporo osob deklarowalo sie ze bedzie a tu ostatrecznie kicha...
-
daid - wez swojego skorpionka, znowu go pomecze :P:P:P
-
Niestety nie byliśmy w legnicy ale w Świętochłowiach będziemy na 100% :)) Ja myśle ze i tak nalżą sią gratulacje organizatorom. Ważne, że wogóle to wypaliło i sporo terrarystów się spotkało.
-
Ja wlasnie tera wrucilem bylo Extra ;] tak jak inni pisali kupilem to co chcialem i jestem happy ;D
-
brakowało wezy.... ceny tych co były, były śmieszne:P .. wiec na wrzesien postaramy sie o dorosłe wezyki, na pewno ich nie zabraknie.... pozdrawiam...
-
To moja załoga wiśniowej sieny wygrała. Trasa z Trójmiasta na gielde była wyczerpująca fizycznie i finansowo. A minki nasze w ostatecznosci byly takie -> :(, bo 3/4 załogi nastawione było na więcej jaszczurek i płazy.. :/ Sama wycieczka była fajna i w efekcie mogłam się spotkać z kimś kim chciałam. Potem wsiąść w samochód i wlepiać oczy w asfalt przez kolejne jakieś 8 godzin.
-
ogolnie giełda mogła byc:)myslelismy z ALf2005 ze bedzie ona troszke wiecej zaopatrzona własnie w jakies gady:(ale spoko...ja kupiłem gekona TOKE(za 150zł=30cm)nie wiem czy było warto ale spodobał mi sie:)kupiłem samiczke irmini(L9) i samiczke emili(L9).sory SNUK ze nie przywiozłem trwoznicy i mam nadzieje ze zrozumiałes dlaczego:)takie giełdy moga byc organizowane wg mnie czesciej,przynajmniej wiem teraz jak kto wyglada...hehee...pozdrawiam
-
jezeli kupiłeś tego toke, od młodego chłopaczka, to badz z siebie dumny... bo warto było... piekna samiczka i na dodatek oswojana.... sama radość!! ;)
-
zgadza sie:)jest oswojona;) juz mnie dziabła ze delikatnie boli:)ale spoko,jest kochana...nastawiłem sie na agamy brodate ale myslałem ze bada wieksze okazy:(...ale coz,nie mozna miec wszystkiego...siemanko
-
Wy tu mówicie, że mało węży, że małe agamki brodate, a co ja mam powiedzieć :P? Przyjechałem, żeby kupić żaby a tu nic :( Ale i tak nie żałuję :) Przynajmniej poznałem część wiary :P
Pozdrawiam, Piotr
-
don22, tylko bardzo dbaj o tego gekona, chlopak ktory go sprzedawal mowil, ze karmi go tylko maczniakami bo "swierszczy nie lubi" i twierdzi, ze jak mu odpadnie ogon, to odrasta w 3 dni...na wszelki wypadek sprawdz, czy ta jego ogromna lagodnosc nie jest spowodowana jakas choroba!!
-
mowcie co chcecie jak na pierwszy raz to atmosferka byla i tak spoko. podziekowania dla organizatorow. pozdrawiam wszystkich.
-
Double,co do łagodnosci tego gekona az tak bardzo łagodna to ona nie jest,potrafi pokazac pazurki:)gekon ma delikatnie starty ogon(jest lekko ciemny na koncu)ale mam nadzieje ze nie jest to jakas objawa choroby !!zeby sprawdzic czy gekon nie jest chory co mam zobic??udac sie do weterynarza??bo to jest moj 1szy gekon:)
-
mysle, ze wpierw trzeba starannie go obserwowac - jak sie zachowuje w terrarium, jak je, wyproznia sie i wpierw spytac sie na forum, czy cos jakies zachowania przypadkiem nie znaczą. nie zaszkodzi tez zaniesc jego kupy do analizy do weterynarza, aby sprawdzic, czy nie ma robaków. moze przesadzam z ostroznoscia, ale naprawde ten chlopak nie wygladal na takiego, co sie zna na zwierzakach... :/ mam nadzieje ze z gekiem wszytsko ok, powodzenia!!
-
jak dla mnie to była kicha poprostu za mało wystawców jednym słowem MINIGIEŁDA
-
Cóż, nie mogłem przyjechać, ale mam nadzieję, że będę na następnej...
-
Ma ktoś Zdjecia Z gieldy jestem ciekaw jak to wygladało.
Pozdrawiam Pa
-