A MOŻE BY TAK W TORUNIU!?
W zasadzie to nie jest propozycja urządzenia zlotu pajęczarzy w Toruniu, a zapoznania się z miejscowymi hodowcami. Co do tego pierwszego to nie mam takich możliwości, żeby samemu, lub z kimś taką imprezę urządzić, ale jeśli ktoś jest chętny to ja z dziką chęcią się przyłączę i pomogę w organizacji jak tylko będę mógł.
Otóż jestem noobem z Torunia (konkretnie ze Skarpy) i chciałbym poznać pajęczarzy z mojego miasta i okolic w celach raczej oczywistych^.^ Z osób które narazie znam mogę wymienić MaJsTrA (hi Jacek), Simoona (odezwij się chłopie^^) i Boogiego, którego nie znam osobiście, a tylko ze słyszenia. To cały Toruń Team jaki znam/o jakim słyszałem, a przecież w ponad 100 tys mieście napewno jest więcej hodowców tych wspaniałych zwierzaków.
Moje namiary to:
mail - otaku.poczta@pf.pl
gg - 3496826
koma - 601 897 547
www - www.ptaszniki.kgb.pl
Otaku
Re: A MOŻE BY TAK W TORUNIU!?
Zgadzam sie z toba.Nawet nie tylko pajeczarzy ale w ogole terrarystow.Z checia pomoge cos zorganizowac. Pozdrawiam
joł nygas :) mete będzie gdzie zrobić.. no i tanie wino się załatwi :) peace maggots =:]
Hehe lol^.^ No to MAjStER nam już metę załatwił dołożymy się chłopakowi do winka i możemy robić ten zlot^^
Otaku
PS
niech żyje nam towarzysz Stalin co usta brudne ma od spalin^^
Ja jestem z Torunia i jakbyscie zgarnęli również hodowów straszyków to z chęcią bym się zjawił. :) Z tego co wiem Boogi też ma te owady - widzieliśmy się ostatnio.
boogi ma ich nawet sporo.. ostatnio też chrząszcze...
torun jest ponad 200 tys. miastem :P
MAjStER zna Boogiego - ja nie :P Tak Toruń to 200 tys miasto, ale nie wolno nam zapominać że to 200 tys zadupie, a liczba mieszkańców wcale tego nie zmienia -___- Ja mam stały kontak z Simooonem - oby tak dalej - ludzie odzywajta się musimy sobie tą pajęczą mafię jakoś ***** zorganizować!!!
Otaku
jeśli wolisz piękne nowoczesne miasta z wieloma hipermarketami(jak np. bydgoszcz), a nie zadupia z cudownymi zabytkami i lokalami, to Twoja sprawa.. :) adam.. kup sobie pająka, to będziesz mógł przystąpić do mafii :]
Oj MAjStERku widzę, że mnie źle zrozumiałeś. Ja KOCHAM TORUŃ!!! (choć może z mojej poprzedniej wypowiedzi można było tego nie wywnioskować :P ) Tylko chciałbym, żeby nasze "miasteczko" się troszkę rozwineło! Nie lubię Bydzi. Miasta o pochodzeniu industrialnym nie ma co porównywać do Torunia. Toruń to stanowi klasę sam w sobie jeśli chodzi o zabytki, kulturę, architekturę, historię itd. itp. Nawet jeśli miałbym wybierać pomiędzy zamieszkaniem w Wa - wie i Toruniu, to na 101% wybrałbym to 2 rozwiązanie! Jednak bardzo mnie boli to, że w ostatnich latach tak wspaniałe miasto jak Toruń się nie rozwija. Dlatego właśnie odnoszę się do swojego rodzinnego miasta per zadupie. Przytłacza mnie myśl, że niedługo może wchłonąć nas Bydgoszcz. Jeżeli nie będziemy się rozwijać, to w przyszłości zostaniemy TYLKO kolejnym przedmieściem Bydgoszczy i każdy zapomni o Toruniu i jego wspaniałej historii.
Otaku
PS wiem co mówię jestem świeżo po wycieczce do stolicy - zupełnie mi się tam nie podoba - tylko sklepy fajne ^^
jak Toruń zacznie się rozwijać to zamieni się w bydgoszcz..
WRONG!!! Toruń ma historię. I starówkę wpisaną na listę dzidiedzictwa kulturowego UNESCO. Czyli naszej kochanej starówce nic się nie stanie,a i mentalność torunian także pozostanie nie naruszona. Bydgoszcz (bez obrazy) nie umywa się do Torunia, a ten jej rozmiar nic nie znaczy bez solidnych podstaw jakimi jest historia. Ja nie chcę w toruniu hipermarketów! Ja chcę duży Empik, Multikino, porządny stadion żużlowy i hokejowy, oraz więcej dobrych sklepów.
Otaku
mentalność zdecydowanej większości torunian już jest naruszona.. a rozwój miasta to nie tylko stadiony i empiki.. przede wszystkim chodzi o miejsca pracy.. a ponieważ w toruniu ich brak, to wielu młodych ludzi po zakończeniu edukacji pragnie się z niego wyprowadzić(i bardzo dobrze)
Czemu "i bardzo dobrze"? Takie placówki to właśnie miejsca pracy, chociarz napewno nie zaspokoją one dużego na nią w naszym mieście zapotrzebowania :((( Wyprowadza się, bo faktycznie nie widzi w Torcu żadnych perspektyw zawodowych, ale można to zmienić. Co prawda zmiany te zależą już od polityki władz Torunia, ale ja poprostu głęboko wierzę, że nasze kochane miasto da się wypromować na aglomerację, która spokojnie będzie mogła przytrzeć nosa kilku sąsiednim i przodować (jak to brzydko brzmi :P ) w regionie. Mamy ku temu idealne warunki. Poprostu trzeba miasto wypromować wśród odpowiednich ludzi, którzy mają kapitał i skłonni są zainwestować w taki właśnie miasto przeczuwając większe zyski.
Otaku
PS w ramach czynnej promocji torunia podają link do oficjalnej strony www naszego miasta http://www.wirtualnytorun.pl/
dobrze, bo dzięki temu wyprowadzają się wszyscy prymitywni techniawkowcy, którzy nie czują żadnego sentymentu do tego miasta.. skoro chcesz robić z torunia aglomerację, to znaczy, że podobają Ci sie miasta w stylu bydgoszczy...
HAHAHA HA!!! Aglomeracja to każdy zamieszkany obszar. Możemy mówić o aglomeracji warszawskiej, łódzkiej, lub pcimia dolnego ^_^ Techniakowcy.... w sumie to ja też za nimi nie przepadam, ale chciałbym żeby Toruń się rozwinoł, a nie był malutką mieścinką jaką jest teraz. Owszem ma to swoje uroki, ale na dłuższą metę nie przysłuży się miastu i jego mieszkańcom. Powtórzę jeszcze raz, bo widze, że nie podkreśliłem tego dośc wyraźnie w poprzednich moich wypowiedziach: nie porównuj mi tu Bydgoszczy z Toruniem, bo to 2 zupełnie inne klasy miast. Miasto z bogatą przeszłością i tradycjami regionalnymi i miasto industrialne powstałe w ciągu ostatnich 200 lat.
Otaku
chodziło Tobie przecież o aglomeracje, która przytrze nosa sąsiednim.. podałem więc przykład jednej z nich.. bydgoszcz.. toruń nie przysłuży się miastu? - nie rozumiem.. jeśli się toruń rozwinie to powstanie z niego coś w rodzaju bydgoszczy.. siedziby wielu firm przenoszą teraz z torunia do bydgoszczy.. jeśli toruń się rozwinie to będzie w nim pełno różnych firm i fabryk, a mało ciekawych rzeczy.. idę do budy na poprawkę z fizyki :P
Jak pisałem, że nie przysłuży się miastu to miałem na myśli na dłuższą metę nie prztsłuży my się to, że jest takim zadupiem. Poza tym tak żeśmy zakręcili, że już w sumie nie wiadomo o co chodzi. Ten post miał na celu zorganizowanie toruńskich pajęczarzy, a nie upubplicznienie naszej małej sprzeczki. I tak się nawzajem nie przekonamy co do racji swoich stanowisk. Uważam sprawę za zakończoną - ludzie wypowiadajcie się tu na temat postu i nie bierzcie przykładu ze mnie i z MAjStERka ^_^
Otaku
ze mnie macie brać. z niego nie bierzcie
Gadacie o urbanizacji czy robicie meeting hodowców...? :/
nie marudz :P ja proponuje sie spotkac na winku na zamku dyboskim tak jak to zrobilem dzisiaj z boogim zamiast isc do budy :) jak ktos jest chetny to wysle zdjecia :)
A czy ta imprezka przewidziana jest tez dla osob niepelnoletnich ? ;)