-
I Ogólnopolska Giełda Gadów i Płazów
14 grudnia 2003 w Świętochłowicach odbędzie się pierwsza w Polsce giełda gadów i płazów przewidziane są również stoiska z sprzętem ,terraria , literatura itd.
Impreza ma mieć charakter cykliczny prawdopodobnie kwartalny chyba że zapotrzebowanie na tego rodzaju imprezy okaże się większe.
Swój udział w imprezie zdeklarowało już kilku znaczących hodowców oraz hurtowników co rokuje dobrze imprezie oraz spotkaniom integracyjnym po zakończeniu częsci oficjalnej .
Dzięki poparciu MDK ten pierwszy raz mamy za zupełny gratis i to zarówno sprzedający jak i kupujący w przyszłości należy spodziewać się drobnych opłat.
Postaramy się również aby na sali był lek. wet. oraz kilku ekspertów udzielających porad hodowlanych.Wszystko odbywa się na dużej sali MDK w Świętochłowicach na ul. Harcerskiej .
Zaczynamy o godz. 12.00 kończymy o 18.00
Proszę o sugestie co jeszcze ( może jakaś wystawa ,bufet itd )
Pozdrawiam i zapraszam!!!
Witold Plucik
Strona informacyjna o giełdzie
http://www.mysza1983.klub.chip.pl/gielda
-
Re: I Ogólnopolska Giełda Gadów i Płazów
czesc
postaram się być - w końcu chce qpic sobie samczyka gekona lamparciego i .... może tam jakiegos wypatrze :]
-
A może by tak do większego miasta z tą giełdą np: Sosnowiec ( centrum wszechświata ) kto dziś wie gdzie są Świętochłowice :)
-
Się dowidzą gdzie leży prawdziwe transgalaktyczne, megaplazmatyczne centrum wszechświata a nie taka tandetna podróba jak Sosnowiec :-P ;-)
PS. Przygotuje mapke do tych co nie bedą widzieli jak dojechać, w najbliższym wolnym czasie (początek przyszłego tygodnia), napisze także jakimi tramwajami/autobusami można by dojechać i gdzie wyjśc. :-)
-
szkoda ze te Świętochłowice są taki kawal od warszawy :[[[
-
no ja na bank będę, to w koncu żabi skok od moich gliwic :D! ale fajnie sesese
-
ja też przybede. Brawa za podjęcie się trudu orgnizacji tego
-
daleko od 3miasta :( ale postaram sie byc :)
-
Fajnie tylko czemu w niedziele!!! Możnabyło to zorganizować w sobote a potem pogawędki w pub-ie. Przyjechałbym z miłą chęcią. Witek pomyśl o sobocie. POZDROWIENIA Z KUTNA.
-
No właśnie mi troche niedziela nie odpowiada, ale wszystko jest możliwe, jeśli nie ebde mial jakies powaznej roboty z wielka checia wpadne. Wkoncu zaczyna sie coś dziać i chwała za to Witkowi
-
no coz swietochlowice tez moga byc choc do sosnowca byloby mi blizej:P ale cieszmy sie ze to nie na pomorzu:))a co do mapki dajcie mapke :))
uklony w strone organizatorow
-
w sobote to sa moje urodziny, wiec nie mialabym kiedy przyjechac :D fajnie kupie sobie padżaka z okazji urek
-
-
faktycznie lepiej aby była to sobota w niedzielę tak od razu wracać wnocy i następnego dnia do pracy/szkoły jednak dla takiej niecodziennej imprezy warto pojechać. Co do sugestii to, może by wykorzystać to swoistego rodzaju spotkanie do rozważenia możliwości założenia ''odpowiedzialnej'' organizacji terrarystycznej.
Pozdrawiam
Serpent
-
jak bedzie Double i Wienio to ja też bede, już widzilismy sie na wystawie w Bytku, jednak jeszcze niewiedziałem że to Double:-) ale teraz bede wiedział, to może bedzie też handel ptasznikami? z pewnością cośbym kupił i coś bym sprzedał albo sie wymienił:-) a do świętochłowic mam blisko bo Bytom jest bliziutko tylk z kim ja sie tam wybiore
-
Ja też mam nadzieje ze uda mi się tam dostać.
-
Nokeg jak chcesz to możemy się zgadać i pojedziemy razem
-
-
No chętnie bym przyjechał ale niestety nie mam z kim, może tatuś sie namówi ;)
-
Wienio-chętnie bo ja nie bede miał sie z kim zabrać, bo rodzice gdzieś w tedy jadą a bracik ma studia. chyba że jakiegoś sąsiada zaangażuje:-)
-
JAK ZE BY MNIE MOGŁO TAM ZABRAKNĄĆ!!!!!!!!!!!
ZGŁASZAM OBECNOŚĆ!!!!!!!!
-
REZERWUJE 6 STOLIKÓW!! :-)
-
Zawsze uważałem żę w 40 milionowym kraju powinno byc miejsce na specjalistyczną gadzią giełdę. Zatem cieszy mnie bardzo że impreza wzbudziła duże zainteresowanie w naszym środowisku.
Zaczynamy o godz. 12 .oo aby wszyscy mogli spokojnie dojechac
z najodleglejszych stron kraju . Jeżeli jest taka potrzeba to sprzedający beda mogli już gdzies tak od godz. 10. oo rozkładac swoje stoiska.
W przyszłosci giełdy będą organizowane raczej w soboty tym razem nie chciałem zaczynać czegoś 13 -go. Ale to nie jedyny powód poprostu tym razem tak wypadło.
Pozdrawiam
Witold Plucik
-
OK zamówienie przyjęte licze że bedą pełne super pajączków i nie tylko.....
-
Hehe :
Zgłaszam także swoją obecność :)
13 w sobote koncert PunkRockLater w spodku a w niedziele gialda... oj fajnie bedzie...
-
mówisz i masz!
pszyjade 12 żebym zdążył poustawiać zwierzaki na stolikach do 14.
-
Namówiłem rodziciów i chyba przyjade. Normalnie sie nie moge doczekac
-
to dla mnie pół sali z łaski swojej Witku (nie będę się na stoliki rozdrabniał hehehe)....:))))
-
-
-
widzę że bedzie więcej sprzedających niż kupujących ale co tam i tak bedę w roli eksperta do zobaczenia
ps. łysolku nie zapomnij mojej ksązki to złoże pare autografów
podrawiam i do zobaczenia
-
ooooo beda pajaki bede i ja.... jakby sie wkoncu ukazala ta mapka dajcie znac :] zrobie sobie super prezent na 20ste urodzinki [jupi]
-
hmmm to może przy okazji zrobi się impreze urodzinową :-) fajnie może zdobęde jakieś fundusze z racji świąt Bożego Narodzenia i mikołajek, i zainwestuje w pajączki:-)
Paweł a kto jeszcze z forum chodzi do gastronomika??
-
Nokeg - odpisuje na gg :]
-
zapowiada się niezły tłumek.
-
Jak mi coś nagłego niewypadnie to pojawię sie na bank.
-
spoko imprezka moze byc, jak dla mnie marzenie :P 18tki nie mialam, 19tki tez to moze 20tke bede miec jakas normalna przynajmniej w gronie normalnych ludzi moznaby wypic... cole bo tak na gieldzie co innego to troche glupio [hahaha]
a jako prezent moze byc oferta kupna malego crawshayia :P nawet bez znizki hehehehe :P
-
nie.. nie.. nie ***** nieee <płacze> nie bede mógł być na tej giełdzie ;-((((((((
mam wtedy wyjazd do częstochowy na jakieś ciulstwo z bierzmowania, akurat tam bede od 12-14:-(( moją jedyną nadzieją jest to że tam trafie na giełde, jak coś to dam komuś z Bytomia kase i mi coś kupi.
kurde jakby tego było mało to mi pies teraz nasrał na podłoge, jeszcze szczeniak:-)
-
cholera!!!!!!
a dlaczego sie jeszcze żadna kobieta się nie wpisała??????????
co jest grane?????
:-)
-
wybaczcie, jezeli taka sugestia juz jest, ale niestety nie moge przejrzec calej tej "dyskusji", ale mozeby procz gadow i płazow, cos wiecej na gielde przywiezc?
bezkregowce: ptaszniki, owady...... itp, jak sie kroi tak wielkie wydarzenie, to niech sie wszyscy terrarysci zjawią :) i w tym momencie sie ciesze ze to tak blisko :)
GRATULUJE POMYSLU, POWODZENIE PRZY WYKONANIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!