-
TARGI WE WROCŁAWIU
Chciałbym zaprosić wszystkich zainteresowanych na spotkanie hodowców i miłośników terrarystyki organizowane przy okazji targów zoologicznych we Wrocławiu w dniach 5-7.09.2003.
Spotkanie będzie poświęcone przede wszystkim sprawom rejestracyjnym (CITES). Będzie można uzyskać wnioski, dowiedzieć się o szczegółach. Będzie też możliwość swobodnej dyskusji, wymiany doświadczeń.... Jeśli ktoś zechce pokazać się z pupilem...organizatorzy nie stawiają przeszkód.
Bliższe informacje http://www.markoz.pl/src/wp/zoo.html#
Termin spotkania SOBOTA 06.09.2003 GODZINA 12:00
PRZEWIDYWANE JEST WIECZORNE SPOTKANIE INTEGRACYJNE NA WROCŁAWSKIM RYNKU
-
Re: TARGI WE WROCŁAWIU
buuuuuuuu.... od 1 do 10 września jestem w zakopanem
szkoda ze akurat 6 :(
miłej zabawy
-
a gdzie odbedzie sie to? (w jednym poscie pisal ktos ze w hali ludowej?)
-
-
Na hali? :P a przypadkiem nie w środku?
Pozdrawiam
Leny
-
Będę tam na 100%. Ale mam pytanie w jednej sprawie. W tamtym roku na stronie byla lista osob ktorena targi przyjadą, przed wejscie na hale było stoisko gdzie rozdawali identyfikatory, ten kto mial identyfikator wchodzil za darmo. Jak bedzie w tym roku??
-
Czy to będzie zlot PST??? Czy obok CITESu będą omawiane inne sprawy jacyś goście???
-
Wlasnie- a co ze spotkaniem 12-14 wrzesnia (inter-zoo botanica)? Widzialem tylko plakaty informujace o tych targach-nic o 6 wrzesnia nie bylo.
-
Z tego co wiem PST ma brać udział w Targach 12-13-14 września, a spotkanie członków i sympatyków PST ma się odbyć 13 września w Hali Ludowej. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
-
ja jak byłem we wrocku to widziałem na bilbordach :
,, zoo botanica 5-7 września "
p.s
nic z tego już nie wiem ?????
oco tu chodzi??????
-
Chyba tegoroczny zlot nie wypali. Już jest za późno na podanie jakichkolwiek informacji, a tu jeszcze tyle niejasności.
Pozdrawiam
Leny
-
we wrocku są targi zarówno 4-7 jak i koło 12-go
2 gości sie pokuciło i jeden drugiemu koło dupy robi.
ja będe na targach od 4-7 , mam nadzieje poznać innych
jeśli to możliwe to prosił bym kogoś z wrocławia żeby zorganizował jakieś miejsce abyśmy się mogli spotkać (gdzieś).
pozdrawiam.
Leny przyjeć poznamy się, a jakbyś coś chciał to ci do wrocka przywioze.
i jeszcze jedno - jade dużym samochodem na trasie kalisz - wrocław przez ostrów,oleśnice- moge zabrać 3 osoby.
-
Jasny, spotkanie jest o 12:00, jak napisał dr Jarek. Na pewno się jakoś rozpoznamy, w zeszłym roku nie było z tym problemów...
-
Jasny !!!! to jade z Tobą. to Kalisza wpadne pociagiem. Zaklep mi miejsce
Pozdrawiam
Leny
-
Tzn na ile jedziesz na 3 dni ? Co z noclegiem? Zresztą zadzwonie to się dogadamy.
Pozdrawiam
Leny
-
Awikularia napisał(a):
> Jasny, spotkanie jest o 12:00, jak napisał dr Jarek. Na pewno
> się jakoś rozpoznamy, w zeszłym roku nie było z tym
> problemów...
ja myśle że będzie dobrze, wystawiasz się Aniu w tym roku? :)
-
MAm pytanko. Ile będzie kosztować wejściówka na te targi. NIe chodzi mi o to że mnie nie stać na te pare złoty. Ale musze to wiedzieć bo mieszkam kawałek od Wrocławia i nie chce żeby cena w granicach 30- 40 zł zbiła mnie z nóg. A bardzo mi zależy żeby je odwiedzić...
-
jak ktos po mnie wpadnie do belchatowa to pojade;P
-
kogo mam zabrać tel 606-417 385 24h 2-miejsca
ja zostaje we wrocławiu na 3 dni- chciałbym odwiedzić pare osób- nocleg będziemy kombinować:).......
pozdrawiam
-
Nie, nie wystawiam nic w tym roku. Ale w przyszłym na pewno. Ewentualnie u mnie w domq ;). Co do noclegów: dowiadywałam się o nie dla ewentualnych przyjezdnych. A więc tak: na ul. Podwale (niedaleko sądu wojewódzkiego) jest akademik oferujący tanie noclegi w cenie 20 zł za dobę. Hotel ten czynny jest do 20 września włącznie, tak więc jakby ktoś chciał, i na jednych, i na drugich targach można się przespać. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, mogę wpisać telefon do tego akademika.
-
Nic z tego nie rozumiem - dr Jarek (pełnomocnik PST na Ślask) organizuje spotkanie 06.09. ,a na stronie www.terrarium.org.pl (forum) napisali mi ,że :
"Targi Zoologiczno-Botaniczne INTER ZOO - BOTANICA 2003 odbędą się w Hali Ludowej we Wrocławiu w dniach 12 - 14 września 2003.
Bliższe informacje o samych targach znajdziesz na stronie:
http://www.wigor-targi.com/interzoo/index.php
PST nie będzie miało swojego stoiska, ale zamierzamy się spotkać w sobotę w jednej z sal prelekcyjnych, m.in. w celu omówienia tego, co robiliśmy w ciągu ostatniego roku. Chcemy również zaprezentować zdjęcia konkursowe, które zostały wybrane do pokazania na wystawie."
Czy to są już jakieś podziały w ramach PST czy po prostu brak organizacji chciałem się wybrać na tą "impreze" ale mam 200km w jedną strone i nie za bardzo mi się chce jechać na darmo.
-
Oficjalne spotkanie PST odbędzie się 13 września -sobota w Hali Ludowej w ramach Targów Inter ZOO-Botanica.
Nic nie stoi na przeszkodzie,aby terraryści spotkali się również na drugiej (wcześniejszej) imprezie (rozdział wprowadził nieco zamieszania), szczególnie jeśli termin 12-14.09 jest dla niektórych nieosiągalny.
Mam nadzieję,że wybrany przez PST termin spotkania 13.09. będzie dla większości zainteresowanych dogodny (szczegóły na www.terrarium.org.pl)
Do spotkania-Piotr Stanisławski/ Prezes PST
-
We Wrocławiu odbywają się 2. imprezy targowe Pierwsza w halach IASE (bezpośrednie sąsiedztwo Hali Ludowej) w terminie 5-7.09.2003 gdzie odbędzie się (jak wynika z listy chętnych) Ogólnopolskie Spotkanie Miłośników Terrarystyki> Organizatorzy tej imprezy skontaktowali się bezpośrednio ze mną i zaproponowali współpracę w organizacji, darmową salę, nagłośnienie, możliwość ekspozycji zwierząt itp. Druga impreza odbywa się tydzień później w Hali Ludowej. Odbędzie się tu jako impreza towarzysząca spotkanie członków i sympatyków PST. Niestety nie otrzymałem zbyt wielu informacji (szczegóły, program) nt. tego spotkania ani od organizatorów Targów ani od Zarządu PST. Poza informacją w sieci. Oczywiście jeśli organizatorzy skontaktują się - chętnie W MIARĘ MOŻLIWOŚCI pomogę. Postaram się być aktywnym uczestnikiem obydwu imprez. Nigdy za wiele spotkań i rozmów!
-
Nie ma podziałów w PST.
Jest jedynie brak obiegu informacji I niejasny podzial zadań i kompetencji, To nie tragedia. Bardzo się cieszę, że w odróżnieniu od ubiegłorocznego spotkania jest więcej ludzi do pracy.
Nie ma sprawy CHĘTNIE POMOGĘ.
-
Jeszcze jedno.... W trakcie spotkania w IASE (06.09.2003 godz12:00) chciałbym zaproponować otwartą dyskusję nt. przepisów rejestrowych tak ustawy o ochronie zwierząt jak i opublikowanego nowego projektu zmian w w/w ustawie moim zdaniem jawnie dyskryminującego prywatnych właścicieli zwierząt "terraryjnych". Mam nadzieję, że efektem tego spotkania będzie "List otwarty miłośników Terrarystyki" do Ministerstwa Środowiska RP zawierający m.inn.prośbę o ujednolicenie i jednoznaczne wyjaśnienie przepisów prawa związanych z posiadaniem/zakupem na terenie kraju zwierząt objętych międzynarodową ochroną CITES. Konkretne zajęcie się tą sprawą obiecałem wam jeszcze przed wakacjami. Im więcej nas będzie tym głośniejszy będzie głos terrarystów. Jak na razie tego głosu nie było słychać wogóle.......
-
Witam chciałbym się zapytać ile kosztuje wejściuwka normalnie na te targi i czy ci którzy zapisali się na liste będą mieli wejściuwke za fri czy jak :) bo niekontaktuje
-
Chyba że wykorzystamy identyfikatory z zeszłego roku ;P.
-
jak by ktos mogl tak powaznie odpowiedziec: czy wjazd na targi 6wrzesnia2003 o godzinie 12.00 bedzie platny? jezeli tak to ile? z gory dziekuje
-
ludzie wytłumaczcie mi jak to jest możliwe że najpierw mówiło sie o spotkaniu we wrocławiu 6 września , teraz pojawiła sie data 13 września //wybaczcie ale niewiem o co tu chodzi ???
NIECH KTOŚ WRZESZCIE ODPOWIE CZY UCZESTNICY SPOTKANIA BEDA MIELI WSTĘP NA TARGI ZOO-BOTANICA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w zeszłym roku było zamieszanie z organizacją ale jak narazie to spotkanie przebija zeszłoroczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
brak odpowiedzi na Twoje pyt. OBMAB oznacza iz wejsciowki na targi nie sa za fri, tak mysle.
Dla pozostalych mieszkajacych we Wroclawiu: zakupcie piatkowy Wieczor Wroclawia( to nie krypto-reklama) i sprawdzcie na ktorejs ze stron czy jest umieszczona inf.,ze z ta gazeta wjazd na targi darmowy,zwykle tak jest. Ale raczej dotyczy to targow 12-14 09.
-
Wysłałem maila do organizatorów (apropo kosztu wjazdu) i otrzymałem odpowiedz:
" wstęp na targi bedzie odpłatny, cena biletu około 10 złotych!!
Z pozdrowieniami
Monika Marzęcka "
POZDRAWIAM neo
-
Jedzie ktoś z wawy na targi z kim można się zabrać??
-
Spotykamy się w hali IASE (nieopodal Hali Ludowej) o godzinie 12:00. Mamy 1,5 godziny na wstępne oglądanie Targów.(zmiana narzucona przez Organizatorów Targów) Właściwe spotkanie odbędzie się w specjalnie oznakowanej sali wykładowej -PLAKAT-(informacje przez głośniki bezpośrednio przed spotkaniem) o godzinie 13:30!!!!!
Spotkanie integracyjne jak przed rokiem w Rynku pod Ratuszem przy pomniku Fredry o godzinie 19:00
ps. rok temu płaciłem sam. W tym roku za wstęp płacimy wszyscy....przykro mi ale nic w tej sprawie nie mogę zmienić.
Do zobaczenia w sobotę...na II wrocławskim Ogólnopolskim Spotkaniu Terrarystów!
-
WITAM WSZYSTKICH. Jestem z Wrocławia i potwierdzam to co wczesniej napisał Jasny i Dr Zajączkowski . To nie rozłam w PST i brak organizacjii , ale animozje na gruncie lokalnym organizatorów targów .Targi odbywają się 5-7 09 i 12-14 09. (imprezy "konkurencyjne").
Byłem dzisiaj tam (04.09 - na rekonesansie choc targi sa od jutra ) terrarystyki mało choć kazda okazja do spotkań jest dobra.
Do zobaczyska przy stoisku z pająkami.
mc222
Maciej