-
Wystawa w P-ń
Witam wszystkich!!
Co myślicie, żeby zorganizować wystawe owadów, ryb, płazów, gadów, gdzieś w Poznaniu. Można ludziom pokazać co to jest terrarystyka. Jest przecież 750 leie tego miasta!! Mogli by się spotkać hodowcy z całego Poznania, Wlkp, i całej Polski! Prosił bym o pomysły gdzie zorganizować wystawę w zoo, jakieś pomieszczenie wynająć?? Prosił bym o wpisywanie się osób z P-ń i okolic, którzy pokazali by na wystawie swojego pupila. Piszcie jakie trzymacie zwierzki! I skomentujcie to. Myśle też o założeniu P-ń klubu terrarystów.
-
Re: Wystawa w P-ń
to może ja się wpiszę jako pierwszy.
jestem ze starego miasta w poznaniu.
mam pająki, węże, patyczaki, krocionogi, modliszki, żółwia stepowego, żaby, rybki, myszki, świerszcze, chomiki, mączniki, drewniaki.
pomysł świetny, ale ciężko będzie zorganizować taką imprezę.
brak miejsca, funduszy...
myślałem, cz nie uderzyć by do władz miasta, żeby dali nam teren podczas jakiejś imprezy i my bylibyśmy tylko grupą toważyszącą.
-
Kim jesteś?? Posiadasz jakieś sklep?? Możesz wyszczególnić gatunki!! Myśle żeby to zorganizować w starym zoo!! Tam maja taką hale! Pogadać moge z zoo, bo znam z tamtąd trochę ludzi. A o środki można wystąpić do rady poznania!! Lub jakiśspąsorów poszukać!! Sklepy zoo mogą potzyczyć zbiorniki itd..
-
Cześć,
mam węże - róznorakie.
Myślę że mógłbym przywieźć część do Poznania. Jestem z Bydgoszczy - a to bardzo blisko w sumie.
Daj mi znać, może jakieś bliższe info.
Pozdrawiam
-
Ja moge wystawić Anolis carolinensis, Pelodiscus sinensis,Trimeresurus stejnegeri! Moge też wziąć swoje terraria (tylko dla nich)!
-
ja mam gekona lamparciego ok 6ms i moge go wystawić, jestem z Poznania więc to nie będzie problem
-
jestem zwykłym człowiekiem...
mam kontakt z kierowniczką Starego Zoo i myślę, ze w razie czego mógłbym spróbować pomóc.
wszystkie zwierzaki mam u siebie w pokoju.
ptaszniki:
-B.albopilosum dorosłe 1.2.8
-B.vagans 0.1.3
-B.smithi 0.0.3
-B.angustum 0.0.6
-G.rosea dorosły 1.0
-P.irminia 0.0.3
-A.versicolor 0.0.2
węże:
-Elaphe taeniura valiantii 1.0
-Lampropeltis traingulum 0.0.1
żółw:
-Testudo horsfieldi 0.1
żabki:
-Hymenochirus curtipes 0.0.5
gryzonie:
-mysz domowa1.1
-chomik dżungarski 2.1.7
owady:
-Medauroidea extradenteta (duuużo)
-Sphodromantis gastrica 0.3
-Tenebrio molitor(duuuużo)
-Zoophobas morio(duużo)
-Gryllus similis (dość sporo, ale młodych)
-jestem w stanie załatwić różne gatunki szarańczy(ale tylko na tą wystawę)
krocionogi:
-Graphidostreptus sp. 0.0.2
-Loptostreptus rutilans 0.0.4
To chyba tyle.
jeśli płeć jest określona to najczęściej jest to okaz jeszcze młody.
w razie potrzeby mogę spróbować załatwić jakieś kruszczyce lub straszyki.
bardzo chętnie pomogę w organizacji, ale nie ma mnie od 19.07-5.08
jest tylko jeden problem.
pracuję przez całe wakacje od 10:00-18:00, ale tylko co drugi dzień (z tym, że każdą sobotę mam wolną, a każdą niedzielę zajętą)
-
Czyżby panią Pabian?? Co mam zrobić żeby wolontariuszem!!
-
nie wiem jak sie nazywa, ale na imie ma Grażyna.
Dobrze zrozumiałem, że chcesz być wolontariuszem w Starym Zoo??
-
Tak!! }}}}}}}}}}}}}
Co myślisz gdyby w starym zoo zorganizować wystawe? Tam gdzie teraz jest o życiu pradawnego człowieka?
-
jestem za!!!!!!!!
moge przywiezc
Boa cc
pyton regius
boa tęczowy
zółwie - grecki i stepowy
-
Przepraszam węża nie wystawie!!
-
pomysł wydaje się dobry, tylko na to trzeba pieniędzi i kogoś kto by nami pokierował.
a żeby zostać wolontariuszem to trzeba w kasie spytać, gdzie może być facetka od wolontariuszy i z nią pogadać.ponoć bardzo miła...
-
Jestem za!!!!
Hoduje
Elaphe guttata
Elaphe taeniura
Brachypelma albopilosum
Iguana iguana
Hodowałem
Anolis coralinensis
Epicrates cenchria maurus
-
Urząd miast! Sklepy!! Zoo promocja!! Bilety!! Dużo roboty!! Dla chcącego nic trudnego!!
-
Tylko nas(terrarystów) tylu w P-ń???
-
ja mogę zwierzaki przynieść i ewentualnie spróbować z kierowniczką pogadać, ale ze względu na to, że pracuję nie będę się bardziej angażował.
-
Napisz proszę jakie węże mógłbyś przywieść, musze zrobić listę zwierzaczków.
-
Wyobrażam to sobie tak:
W połowie lub na początku września w czwartek popołudniu lub piątek rano spotykamy się, znosimy zbiorniki i zwierzaki, urządzamy domki , wpuszczamy pupili. Ludzie oglądają naszych podopiecznych my musimy pilnować naszych maluchów i pilnować żeby nikt nie pomazał szyb. Mamy zamiar rozpowszechnić terrarystyke i pokazać co znaczy kochać boa, ptasznika ,gekona, czy innego zwierza ;-) W sobotę zjeżdżają się terraryści z całej polski oglądają nasza dzieło. Po zamknięci ogrodu idziemy do pubu porozmawiać o terrarystyce ;-P W niedziele wieczorem trzeba wszystko posprzątać! Wystawa ma się mieścić w starym zoo w hali (teraz jest tam wystawa o ludziach pierwotnych) . Trzeba uderzyć o patronat i o nagłośnienie do rady miasta P-ń, bo jest przecież 750 lecie miast! To będzie pierwsza wystawa terrarystyczno-akwarystyczna w Polsce. Trzeba pójść do zoo załatwić miejsce, zadzwonić po media! Porozmawiam z właścicielami sklepów w Poznaniu o wypożyczenie zbiorników i o zaprezentowanie gadów, ryb. O pomoc można poprosić gazetę Akwarium i (((Terrarium))) :-( !! Rozmawiam też z klubem Malawi (tych od rybek), żeby oni nas wsparli. Oni już taką imprezę robili w P-ń! Wypadła ona rewelacyjnie. Szukam osoby która mi w tym pomoże!! A także oczekuje na gady i pomoc innych terrarystów z Wlkp., a zwłaszcza z Poznania !! Zgłaszajcie się! Sorry za błędy ale jest 01.10am!!
-
czesc,
niestety tez codziennie pracuje, ale pomysl jest swietny
mlody boa teczowy
-
no sławek....super imreza sie szykuje jak to wszystko wypali - oby, to w pubie najlepsze :-)
-
Siema tak na początek witam to ja grejfrut:DD
No więc ja jestem jak najbardziej za .Moge4 pomóc w organizowaniu,moi znajomi mają sklep zoologiczny "zooland" i jak coś będzie trzeba to sie moge spytać.Ja bym przyniusl patyczaki kolczaste , Baculum Extradentatum , straszyki australijskie , małe parodniowe patyczaki rogate i duże też , żółwia zawiasowego i młodego gekona lamparciego jak by mi sie udało zagadać to może załatwił bym jeszce agame brodatą , szyszkowca zwyczajnego no i to na tyle bo już bym sie niezabrał:] ale te 2 ostatnie to by ze sklepu były więc to tak 50% na 50% reszta moja więc na 100%moge jeszcze zabrać jajka rogatego patyczaka:] Ale myśle że kurcze przydało by sie zrobić to w wakacje jak myślicie jednak więcej ludzi by przyszło znaleźć jakieś pomieszczenie może w palmiarni??Oni by mieli zysk za to że ludzie przyjdą a my statysfakcje i rozsianie terrarystyki!!
-
W palmiarni to nieciekawy pomysł(nie ma miejsca)! W zoo jest piękna hala!! Z zoolandem pogadam. Zastanawiam się na czym ustawimy terraria. Mam pytanie pujdzi ktoś jutro ze mną do zoo, spytać czy udostępnią nam tą sale!! Ktoś z Poznani ma jescze gady. Przydały by się jakies gekony(nie lamparci), modliszki i inne stworki ;-)!
-
Obiło mi się o uszy, że w Starym Zoo są organizowane-tylko teraz nie wiem czy cyklicznie-latem wystawy gadów i płazów, a może też innych zwierząt terrarystycznych. Nie jestem pewien, wiec warto sie dowiedzieć, chocby po to, by może na wspólnie wypracowanych zasadach współuczestniczyc w takiej imprezie, jeśli sie rzeczywiście odbywa.
PS Doktor Grazyna Pabijan ma teraz dwa tygodnie urlopu
-
Jestem częsty bywalcem zoo i o takiej imprezie nie słyszałem!!
-
Tak ktoś kiedyś mi to powiedział, ale jak pisałem nie jestem pewien, bo to informacja z trzeciej ręki, w dodatku dawno usłyszana. W sumie warto sprawdzić, nawet jeśli to tylko plotka:)
-
ja zobacze, moze i bym poszedł z tobą załatwić ta hale, mam nadzieje że to będzie za free :|
-
Trunks znalazł byś jutro czas??
-
może i tak, napisze Ci tu jeszcze dzisiaj
-
Zbieram ekipe, żeby pujść do zoo i załatwić miejsce ;-)! chętnych zapraszam na gg 5412855 lub ips1@tlen.pl! Ma to się odbyćjutro lub pojutrze!
-
W sumie nie wiem, czy cos zalatwicie z kims innym, niz dr Pabijan, a jak pisalem ona jest na urlopie i to w tym tygodniu poza poznaniem, o ile sie dobrze orientuje. Ale sprobujcie. Moze akurat na nia traficie.
-
sławek ja z zoolandem już gadałem szef to mój przyjaciel.Zgodził sie brać w tym udział .Powiedziął że wezmie pare gadów i przyjedzie będą zemną na stoisku.Trzeba jakieś stoły wykombinować!!!
-
Hej,
mogę przywieźć coś z gatunków:
Lampropeltis getulus californiae
Lampropeltis getulus holbrooki
Lampropeltis getulus nigra
Lampropeltis getulus splendida
Lampropeltis triangulum hondurensis
Lampropeltis triangulum sinaloae
Lampropeltis triangulum campbelli
Lampropeltis pyromelana knoblochi
Lampropeltis pyromelana woodini
Lampropeltis ruthveni
Lampropeltis mexicana mexicana
Lampropeltis mexicana greeri
Elaphe guttata - wiele odmian barwnych
Corallus caninus, populacja północna (Surinam, Guyana)
Morelia viridis, kilka populacji
Python molurus bivittatus
Python reticulatus
ale to jeszcze kwestia do ustalenia.
We wrześniu będzie podobna wystawa we Wrocławiu, przy okazji targów Inter Zoo Botanica (12-14 września) - trzebaby zrobić to w innym czasie żeby się nie nakładały.
Poza tym z mojej strony jeszcze za wcześnie planować takie przedsięwzięcie logistyczne - nie wiem czy będę w stanie akurat w tym terminie przyjechać. Muszę znać szczegóły trochę wcześniej, żeby odpowiednio zaplanować ten czas.
Pozdrawiam
-
Wiem!! Już też o tym myślałem tylko zkąd?? Wrzesień odpada http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=7&i=179&t=146 ! :-(
Kiedy to zrobić??
-
Wydaje mi sie, że najpierw trzeba by ustalić, kiedy zoo może ewentualnie udostepnic miejsce. Ta wystawa "Pozeganie z Afryka" jest chyba do wrzesnia, tylko nie wiem, czy jeszcze caly wrzesien bedzie trwala, czy konczy sie na poczatku. Bo jesli nie w tej sali to gdzie? Podstawa wiec to moim zdaniem rozmowa z zoo. Chociaz trzeba by juz pewnie znac kilka potencjalnych terminow, zeby miec im co zaproponowac w razie czego.
-
Cześć podoba mnie się ten pomysł, sądze że mógłbym się zjawić i przywieżć elaphe guttata,python regius,iguana iguana,pogona vitticeps .Jestem ze Śremu pozdrawiam.
-
Ja jestem chętny do pomocy moge coś załatwić jak jest potrzebne!Narazie załatwiłem agamę brodatą , legwaniki obrożne pare pająków,szyszkowca.A reszta to co wymienialem!!
-
nie czytałem wielu nowych postów i nie wiem do czego doszliście, ale miejsce, gdzie teraz jest jakaś wystawa o cłowieku odpada bo tam jest strasznie zimno, a jesienią będzie jeszcze gorzej.
wiem to od jednego z pracowników zoo więc info chyba prawdziwe.
-
No my idziemy do tego zoo może jest jeszcze ine pomieszczenie a jak nie to do biblioteki jak to niewypali mamy plan awaryjny który zdradzimy puźniej!
-
to kiedy dokladnie ta impreza????