-
Zostalem okradziony !!!!!
TAk jak w temacie ! Wyslalem 200 zl weza jak nie bylo tak nie ma juz od czwartku!!!!!!! a zostal wyslany kurierem pocztex i juz dawno powinien byc!! dzwonilem na pocztexa i oni potwierdzaja ze taka paczka nie zostala wyslana !!! jezeli sprawa sie nie wyjasni do poniedzialu to zglaszam na policje!!!!!!!! czekam ciagle juz od czwartku!!!!! sprawa wyladuje na policji jezli nuie otrzymam regiusa za ktorego zaplacilem !!! mam na to dowod!!!!!!!! :x Jezeli policja nie pomorze Rutkowski sie tym zajmie!!!!! nie bede tracil 200 zl an darmo!!!!!!!!!!!
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...&i=4273&t=4273
-
Re: Zostalem okradziony !!!!!
Mam dla Ciebie dwie wiadomości, niestety obie są dla Ciebie złe. Po pierwsze nawet jak zgłosisz to na policje i złapią sprzedawczynię to po jakimś czasie sprawę umorzą ze względu na niską społeczną szkodliwość czyny, no chyba, że się w międzyczasie z tą osobą dogadasz i Ci zwróci kasę a po drugie Rutkowski się tym zajmie jak mu zapłacisz bardzo duży szmal, bo ona za darmo jak cos robi to dla popisu albo jak ma dobry materiał do telewizji, a i to jest bardzo rzadkim zjawiskiem.
-
masz rację. ale z Rutkowskim to już chyba drobna przesada. wystarczy że pokażesz im dowód wpłaty na konto. na komputerze pewnie dowód zawarcia tranzakcji. wypełnisz formularze zgłoszeniowe o oszustwie/kradzieży. po mniej/więcej miesiącu dostaniesz odpowiedź. powinni odzyskać pieniądze. w końcu to nie takie trudne namierzyć bank lub banlkomat z którego pobrano pieniądze. jeżeli oczewiście masz numer konta a z pewnością masz razem z dowodem wpłaty.
-
miałam podobna sytuację. Jeżeli dane na koncie na jakie wysyłałeś pieniądze są błędne policja nic nei poradzi. Więc pożegnaj się z pieniędzmi. Na swoje 800zł czekam już pół roku a policja tylko wysyła papiery sprawy z miasta do miasta.:(
-
Czyli nie pocieszyliscie mnie :( ale bede sie staral moze sie uda !
-
mam podobny problem, w czwartek ponoć został mi nadany wąż przez poczte (opcja żywe zwierze , priorytetem ), planowo powinna być u mnie na piątek, ale nie było, a jak dzisiaj poszedłem na poczte i kobieta tam pracująca spr to paczki nawet w mojej miejscowości jeszcze nie było... :/ wąż miał dojść z Chojnic do Rzeszowa
ps. nick tego człowieka na tym forum to " Coguar " ...
ehh... jak ja nie lubie takich sytuacji ...
drugie ps. na szczęscie aukcja licytowana była na allegro więc są jego dane, a przy okazji mam nr jego IP z którego wysyłał mi maile... ;)
-
zamiast wypisywac o szkodach i sie zalic podaj dane osoby ktora cie oszukala, by inni sie nie sparzyli. moze to dory pomysl utworzyc czarna liste sprzedawcow na terrarium
pozdrawiam
-
spoun, nie wysyła się paczki na piatek bo w poniedziałek jest duża szansa że zwierzak dojdzie ...ale nieżywy.Poczta lubi gdy paczki długo idą;)
-
No poczta lubi gdy paczki długooo idą do mnie priorytet szedł dwa dni z brechypelmą vagans
-
do mnie metalika szła 5dni pryjorytetem oczywiscie ;/
najlepiej paczki wysyłac od poniedziałku do srody najbezpieczniej ;]
-
Miałem to samo- moje pierwsze gastrice wysłane priorytetem w srodę,doszły w...poniedzialek, na szczęście doszły żywe ;] A stempel na paczce mówił wyraźnie kiedy została nadana :/
-
Czekaj czekaj.
BANK ma obowązek sprawdzić czy DANE NA WPAŁCIE i DANE NA KONCIE są te same. Jesli nie są te same to bank powinien te mpieniądze zwrócić do wysyłającego.
Wina jest BANKU ponieważ przelał tą kase na to konto.
-
Nie dla banku jest wazny nr konta.Specjalnie nawet to sprawdzalem i wpisalem poprawny nr konta a dane to "Smok wawelski ul.długosza 0/0 00-000 pipidówa" - kasa doszla
-
nie pierwszy i nie ostatni
-
spoun_rzeszów - o ile dobrze pamietam robilem z nim interesy - 0 problemów
-
chcialam wyjasnic pare zeczy: a mianowicie gosciu o nicku :dejwidos wyslal do mnie tego linka z tym postem owsze ja mnialam ogloszenie ze sprzedam regiusa ale to nie byl mój post tylko na prosbe mojej kolezanki której prawie wcale nie znam i nikt tu mmnie nie bedzie straszyl bo pszeciez nie od tego jest to forum ipo drugie wiedzial ze to nie ja sprzedawalam regiusa tylko kolezanka wiec jak zna jej dane i adres to niech cos z tym zrobi bo ja na to nie mam wplywu i prosba do :dejwidosa nie strasz mnie publicznie bo pogadamy inaczej bo na to sa sposoby bo sobie nie pozwole zebys mnie zastraszal jakims rutkowskim o czym ty wogule piszesz????
buahahahahahahhahahahhahahahahha
-
koleżanki prawie nie znasz i jak widac specjalnie nie wzruszył Cie fakt ze dejwidos weża nie otrzymał ? masz to w dupie rozumiem bo to Twoja koleżanka a nie Ty sie co cie to obchodzi nie? I zamiast straszyc to lepiej wyjasnij sprawe bo byłas w tej tranzakcji posrednikiem co nie jest bez znaczenia...
-
A tak pozatym ortografia karoliny jest przerazajaca.
-
karolino nie jestes bez winy bo bylas posrednikiem ten tranzakcji i jeszcze dejwidosa straszy.
-
I ty masz 24 lata? Jeśli pod twoimi danymi zostało napisane ogłoszenie, to również jesteś współodpowiedzialn-(a)/(y). Jeśli tej koleżanki dobrze nie znasz i ciężko się z nią skontaktować oraz masz przypuszczenia, że jest nieodpowiedzialna (tak jak ty), to co się robi w takiej sytuacji? Nie wiesz? Nie wystawia się ogłoszenia. Niesamowite, co? :D
Myślę, że podszywasz się pod jakąs pannę, żeby wyłudzać kasę - a jesteś pewnie jakimś 16 latkiem.
-
ma prawo to zglosic na policje! I poinformowal o tym publicznie bo inaczej stoba niemugł sie skontaktowac! A co i jak ustali policja! porostu gdyby ci zalezalo to bys jusz zmusila kolezanke aby wyslala tego werzyka! A ta sprawa z kolezanka terz mi cos niegra! a wnastepnym poscie zaloze ze calkiem cos innego napiszesz!
-
wszystko by sie wydawalo ok ale z tego co ja wiem bo dzwonilam do mojego znajomego który jest jej sasiadem i z tego co juz sie dowiedzialam to ona wezyka wyslala wiec nie osadzajcie przed czasem wiecie ze paczki chodza różnie i jak nasza poczta funkcjonuje a co do kolezanki to nie moge sie z nia skontaktowac bo nie zastalam jej w domu bo jak bym zastala to bym wyjasnila do konca te sprawe
ps: i nie czepiajcie sie mojej ortografii poniewaz sami robicie bledy:P
-
Dejwidos napisal ze paczka miala zostac wyslana kurierem, a nie pocztą polską, pozatym napisal ze nie byla wogole nadana, kiedy do nich dzwonil!!
-
Heh, ale zmiana. Wcześniej pisałaś, że nie znasz jej danych - a to podobno sąsiadka twojego znajomego.
Odnośnie "i nie czepiajcie sie mojej ortografii poniewaz sami robicie bledy:P" - to jest bardzo kiepskie wytłumaczenie. Piszesz jak ktoś kto sie za dużo napił. :D
-
Prosze! Używaj znaków interpunkcyjnych!
-
Wlasnie wszystko wskazuje na to ze i Ty kraolina blefujesz!!! juz nie bede wspominal otym co zauwazyli przedmowcy a pozaty mto rzekomo ty jestes jej siostra(tej co sprzedawala wezyka) JA CIE NEI STRASZE CZYTAJ UWAZNIE TYLE OSTRZEGAM I TO NIE BEZPOSREDNIO CIEBIE TYLO KINGE CZYLI TA CO MIALA MI WYSLAC WEZA!!!!!!!!!!!! Z RESZTA TAKA PACZKA NEI ZOSTALA NADANA!!!!!! WIEM MAM JUZ PRAWO OSKARAZ CHOC TEGO NIE ROBIE BO CZEKAM DO PONIEDZAILKU!!!!!!!!!!!I MAM NADZIEJE ZE TO BYLO NIEPOROZUMIENIE!!!!!!
-
A POZATYM TO TY MNEI STRASZYSZ I JAK CHCESZ POROZMAWAIC INACZEJ JAK TO NAZWALAS TO BADZ PEWNA ZE JAK WAZ SIE NIE ZNJADZIE TO POROZMAWIASZ!!!!!
-
Okazało sie ze nie tylko mnie okradla!!!!!!!!! Napisal dzis do mnie czlowiek ktorego w ten sam sposob okradla !! to juz jest czyn karalny i to surowo!! A pozaty mta co mi sprzedawala podawala sie pod nickiem pablos_27 ktory na tym forum ma inne miasto niz na innych!!!!!! TO oszust!!!!!!!!!!! JUtro podam wszystki daene jego zeby sie wystrzegac !!!!!!! i zglsze na policje bo tak nie bedzie ze bedzie ciagle okradla bez zadnych konsekwencji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Okazało sie ze nie tylko mnie okradla!!!!!!!!! Napisal dzis do mnie czlowiek ktorego w ten sam sposob okradla !! to juz jest czyn karalny i to surowo!! A pozaty mta co mi sprzedawala podawala sie pod nickiem pablos_27 ktory na tym forum ma inne miasto niz na innych!!!!!! TO oszust!!!!!!!!!!! JUtro podam wszystki daene jego zeby sie wystrzegac !!!!!!! i zglsze na policje bo tak nie bedzie ze bedzie ciagle okradla bez zadnych konsekwencji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!