Re: inkubacja KOKON/(ów??)
Jak przykleisz super glutem to Ci sie nic nie wylkuje bo to jest toksyczny glut... Można inkubować kilka jednocześnie, ale takie które nie były złożone w tym samym czasie.
ja na wszeli wypadek inkubuje osobno:)
eee......
a cyjanopanem??
czym to moge przykleic O_o
nigdy nie inkubowałem kokonu modlichy :/ :( :-|
podejżewam ,że cyjanopanem też nie moge ?? :/
a teraz najgłupsza rzecz.... :D
taśmą dwóstronną to odpadnie??
przyklej sylikonem juz najpredzej...
a wy czym przyklejaliście??
Tak ława "samicyki którą kupiłem..." :P - chyba dostałem ;) Wiesz nie wiem czy sie oplaca nie zaplodniony kokon inkubowac :/ choc nic nie tracisz
wiesz jak juz bedzie malał to nic sie nie wykluje ;)
Ja nie przyklejam niczym moich kokonow. Ja je poprostu przekowam szpilka(mi) lub zostawiam w terrarium modliszki (mamusi). A na kilka dni przed wylegiem pierwszego z kokonow,modliszke przeprowadzam do innego terrarium.
Ja kokon(y) wyjołem z terra z fragmentem tego na czym został złożony. Jeden z nich samiczka złożyła na liściu, to listek urwałem razem z kokonem i listek przykleiłem taśmą do ścianki inkubatora...
tja. tylko mój jest złożony na scianie ;P
już mam silikon od kumpla ,ale skoro mówicie żeby zostawić kokon w terra....
no to odfdaje go ;]]
tak Matmike masz racje....
dostalem ją nie kupilem ;]
To weź żyletkę i delikatnie przy szybie odetnij. I silikonem do inkubatora.
Heh moja mała rada, gdy spodziewacie się kokonu od modliszki włóżcie na sufit pojemnika siateczke, później nie trzeba przekłówać (stracić jaj przy tym) oraz kleić, tylko siateczke na sufit inkubatora przełożyć.
U mnie skutkuje ale nie na wszystkich gatunkach(modliszki nakwietne, paradoxy).
ja tam niemam nigdy problemow bo skladaja mi na patyczkach... :P
a ja z innej beczki ..........
czy ma ktos jakies zdjecia inkubatora........bo musze zbodowac ale nie wiem jak to ma wygladac...........czekam na odpowiedz z gory dzieki
]
JUTRO DAM CI zdjecia drugiego rodzaju inkubatora, dzisiaj daje pierwszy rodzaj:
http://img43.imageshack.us/img43/545/dscn61315oc.jpg
heh wata na podłożu troche kolorowa :P nie mieli w sklepie białej, ale to tylko inny wygląd, właściwosci te same ;)
harwa,dam ci dobrą rade na górze strony kliknij "szukaj" wpisz inkubator to zobaczysz ile razy to było :]
a ja tez z innej beczki . . .
dzisiaj rano moj brat wywrocil jeden z inkubatorow . . . ale kokon jest na oko caly. Czy w srodku moglo sie cos uszkodzic i juz z niego nic sie nie wylegnie?
ten kokon to jakiego gatunku? Jesli gastricy powinno być z nim wszystko OK.
Nie ma problemu w innym poście to komuś tam odpad od ściany i sobie lezał az do wyklucia na ziemi tak wienc z tym kokonem nie powinno byc problemów