witam czy moje modliszki sa normalnej wielkosci???? są to L7
Wersja do druku
witam czy moje modliszki sa normalnej wielkosci???? są to L7
?
>?
jeszcze jedno
i ostatnie
moja Polyspilota aeruginosa L6 zajmuje pol reki wiec wedlug mnie sa troche zamale ale ja sie tak bardzo nie znam jak inni wiec poczekaj :D
To jest jakiś Sphodromantis tak??
według mnie jest to S.gastrica i są ...
to samce , samice??
jak samce to mogą być normalnej wielkości mó kolega (podobno) ma identyczną (małą)
jak samice to są troszke za małe ,ale nie przejmuj się ... jeszcze ci urosną , a nawet jeśli takie zostaną to nic złego ;]
Czasami rosną w tempie błyskawicznym :D:D:D ,a czasem nie ;]
DOPISKA : tak właściwie to niewiele zależy od ciebie tzn. możesz je dobrze karmić itp. ,ale jeśli w "genach" mają po rodzicach zapisane ,że będą małe to takie będą i nic na to nie poradzisz
nie przejmuj się ;]
Czy te wszystkie modliszki sa takie same? Chodzi mi o kształt odwłoka i inne cechy przypominajace samice? CZsy wszystkie modliszki przeszly u ciebie tyle wylinek ze stwierdzasz ze sa L7? Jesli tak to jest tak jak napisał ława moga miec to w genach, a jesli kupiłes je i ktoś powiedzial ci ze sa L7 to weidentna bzdura! Te modliszki nie sa wieksze niez L5(w najlepszym przypadku).
mam od l1 i napewno sa po 7 wszytskie wygladaja tak samo i to samice
Taaak, pejger1, na pewno Polyspilota aeruginosa L6 zajmuje pol dloni, zwlaszcza, ze dorosla samica jest wielkosci doroslego samca gastricy...
Są dobrej wielkości... nawet moje Cilinie L7 samica ma tyle samo, a samczyć "ciut" mniejszy jest. Wbrew pozorom gastricia to mała modliszka... skoro to samice to jeszcze 2 wylinki przed nimi więc jest OK!!
moja gastrica była trochę większa..
Saurus jak chcesz to moge zrobic zdjecie i wkleic na forum
szerokosc mojej dloni jakies 9 cm a modliszka ma ok 4 - czyli prawie polowa
hehe
ale Saurus zarówno jak ja myśleliśmy ,że chodzi o długość dłoni nie szerokość ;P
a zdjęcie wklej ;]
chętnie sobie popodziwiamy ;]
PW236, w czym je trzymasz,ile karmisz i jakie warunki??
Z tego co widze te modliszki mająmniej niż4 zm,no cożjeśli mają osiągnąć rozmiar 7-8 cm to potem musi być spory przyrost masy w trakcie dwóch ostatnich wylinke :]
Tylko że na zdjęciach nie mają całkowicie wyprostowanego odwłoka... jak im urosną skrzydła to będą dobrej wielkości. Gastrcia nie rośnie do 8 cm... moja imago samica miała ledwo 8cm a była "napchana na 102" :P
Moja miala 7 cm ciala zaraz po wylince, pozniej jej nie mierzylem, ale pewnie jeszcze troche wiecej.
Moja Sphodromantis sp. z Tanzanii L7 (samczyk) też ma iakieś 2 cm.
To moze karzel, jak jest L7 to zostaly mu do imago 2 wylinki. Widzialem ostatnio takiego, oto jego fotka w porownaniu do normalnej zapalniczki, jest naprawde maly (slabo widac skrzydla, sa pogiete bo linial w malym pojemniku):
http://img300.echo.cx/img300/2968/sscn03559ju.jpg