Re: nie chce jesc po wylince
Moja S.Gastrica nie chciała jeść po wylince dwa dni i nic jej nie było. Poczekaj trochę, a modliszka sama nabierze apetytu.
nie przejmuj sie modliszka musi odpoczac po wylince to jest duzy wysilek jutro juz napewno cos zje
Matronic a twoja modliszka przed wylinka żerowala? bo moja kilka dni wogole wiec ona juz od dluzszago czasu nic nie je. ma strasznie juz cienki odwlok
nie przejmuj sie, przed i po wylince nic nie je.
moje popy sp. nic nie jedza po wylince przez tydzien i nic im nie jest.
Tak jak mowi tomi666 modliszki nie zeruja przed wylinka a po wylince moja nie jadla dwa dni. Na trzeci dzien podalem jej muche i zjadla.
jest chyba lepiej bo zjadla cme, ale dalej jest jakas ospała i nie reaguje na zarcie. moze to dlatego ze wczesniej mialem hierodule m. i tamta sie zawesze zucala na wszystko co jej dalem. ta jest jakas taka spokojniejsza i wydaje mi sie ze cos nie tak
pozdrowiania
moja hierodula prawie nie chciala jesc i to przez caly czas
jak zjadla swierszcza to sie az cieszylem czasem 1 sredni na 2 dni
a tera jak jest imago to nie wiem co robic i chyba bede musial jej male pieski i kotki na osiedlu lapac i do tera wsadzic bo zjada kolo 12-15 srednich i 8-10 duzych (3,5cm) na 4 dni i nie pogardzi w tym czasie maczniakami i muchami
tylko samiec trzyma linie :)))
adam
MODLISZKA NIEJE 2 DNI PRZED I DWA DNI PO WYLINCE , NIEMOŻNA JEJ WCISKAĆ POKARMU W TYM CZASIE!!.
adamos uważaju z tym karmieniem bo ją przekarmisdz i zdechnie wrzucaj jej 1 świerszcza na 1 dzień
( dorosła modliszka bez jedzenia wytżyma 2 tyg i wystarczy karmić 3 -4 razy w tyg)
Modliszki nie przekarmisz, potrafi sie kontrolowac...
wiem , hciałem go postraszyć <lol>
ale np u rhombodery basalis jeśli dasz jej zadurzo przed wylinką to może być z nia nienajlepiej!!
Nie da sie przekarmic, maja wbudowanych czujnik pekniecia :)
Moja poprzednia gastrica jak zlapala swierszcza to go jadla jak maszyna - chrup chrup niam niam, chrup chrup niam niam i tak na okrągło. Dostawala drugiego - i to samo, zadnej zmiany tempa jedzenia, wsuwala jak odkurzacz. Az w pewnym momencie - STOP i koniec. Jakby ja ktos wylaczyl.
Pozdrawiam,
Borek