Wymieniam świerszczykom regularnie pokarm, z dużymi nie ma problemu ale co zrobic z wylęgiem?? Jak maluchy dorwą się do michy to nie ma szans na wymianę jedzonka. Może ktoś ma jakis sposób??
Wersja do druku
Wymieniam świerszczykom regularnie pokarm, z dużymi nie ma problemu ale co zrobic z wylęgiem?? Jak maluchy dorwą się do michy to nie ma szans na wymianę jedzonka. Może ktoś ma jakis sposób??
Odlow maluchy.
jak nie ma szans na wymiane jedzonka.. dajesz im polowke (podluzna) marchweki, i jka marchew sie "zuzyje" to ja wyjmujesz a swierszcze pedzelkiem zrzucasz i git.
To nie chodzi o mokry pokarm , bo z tym nie ma problemu - wystarszy je zdmuchnąć, ale jak je szybko wyeksmitować z pojemniczka z otrębami, pokarmem dla ryb i proszkowanym mlekiem :-( .
Zależy mi na szybkiem metodzie ale zaczynam wątpić czy taka jest :-(
suchy pokarm sypie sie w malych ilosciach, zeby swierszcze zjadly w ciągu jednego dnia, a potem nie ma problemu bo juz niema pokarmu.
sucy pokarm jest mierny
to jest jakieś rozwiązanie :-)
pozdtawiam :-)
suchy pokarm dla rybek nie jest mierny, jest dobrym uzupelniaczem witamin itd.
UZUPELNIENIE WITAMIN? Czlowieku... dawaj swierszczom salatke, pomidorka, ogorka, marchewke i beda pieknie jadny, nie bedzie im brak wody i na brak witamin tez nie beda narzekaly. Jelsi dajesz im chleb, to tak, to mas racje. Pozatym po co swierszczom witaminy? Wystarczy by byly zdrowe.
majdan czasami warto wzbogacic diete swierszczy o dodatkowe witaminy. Szczegolnie w przypadku karmienia nimi geki i inne jaszczurki.
ZAwsze to wiecej witamin w swierszu i nie trzeba tak bardzo sie martwic o dodatkowe posypywanie ich przed wrzuceniem na pozarcje( Choc i tak trzeba by posypac)
tak PMajdan karm swoje swierszcze pieknie nafaszerowana chemia salatka...
ja tak samo karmie moje stadko karmą dla rybek, a owoce/warzywa itp to standard:)
urozmaicanie diety nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie...
płatki dla rybek są bardzo pożywne zawierają dużo białka!