Re: jak zrobić albinosa? :P
Bierzesz farbę (białą) maczasz w niej gekona później czerwonym flamastrem malujesz mu oczy powtarzasz dwa rady i albinos gotowy :)
A tak poważnie albinosy są nosicielami recesywnego genu przez co nie wytwarzają melaniny taka kombinacja genowa trafią się cholernie rzadko najprościej jest wyszukać albinosa w populacji zwykłych gekonów - trafiają się choć rzadko jeśli chcesz sam wyhodować gekona to kup sobie dużo naprawdę dużo zwykłych gekonów i módl się o cud że któryś z nich będzie nosicielem genów odpowiadajacych za albinizm i to się ujawni akurat w pokoleniach wyhodowanych u ciebie
czyli to jest kwetsia przypadku? nie da sie w jakikolwiek sposób tego "wymanipulować"?
pytam bo ten patent z kupowaniem "naprawdę dużo" gekonów nie wypali u mnie...nei mam specjalnie miejsca na terraria
nie ma ani tabletki która sprawia że małe będą albinosami ani warunki tego nie sprawią wszystko to tylko geny
no szkoda...w każdym razie dzięki za pomoc :)
kup parke albinosów i będziesz miał małe albinosy proste!!!
Wlasnie mialem to napisac:D
pewnie że będzie miał ale pewnie albinizm ujawni się w dwugim pokoleniu tak rozmnażanych gekonów
ale jest o niebo większe prawdopodobieństwo że otrzyma albinosy niż ze zwykłych gekonów :)
Napewno otrzyma albinosy bo niewierze żeby kupił albinosy co wyszły od normalnych rodzicow tylko kupi już takie co po pradziadkach z albinosów pochodzą i za pierwszym razem będzie miał albino
uhh na pewno nie kupię parki albinosów bo nie mam zamiaru pozbywać sie mojego geka...przywiązałem sie do niego bo mam go od malucha. jeśli już to dokupię mu samiczkę albinoskę...wtedy będę miał jakieś szanse na albinosy :P teraz pojawia siękolejne pytanie...czy ktos zna adresy sklepów (najlepiej wawa) gdzie sprzadają w miarę tanio albinosy? :D
Więc szanse będą ale niewielkie prakycznie żadne maluchy będą inaczej wyglądały ich umaszczenie będzie się różniło od gekonow po obydwuch rodzicach normal!
ale podsumowując... jeśli kupię samiczkę albinoskę i mam samca albinosa to jaka mam szansę na dzieci albinosy? 50%? 25%??
tfu!...inaczej. samica albinos a samiec normalny :P dalej j.w
słuchaj to jest jak w loteri!Na czystego albinosa trudno będzie trafić!Może miot z drugiej dziesiątki okaże się szczęsliwy ale to tylko gdybanie może sie trafić w pierwszym miocie a może wogule!!Moga wyjśc same heterozygoty
czyli jeśli będę nawet miał parkę albinosów to nie mam gwarancji na to że gdzieci będą albinosami? uhh dobra nie męczę was już i wielkie dzięki dla GREJFRUTA I MATAMANXA :)