jak sadzicie terra 20x20x20 bedzie spoko dla dorosłego kedzierzawego?
Wersja do druku
jak sadzicie terra 20x20x20 bedzie spoko dla dorosłego kedzierzawego?
Troszkę małe, ale jak nie masz nic większego to będzie musiało starczyć zawsze lepiej dać nieco większe niż mniejsze (wstawisz jakieś tło korzenie kokosy czy temu podobne i pająk nawet nie będzie miał gdzie nóg wyprostować:) przynajmniej ja tak sądzę
wrecz idealne dla kazdego pajaka z rodziny brachypelma i innych tez z alymi wyjatkami.
pozdro garo
troche za male... Polecam 30/20/30 ( w takim latwo zrobic ogrzewanie - oswietlenie a wymiary sa idealne dla doroslych brachypelm).
Ja dla dorosłej samicy mam 30/25/25
ja dla B.Smithi L10 (ok 2,5 cm cialka) mam terra o wymiarach: dl.20 cm, szer.14,5 cm, wys.18 cm - i uwazam ze jest akuart, z tym ze jak bedzie mial 4 cm cialka pojdzie do wiekszego ;)
A jak bedzie dorosly to bedzie mieszkal w terra duzo duzo wiekszym ;)
L10 i 2.5cm ciałka? jak dla mnie to L7 powinien byc skoro tylko tyle cm...
ALbo ci sie cos z wylinkami pomyslilo albo z wielkoscia ..:/ Pajaki rosna roznie i rozumiem gdybys powiedziala jeszcze z 4,5 cm cialka ale 2,5:/. Moja samica L8 ma 5,5 cm cialka:]
słyszałem ze dla brachypelm dorosłych powinny być 30x30x30 :) .
tez sie dziwie... na stronie mojej wszytsko pisze, sa fotki i daty wylinek... L7 nie jest na pewno... jesli juz to L9 i nie mniej... www.dziabong.glt.pl
Szczeze mowiac to nie wiem jak ktos moze 3mac pajaki ktore maja ok 15-20 cm wielkosci w terra o wym 20/20/20 ?!:/ To dla mnie bynajmniej jest sadyzm! Uwazam ze to tak samo jak by zamknac czlowiaka w klatce o wymiarach 1/1/2 metry i kazac mu sie tam zalatwiac jesc i czyscic! nie wiem jak mozna tak 3mac pajaki lecz to juz wola hodowcow. Moje pajaczki sa 3mane w terrariach o wymiarach 45/35/35 gł/szer/wys i widze ze jest w nich im bardzo dobrze i maja sie gdzie ruszac gdzie przejsc czy tez pokopac. Oswietlenie zalorzone z temp. nie mam problemow gdyz w pokoju caly czas mam ok 24-26 stopni ale dogrzewam je czerwonymi lampkami o mocy 5 w. i wystarcza. To jest moje zdanie na temat 3mania pajakow w takich terrariach. pozdrawiam