Mam pytanie, jak uzadzic terrarium dla skorpiona cesarskiego badz pary takich skorpionow? Czekam na odpowiedz
Wersja do druku
Mam pytanie, jak uzadzic terrarium dla skorpiona cesarskiego badz pary takich skorpionow? Czekam na odpowiedz
nic trudnego nalezy nasypac taka grubsza warstwe torfu kokosowego okolo 5-6 cm i zrobic jaka kryjowke i to wszystko no i mozesz wlozyc jakis kamien badz korzen ical filosofia.
ja tak mam dla swojej parki impkow.
pozdro garo
Dzieki, a czy terrarium o wym 60/30/40 z korkiem na tylniej scianie bedzie odpowiednie?
Tak bedzie dopowiednie:]. Nie ma sensu dawac lekkich ozdob (typu roslinki sztuczne czy zywe itp.) poniewaz imperatory sa bardzo silne i z takim czyms szybko sie rozprawia:).
Moja propozycja ....
nie załadowałem.
Taka uwaga w temacie korka na tylną ściankę one świetnie łażą po korku więc jak dasz go to zamontuj naprawdę solidne przykrycie (już raz mi zwiał)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59840841
Takie bedzie dobre?
skoro kupujesz terra a nie masz juz kupionego badz zrobionego to polecam 60/30/30. Wysokosc 40 cm nie jest w zupelnosci potrzebne a tylko koszt terra bedzie wiekszy:).
Jedyne co mnie szpeci w tym terra to ta lampka:/
To jak wedlug ciebie mam oswietlac terra?
brzydko wygląda ta lampka (za duzo tego metalu) wystarczy tylko gwint i zarówka najlepiej zasłoniona np. korkiem
Poprostu za duzo "miejsca" zajmuje ta lampka
Jestem podobnego zdania jak Theraphos. Moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem bylo by wywiercenie dziurki w wentylacji przeporwadzenie tam przewodu i zamontowanie gwintu do zarowki i na to 3/4 kokosa. Tanie i estetyczne rozwizanie.