no właśnie.. można dawać dorosłym ptasznikom dzdzownice do jedzonka ??
Wersja do druku
no właśnie.. można dawać dorosłym ptasznikom dzdzownice do jedzonka ??
tak
no mozesz, ale lepiej będzie jak dżdżownicy utniesz główkę żeby się tak szybko nie zakopała w ziemię ;P
pamiętaj ze nawet po przeiceciu jej na pół będzie się nadal doskonale ruszac ;D
mozesz... ale moim zdaniem nie ma sensu bo to prawie sama woda:) (chyba:P)
A mozna dawac slimaki lesne??? :D Takie bez skorupek?? :D One juz nie sa takie wodniste i z tego co wiem nie sa objete ochrona.
eh ludzie poco wy tak wydziwiacie ? malo macie robactwa
No wlasnie ostatnio malo. Koncza sie drewnojady, swierszcze pouciekaly, a pod nogi ciagle nawija sie setka slimakow!! :D
świerszcze kosztują grosze, mozesz nałapac koników pełno, a tak w ogóle pajaków nie musicie karmić codziennie, więc nie mówcie że dajecie im tak duzo zarcia za juz was nie stac na swierszcze i musicie slimaków uzywac, niemacie tez jakiś wielkich hodowli - panowie bez przesady. kupcie sobie świerszcze.
Wiem ile kosztuja swierszcze i w zasadzie nie chodzi tu o koszta, bo sa zerowe :) Chodzi bardziej o urozmaicenie pokarmu. Doskonale wiem, ze pajakow nie trzeba karmic codziennie :) Nie musisz mnie doksztalcac w tym zakresie :) Pozdro
a tak pozatym to slimakiem pajak chyba moze sie zakleic :D
W sumie o tym nie pomyslalem :D Wydaje mi sie, ze slimaki musza byc bardzo pozywne... Tylko, ze sa strasznie obslizgle i to przemawia za tym zeby jednak nie dawac. Szkoda :D
Ja tam nie urozmajcam. Ciągle małe mają mączniki a reszta świerszcze. Nie zauważyłem ani jednego skutku takiej diety. Wg. mnie nie trzeba urozmajcać. Może zrobicie im też basenik i drinki z palemką?
jasne, moj ma jeszcze stadko krecacych sie dupeczek
chyba chodzilo ci o drinki z parasolka? zreszta nie wazne
Osobiscie piłam drinka z palemką.
Popieram to co mowi cage ... po co widziwiać ... swierszcze nie sa drogie a pajakow codziennie nie musicie karmić, po co je az tak faszerować?
A niech da. A pozniej niech napisze ile czasu terra czyscil po takim slimaku:P
NIe rozumiem tych kłutni . Ludzie kupcie świerszcze , mączniaki i tyle . Jak już wam sie nie chce wydawać tych "groszy" bo to defakto grosze max 11 zł za 50 świerszczy i 30 zł za litr mączniaków , to robi sie już ciepło , zapraszam na pole i łapać koniki polne !! .
Nie ma zadnej klutni. Peace :D