Od Jakiego pajączka zaczeliscie ?? przygode z terrarystykom??
Wersja do druku
Od Jakiego pajączka zaczeliscie ?? przygode z terrarystykom??
ja od B.albopilosum
L.parahybana
Ja zaczołem od B.angustum...2 tyg pózniej kupiłem B.albopilosum itd itd :) ta mania się nie kończy :)
ja B.smithi
Najlepiej kup sobie b.albopilosum i a.geniculata. Pozdrawiam
Ja od smithiego. Ale kup sobie chromkę (Chromatopelma Cyaneopubescens) - ja wtedy nie kupiłem bo nie miałem tyle siana :/ w końcu 50 nie spada z nieba jak gołębie g... uano :)
smithi--->albopilosum--->vagans--->cambridgei----->murinus--->regalis--->chordatus
---->chromatus------>boehmei
G.Rosea ;)
p. cambridgei
od Xenodendrophila gabrieli :D
na serio od b. vagans - który teraz jest piękna samiczką ok L10 ;D ;D którą to raz juz spisałem na straty, ale udało mi się ją odratować i nadal żyje i ma się dobrze ;D
Xenodendrophila gabrieli wlasnie znalazlem foty w necie, cudny pajak:) ale jak patrze na wyglad to przypomina mi Pterinochilusa, czy rownie grzeczny?:> wie ktos cos o nim?
Afrykański pająk. Charakter i warunki tak jak murinus. Raczej nie do dostania, jeden z najrzaszych pająków w hodowli.
no właśnie, nigdy go niedostaniesz, charakter faktycznie nerwowy, agresywny, atakuje zdecydowaniej i szybciej niz murinus, a co do siły jadu to jak mówi morda to na afrykański gatunek jad pewnie silny, ale nie koniecznie, mozna sie jedynie sugerowac atbelami, gdyz w afryce wystepuje duze zróznicwoanie siły jadów u ptasnzików, najabrdziej jadowite wystepuje chyba w południowej ameryce ;D
"najabrdziej jadowite wystepuje chyba w południowej ameryce ;D" Chyba Afryce? :)
ja zaczynalem od kedziora:)
Cage sie chyba troche przejezyczyl, bo najbardziej jadowite sa pajaki azjatyckie i afrykanskie.
od 4 a raz 2 muriusow i 2 cambri teraz jescze parachybana i kedzierzawy
B. albopilosa :)
Ja niedawno kupiłem swojego 1 pajączka Cyclosternum fasciatum, i jest spoko.
Oj, kiedy to bylo :))))))). Zaczynalam od B. albopilosum, ktorego dostalam od mojego chlopaka. Po tygodniu byl, zdaje sie, B. vagans, a pozniej to juz lawinowo poszlo......
Ja też zaczynałem od albopilosum. Później dokupiłem kolejne dwa. Następnie były vaganse, geniculaty itp... No i to już choroba.
no tak, ważne że na literke A ;P ;P
Ja moją hodowle zapoczątkowałem kedziorkiem i olbrzymem.
Kedzior i genia....
Jaq od smithiego, potem cambridgei, nastepnie zamierzam gigasa albo herculesa;]
ja zaczynałem tak jak awi od agansa i kędziora jednocześnie i na dodatek pajączki były własnie od niej.
a ja zaczalem od karmowki najpierw swierszcze i karaczany potem byla grammostola r.i.p. a potem to tez lawinowo. pierwszego pajak mialem od typa ktorego poznalem po dwoch latach ponownie a po jakims czasie poznalem typa od ktorego on mial tego pajaka i to wszystko bylo tak zamotane ze trudno mi to tutaj wytlumaczyc ale moral z tego ze swiat terrarystow jest bardzo maly swoich klientow spotykalem nawet w pradze. wszyscy jestesmy jak ta reklama neostrady tp co wszyscy wchodza do windy i sa pod spodem napisy: pod babcia czarna mamba opd jakims karkiem misiu czy cos w tym stylu. poznajemy sie kim jest kim dopiero na gieldzie w swietochlowicach przynajmniej tak jest w moim przypadku i czasami dziwie sie ze to jest wlasnie ta osoba z ktora gadalem na gg lub na forum, calkiem inaczej sobie te osoby wyobrazam. dobre sa te plakietki ktore nosimy przypiete z nickiem z tcp musze pamietac zeby zabrac swoja na nastepna gielde.
No to troche tak off topic, co do posta angelo.
Kilka razy mi sie juz zdarzylo, ze podchodza do mnie ludzie, patrza na moj nick i mowia: to ty jestes Awikularia? inaczej wygladasz, ja myslalem ze masz tatuaze i kolczyki wszedzie i skory nosisz :P:P:P:P:P
A, i jeszcze jedna osoba (facet) powiedziala mi, ze myslal, ze jestem straszliwue brzydka i dlatego zajmuje sie pajakami, bo mnie nikt nie chce i tylko hobby mi pozostalo :D:D:D:D:D:D.
Heh, Awi, przeciez ty jako jedna z naprawde nielicznych tu zgromadzonych dalas "real foto" w profilu:) Jak mozna niewiedziec jak wygladasz?:|
No chyba ze to nie twoj prawdziwe zdjecie, ale wyciete z jaiejs gazety o modelkach:D
o juz jej tak nie slodz bo wazelina zajezdza
Sorry angelo ze jestem mily dla kobiet:P Tak mnie juz wychowali, przepraszam. Nastepnym razem zjade od stop do glow, ok?;)
P.S. Nie malo byc to wazeliniarstwo...
SDY, terrarium.com.pl nie istnieje od zawsze. Jak zaczynalam z ptasznikami, to nikt nie slyszal o takich stronkach w polsce. Oglaszalam sie w najprzerozniejszej prasie, pozniej dopiero bylo terrarium.net.pl - o ile dobrze pamietam. Taka dziwna, niebieska (albo zielona) stronka. A moje zdjecie w profilu jest od roku. Gieldy tez. Nie kazdy wie, jak wygladam i nie kazdy zaglada w profile uzytkownikow (np. ja robie to rzadko, bo i tak nie pamietam, jak kto wyglada - chyba ze widuje sie z takim kims wiele razy).
Ale ogromnie smiesznie jest slyszec takie rozne rzeczy :P:P:P. A kolczyki mam, po jednym w kazdym uchu, wiec nie wszystko jest wymysłem :P:P:P.
No widzisz. Ja w tym pieknym swiecie, zwanym terrarystyka, siedze niecaly rok, wiec dzieje z czasow dinozaurow w tym temacie nie sa mi znane:P:P:P