Witam.
Chciałem zapytać jaki pająk jest uznawany za najlepszego myśliwego.(jego polowania dostarczaja dużo wrażeń)
dzięki
Wersja do druku
Witam.
Chciałem zapytać jaki pająk jest uznawany za najlepszego myśliwego.(jego polowania dostarczaja dużo wrażeń)
dzięki
Kazdy... bo kazdy podczas polowania zasuwa szybciej, niz wynosi mozliwosc Twojej reakcji.
dla mnie H.hercules fajnie zabija :)
Jesli chodzi o moje pajaki, to najwiekszym inwalida jest dorosla samica P. regalis, ktora nie wiedziala, jak tu sobie dac rade z karaczanem ;] Po kilku dniach zycia w symbiozie, "skapowala", zeby odwrocic go i zaatakowac miekka strone ciala.
Tomek_Nie a jak poluje H.hercules? jest jakas roznica niz w przypadku innych gatunkow ptasznikow?:>
hehe wielkiej roznicy niema :) ale mi sie podoba jak podziemne ptaszniki wciagaja do nory zwoje ofiary o to mi chodzilo :)
aaaaaa;) na poczatku troche nie zrozumialem o co chodzilo, ale teraz spox...ja nie mialem jeszcze przyjemnosci posiadania pajaka podziemnego, wiec niestety nie wiem jak to jest:((( zazdroszcze...ale moze cos niedlugo zakupie, wszystko zalezy od grubosci mego portfela:)
mi się podoba jak p.cambridgei poluje :D
mi sie podoba polowanie mojej a.metaliki...
a MI mojego Murinusa :D Jak dostal swojego pierszego swierszcza to sei razem z nim turlal obrocili sie tak pare razy :D fajnie bylo popatrzec ;d
a mi sie podoba moja samica geniculaty atakuje wszystko co sie rusza i wpierdziela tonami :)
Zapewniam Cie ,ze moj C.fasciatum nie jest podziemny ,a robi dokladnie tak jak opisujesz :].Co do tematu to ja uwielbiam akcje nadrzewnych i w zupelnosci sie zgadzam z Atraxem - sa szybsze niz moje reakcje :]
A ja kocham jak mój kedzior atakuje......:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
bez wątpienia pterinochilus murinus - u mnie, a także theraphosa blondi - a najwieksza kaleka to phormictopus platus( nie wiem czy kędzior nie jest lepszy:)
Najlepiej atakuje mój kędzior... eeee... ja w sumei zapomnialem jak on atakuje...
A serio - skakuny wyśmienicie rzucają się na trzy razy większe ofiary :D
Fajnie atakuje mój młody smithi, jakos odryza głowe i nużki maczniaka i wsysa od gory;D
Mi się podoba jak atakuje moja chromka. Szczególnie coś wolnego (np. poczwarkę drewnojada) - wtedy ze stoickim spokojem wbija kły i po sprawie:) Nie jest to może widowiskowe ale miłe do poobserwowania.
Tak na serio to p. cambridgey...........
ps.pulcher wszystkie ephebopusy
Mojim skromnym zdaniem ( p.cambridgei ) L5 jest urodzonym mysliwym :D i sposob w jakim to robi to poprostu SHOW :D
skąd wiesz ?? widziałeś go kiedyś ??
a mi sie podoba jak poluja moje amblypygi zjadly juz tone pokarmu a ja zawsze lubie patrzec jak poluja