Jestem poczatkujacym terrarysta i mam 12 malych pajaczkow umieszchonych w pojemnikach na mocz. Czy temperatura 24,25,26 stopni w dzien i w nocy jest odpowiednia czy moze w dzien podnies do 28 a w nocy znizyc do 22 ?
Wersja do druku
Jestem poczatkujacym terrarysta i mam 12 malych pajaczkow umieszchonych w pojemnikach na mocz. Czy temperatura 24,25,26 stopni w dzien i w nocy jest odpowiednia czy moze w dzien podnies do 28 a w nocy znizyc do 22 ?
Tylko nie odsylajcie mnie do opisu gatunku, chce poznac wasze zdanie, chce sie dowiedziec w jakiej temperaturze najlepiej sie rozwijaja, nie za szybko i nie za wolno
optymalna 27 stopni :P moze byc taka przez cały dzień i noc
NO ale też bedzie dobra taką jaką ma. Ja czymam w temperaturze od 20-21 w nocy a dzien 26-28 stopni.No i wszystko mi ladnie rośnie.
Marianex i SHERON dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
MAsz dwa konta łajzo?
PMajdan o co ci chodzi bo nie kapuje :P :P :P
tempaeratura moze spasc tak jak mowisz. w końcu w naturze w nocy im temp spada. a co do przyrostu to pajaki rosna w wiekszej temp przy czestszym karmineiu :D
Ok, dzieki. Ja tez nie wiem o co chodzi PMajdan (?) Pozdro
Kuzynek: "Jestem poczatkujacym terrarysta i mam 12 malych pajaczkow umieszchonych ....bla bl abla bla "
Matt_us: "Tylko nie odsylajcie mnie do opisu gatunku, chce poznac wasze zdanie"
Post za postem....
Rozne osoby pisza jaby razem czy co?
CZemu mamy odsylac Mattasa skoro post napsial Kuzynek? :()
Moze miec kont i miliard piecset sto siedemset a i tak nie zasluguje na miano "łajzy".
Mysle ze w nocy temperatura aby nie spadla ponizej 20 a w dzien aby nie przekroczyla 28 :)
Albo ma 2 konta albo znow jakies bledy na serwerze... PMajan, jesli nie zagladasz w ogole , to zacznij co jakis czas zagladac na "Serwis terrarium.com.pl" i poczytaj ile przerozniastych bledow wyskakuje... To wcale nie musi byc wina Kuzynka czy Matt_ns'a.
Wystarczająca to ok. 25-26 stopni w dzień i nocy.
tak
Ja moja Parahybane trzymam w 27-29 :D i rosnie dobrze nie za wolno nie za szybko :D
Może być. Ja swoje pajączki trzymam w temp. 21-26 st. w zależności od tego, który jest bliżej źródła ciepła. :)
no w tym 29 to powinny raczej szybko rosnac :)
>> Tylko nie odsylajcie mnie do opisu gatunku, chce poznac wasze zdanie, chce sie dowiedziec w jakiej temperaturze najlepiej sie rozwijaja, nie za szybko i nie za wolno
NIe rozumiem czegos. Co jest nie tak w opisie ??
Optymalna 25-27 stopni :P moze byc taka przez cały dzień i noc!!!
POZDRO
PMajdan za to "łajzo" to powinienieś wylecieć... ale narazie dam Ci spokój.
Kuzynek - wszystko masz opisane więc nie pisz byśmy Cie nie odsyłali. Na drugi raz najpierw sobie sam poszukaj, później pytaj.
im wyzsza tym lepsza,ale bez przesady mysle ze tak ok.od 27 do 28 :)